maanantai 15. lokakuuta 2012

Pyörähdinpäs messuilla

Viime viikonloppuna Oulussa oli kädentaito- ja hyvinvointimessut. Tällä kertaa en ollut mukana Lumoavan Langan edustajana kuten viime vuonna, mutta kävin kuitenkin tietysti pyörähtämässä messuilla ja ehkä ihan vähäsen vahingossa siellä Lumoavan Langan kojullakin höpöttämässä langoista viattomille ohikulkijoille. Koska ajoitin reissuni sunnuntai-iltapäivälle viimevuotisten ruuhkaa koskevien havaintojeni perusteella, ehti kojulla jopa hetken neuloskella ja jutella messuilla rehkineiden kanssa. Luonnollisesti minulla nimittäin oli neule matkassa.


Ensimmäinen itselle tuleva neule itsekehrätystä langasta. Siitä lisää joskus myöhemmin. Sanon vain, että itsekehrätyn neulominen on aivan ihanaa...!


Minun messuohjelmani oli melko yksinkertainen. En edes lopulta sopinut kenenkään kanssa treffejä saati mennyt yhdessä paikan päälle, vaikka jossain vaiheessa olinkin ollut aikeissa käyttää tilaisuuden hyväksi sosiaalisessa mielessä. Mutta törmäsihän tuolla tuttuihin ilman etukäteen sopimisiakin. Kiertelin itsekseni tsekkaamassa kaikki minua kiinnostavimmat kojut, osan pariin kertaan, ja päädyin lopulta pariin ostokseen. Tai useampaan, jos lasketaan virvokkeetkin.

Koska itse työskentelen lankakaupassa, ja kun muutenkin onnistun yleensä helposti löytämään kaikenlaisia kivoja lankoja ja villoja, ei käsityökaupat olleet minulle se messujen suurin anti. Mielenkiintoisiahan ne toki olivat, ja aika pahoja houkutuksiakin löytyi, mutta mitään käsityötarvikkeita ei tällä kertaa kotiutunut meille. Tulin kuitenkin tilanneeksi suomenkielisen Burdan - yhden lehden sai heti matkaankin. En kylläkään ole viime aikoina pystynyt paljon ompelemaan, kiitos huonojen tilojen ja huonon pään yhdistelmän. Kankaat on käytännössä pakko leikellä lattialla ja nykyään pääni ei yksinkertaisesti kestä kumartelua ja kyykistelyä. Olen kuitenkin optimisti ja kuvittelen, että jonain päivänä keksin pöyätilanpuutteeseen hyvän ratkaisun ja että pääkin saataisiin joskus kuntoon.


Kaikista mielenkiintoisin koju oli loppujen lopuksi Pirtelöbaari. Koska tajusin messuille päästyäni, että syömisestä oli jo hetki aikaa, kävin nappaamassa itselleni smoothien ja varulta vielä kaksi palaa raakasuklaata. (Ihan tosiaan vain varulta, verensokerin takia siis - se oli aivan varmasti ainut syy, vannon sen.) Smoothien tumman vihreä väri keräsi aika paljon hämmästyneitä kommentteja jatkaessani messukierrosta. Itse olen tunkenut pirtelöihini salaatteja jo sen verran monta kertaa, että enemmän hätkähdytti muiden reaktiot kuin spiruliinan aikaansaama vihreys. Joku epäilevä kommentti maustakin tuli vastaan, mutta tämä smoothie oli kyllä älyttömän hyvää ja raikkaan makuista. Ainut miinus oli ananaksen aiheuttama pieni kirvely kielessäni, mutta siihen olin osannut henkisesti varautuakin.

Vedettyäni smoothieni ensimmäisen messukierroksen aikana palasin takaisin Pirtelöbaarille. Olin jättänyt lasisen juomapullon mieleeni hautumaan ja päädyin hakemaan sen kalliintuntuisesta hinnasta huolimatta. Olen aiemmin hankkinut jotain muovisia juomapulloja ja aina niistä alkaa tulla se ällöttävä muovin maku suuhun. Ja olen myös aika usein törmännyt väitteeseen, että muovista irtoaa haitallisia aineita ruokiin ja juomiin. En ole asiaan perehtynyt, mutta jotenkin se muovissa hauduttaminen ei kieltämättä tunnu ihan parhaalta idealta.


