keskiviikko 20. lokakuuta 2010

ADHD-neuloja tiedottaa: Taas suunnanmuutos!

Eilen, silloin kun minun piti itse asiassa tehdä jotain aivan muuta, innostuin taas kokeilemaan jotain aivan uutta juttua neulomisen saralla. (Tämä haaste kyllä näköjään avaa uusia ulottuvuuksia harrastukseeni.) Satuin bongaamaan Ravelryssä Tuin maininnan double knittingistä, ja koska en tiennyt, mistä oli kyse, piti minun heti tietysti googlettaman. (Hirveästi linkkeja, hah hah!)

Double knitting iski kyllä täysillä! Todella jännittävää. En ole ennen edes unelmoinutkaan voivani neuloa kaksipuolista kuviota. Tekniikka tuntuu suorastaan nerokkaalta, vaikkei se lopultakaan ole erityisen monimutkainen. Ja se jälki! Oli pakko alkaa heti kokeilla, ja siksi sohvallamme vallitsi eilen hetken (*köh köh*) aikamoinen kaaos.

Enhän toki voinut siirtää keskeneräisiä neuleita muualle, koska saatoinhan tarvita niitä hetkenä minä hyvänsä.

Tällä hetkellä minulla on siis samasta itse tekemästäni kaaviosta kaksi neuleta tulilla. Toinen on ympyrähuivi kirjoneuletekniikalla, toinen double knittingillä, jota suomeksi kutsutaan onteloneuleeksi.

Voitteko kuvitella, että olen aina ennen sivuuttanut tuon hienon tekniikan olemassaolon pelkästään sen erittäin epämielenkiintoisen nimen perusteella? Ontelo. Olenko ainut, joka ajattelee nenäonteloa?

Ensimmäisen kokeiluni jälkeen rakastuin onteloneuleeseen niin, että se syrjäytti kyllä kirjoneuleaikeeni mennen tullen. Rinkulahuivin kannalta lienee paljon mukavampaa, kun nurjaa puolta ei olekaan. Lisäksi kuviointi, jossa värit ovat kahdella eri puolella toisiinsa nähden päinvastaiset, tuo hauskaa vaihtelua vaatekappaleen käyttöön. Ja neulomisen kannalta on mukavaa, kun lankajuoksuja ja langankireyttä ei tarvitsekaan murehtia.

Eiköhän tässä käy niin, että lopulta puran sen perintestä kirjoneuletta edustavan version ja keskitän energiani onteloversioon. Ei sillä, kirjoneuleeni kanssa alkoi mennä jo aika hyvin, kiitos saamieni vinkkien ja muutaman omankin oivalluksen. Ja jos (tai siis kun) aikaa riittää, (riittää, riittää!), kehittelen rinkulahuivin jälkeen lisää kirjavia asioita, joita voisin haasteeseeni sisällyttää. Haasteen sisältö kun ilmeisesti saa elää kilpailun aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti