maanantai 29. marraskuuta 2010

Nenä jäässä

Lunta ja pakkasta. Paljon pakkasta. Tykkään kyllä - periaatteessa. Ulkona on tosi kaunista, ainakin siihen tiettyyn aikaan, kun siellä on hetken verran valoa. Ja jos pukeutuu tarpeeksi hyvin ja pysyy liikkeessä, ei ulkona pahemmin edes palele.

Valitettavasti minä palelen ihan hirveästi sisällä ja melkein koko ajan. Päivällä se on vähän hankalaa, kun ei voi koko aikaa viettää kääriytyneenä viltteihin. Yöllä se on vähän hankalaa, sillä paksusta täkistä ja pehmoisista unisukista huolimatta olen jäässä ja nukahtaminen sitä myöten vaikeutuu.

Nenä on jäässä koko talven. Saunomalla sen ehkä saa väliaikaisesti lämpimäksi, mutta ei saunassakaan voi koko aikaa olla.

Mistäköhän minulla sitten tuo neulomisinto mahtaakaan tulla? Miksi ihmeessä muka haluaisin itselleni villaisia vaatteita ja asusteita, kun paleleminen on niin nastaa?

Tajusin juuri, että vaikka käytän aika suuren osan ajastani neulomiseen, aika paljon aikaa kuluu myös lukemiseen. Ja tietty äänikirjoihin. Ne onkin siitä käteviä, että niitä voi kuunnella neuloessa tai kävelyllä. (Ja siivotessakin varmaan voisi, jos joskus siivoaisi.) Kun nyt sitten metsästelin lukuvinkkejä kirjallisuutta sivuavista blogeista, tuli mieleeni, että voisin oikeastaan itsekin kirjoitella aika ajoin ylös omia ajatuksiani kirjoista. Toisinaan se toki on vähän turhaa, siis silloin kun minulle iskee vaikkapa Agatha Christie -kausi, tai kun luen uudestaan jotain samoja kirjoja, jotka olen aiemmin jo lukenut. Silloin ei välttämättä ole mitään uutta sanottavaa. Ainakaan aina. Mutta noin muuten, aina silloin kun tulen lukeneeksi jotain, mistä mitään ajatuksia herää.

Ehkäpä tosiaan alan kirjoitella lukemistani kirjoista tänne. Mietteitä talteen. Alan pitää Kirjallisuusblogia! Todistan olevani monitaitoinen ihminen. Osaan neuloa ja lukea. Korkeasti sivistynyt ja taiteellinen yksilö. Sellainen minä olen.

4 kommenttia:

 1. No nyt näkyi RSS-syötteessä koko teksti! Kiitos. :)

  Kirjoittele ihmeessä lukemistasi kirjoista, jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 2. Kirjallisuusjuttuja ainakin mie tulisin lukemaan.
  T: Toinen Agatha Christie-fani aka Päivikki

  VastaaPoista
 3. Loistavaa! Näin meillä tämä telepatia kulkee. Itsehän olen myös viime aikoina kirjoittanut muutamia hämmästyttävän syväanalyyttisiä kommentteja lukemisistani.

  VastaaPoista
 4. Judiuni: Kiva. Piti kyllä hetki miettiä, että mistäs se homma nyt säädetäänkään, mutta ei se kyllä ollut sitten lopulta yhtään vaikeaa.

  Päivikki: Sehän on hauska, jos jotakuta kiinnostaa lukea mun sepustuksia kirjoista. Agatha Christie on kyllä tosi hyvä ja viihdyttävä.

  Essi: Haa, teletapiaa! Meidän täytyy sit varmaan alkaa vertailla kirjallisia kokemuksimme. Pitäisköhän mun lukea se Pohjantähti-trilogia taas uudestaan, kun siitä on jo niin aikaa eikä ole ihan tuoreessa muistissa kaikki?

  VastaaPoista