Suklaatakin hain sitten lisää ja vein yhdet kappaleet Lumoavan Langan messutytöille. Minttusuklaa tuntui kelpaavan heillekin, ja itse aloin miettiä, pitäisikö joku päivä taas jaksaa kokeilla raakasuklaan valmistusta. Olen sitä pari kertaa tehnytkin, mutta koskaan ei ole onnistunut mitenkään supererinomaisesti. Minun versioni ovat olleet ihan ok, vaan eivät kovin ihmeellisiä, mutta ehkä ensi kerralla voisinkin kokeilla Pirtelöbaarin Hannamarin blogista löytyvää reseptiä, (vaikka siinä salataankin pari ainesosaa). Raakasuklaa on minulle siitä sopiva herkku, että se tyydyttää makean nälän todella vähällä ja hyvin nopeasti tulee jopa raja vastaan eikä mahdottomia määriä yksinkertaisesti pysty syömään.

Messukierros oli kaiken kaikkiaan mukava, vaikka tietysti loppuvaiheessa alkoi migreeni puskea päälle. Sainpahan kuitenkin taas lisää innostusta käsitöihin ja näköjään suklaakokkailuihinkin.

12 kommenttia:

 1. Pirtelöbaarin pirtelöt ja raakasuklaat olivat nameja. En silloin kiinnittänyt huomiota ollenkaan niihin pulloihin, en tajunnut että ne oli myynnissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, no myynnissä ne olivat. Mutta kieltämättä pirtelöt ja suklaat vei aika hyvin huomiota niistä. :)

   Poista
 2. Voi harmi mulla meni nuo smoothiebaarit kokematta kun kuljeksin kädentaitopuolella koko ajan. Minäkin olin ihan yksikseni ja ihan vapaaehtoisesti. Saapi rauhassa tutkia just sitä mitä itteä kiinnostaa ja aina siellä törmää tuuttuihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se smoothiebaari olisi sitten taas ensi messuilla.

   Kieltämättä siinä yksin kiertelyssä on hyvät puolensa siinäkin. Saa tosiaan tutkia ihan mitä haluaa ja niin kauan kuin haluaa.

   Poista
 3. Miekin kuvittelin välttäväni ruuhkan messuilemalla sunnuntaina, mutta hirveesti siellä oli sillonkin väkeä. Ja täyden lankakassin kanssahan sieltä taas kotiuduttiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin messuillla su yhdesta neljään ja ei ollut kyllä yhtään ruuhkaa. Aamupäivät on pahimpia.

   Poista
  2. Joo, ne aamupäivät on pahimpia. Eihän tuolla messuilla yksin pääse olemaan mihinkään aikaan, mutta iltapäivisin mahtuu kuitenkin vähän paremmin kulkemaan.

   Poista
 4. Kuulostipa mukavalta messupäivältä:)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olihan se, vaikkakin vain parin tunnin mittainen. :)

   Poista
 5. Onpa ollut kiva messupäivä. Tuo suomenkielinen Burda RUPESI KIINNOSTAMAAN. . Minua aina harmittaa, kun kaupassa lehti on muovien sisällä. Joutuu ostamaan ´sian säkissä´.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sepä se. Yhden suomen kielisen Burdan ostin muutama kuukausi sitten tarjoushintaan ja kotona avatessa huomasin, että ei siinä oikein mitään ollut minulle. Tuolla messuilla pääsin selaamaan kuusi eri lehteä läpi ja valitsemaan niistä yhden. (Tai no irtonumerohintaan olisi toki saanut ostaa vaikka kaikki.) Täytyy tosin myöntää, että yhtä lailla sika säkissä tulee ne tilatutkin lehdet - mutta eipä tullut nyt tilaus kalliiksi, niin että eiköhän ne hintansa hauku kuitenkin.

   Toivottavasti tuohon irtonumeroiden muovittamiseen tulee vielä muutos. Burdan kojulla lehden päätoimittaja (tai joku sellainen) kertoi, että yrittää ajaa eteenpäin sitä, että kaikki numeron mallit olisivat takakannessa - nythän sellainen kokoelmasivu löytyy jostain lehden keskeltä. Toisaalta hän puhui myös siitä, että olisi kiva, jos kaavat saataisiin niitattua mukaan, jotta muoveja ei tarvittaisi irrallisten kaavojen takia.

   Poista
  2. Vääks, tuli yhdyssanavirhe. Apua.

   Poista