keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Joulumysteerisukat II..?

Ravelryn puolella eräs innokas neuloja kysäisi, onko tänä vuonna tulossa uutta jouluista mysteerisukkaohjetta. Huh, minä en ollut edes ajatellut sellaista, kun on entisissäkin langanpäissä kiinni pitämistä. (Haa, langat käsissähän on loistava vertauskuva näin neulojalle!) 

Mutta nyt kun kysyttiin...


Aloin pohtia, voisiko minulla oikeasti olla aikaa mysteerisukkaohjeelle. Ehkä, jos olisi idea, minä ajattelin... ja sehän pamahti mieleen sitten saman tien! Vähän epämääräinen ja toistaiseksi sen toimivuus on vain arvaus, mutta kuitenkin.

Mutta mutta... sukkaohjeen suunnitteluun menee oikeasti aika paljon aikaa. Voisin toki käyttää pohjana viime vuoden ohjetta ja sen laskelmia, mikä tietysti vähän vähentäisi työtaakkaa, mutta itse kuvion suunnittelu ottaa aikaa - se tuli minullekin yllätyksenä viime vuonna, vaikka kokemusta oli jo pikkuisen. Kuvio ei vain aina onnistukaan siirtymään päästä ruudukolle juuri sellaisena kuin olisi halunnut. Eikä se juuri täydellinen kuvio sitten välttämättä mahdukaan sukan mittoihin.

Työläydestään huolimatta suunnittelu on hauskaa ja antoisaa. Pikkuisen siis kihelmöisi alkaa hommiin.


Ennen kuin nyt sitten kuitenkaan alan liikaa innostua, ajattelin kysäistä, kiinnostaisiko mysteeriohje ketään muuta? Olisiko kiinnostuneita mysteeriohjeen neulojia tällekin vuodelle? Ja toisaalta jos kiinnostusta on, olisiko teistä kohtuutonta pyytää ohjeesta parin, kolmen euron maksu..? Mietin toki sellaistakin mahdollisuutta, että mysteerineulontaan voisi jälleen osallistua maksutta, mutta sitten jälkikäteen koostaisin vihjeistä yhden yhtenäisen ohjeen, kääntäisin englanniksi ja pistäisin sen sitten maksulliseksi? (Samanhan voisi vieläkin tehdä viime vuoden ohjeellekin.) Kuulostaako yhtään toimivalta?

Jos mysteerisukkaohje ei jollekulle kerro sanana yhtään mitään, täältä voi käydä lukemassa sen tarkemman kuvauksen, (kappale toisen kuvan alla). Ja jos kirjoneule sinänsä kiinnostaisi, mutta tuntuu vähän liian suurelta haastelta, uskon että tästä tutoriaalistani voisi olla vähäsen hyötyä taidon opettelemiseen.

Mutta miltä kuulostaa? Ryhdynkö hommiin?


Kuvat viime vuoden sukista. Sukkasaldoa voi käydä vilkaisemassa täällä.

10 kommenttia:

 1. Mun mielestä olis tosi jees, jos mysteerin aikana olisi ilmainen ja sen jälkeen ohjeen sais 2-3€ hintaan. Kun ite ainakin jätän ihan suosiolla pois kaikki maksulliset mysteerit, kun epäilen sitten, etten pidäkään lopputuloksesta. Kuitenkin sun ohjeet on ollu niin huolellisia ja hyviä, että ihan hyvin niistä kehtaa jo rahaa pyytääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehusta! :) Ja tosiaan, heti kun olin postauksen kirjoittanut, minusta alkoi itsestänikin tuntua jotenkin mukavimmalta ratkaisulta tuo, että mysteeriin saisi osallistua ilmaiseksi, jotta oltaisiin oikeasti jouluhengessä. Mutta että jos näen kuitenkin kaiken sen vaivan, (ja jos saan vielä käännettyä ohjeen englanniksikin), voisi ohjeen laittaa myöhemmin ihan myyntiin. Hintaa pitää miettiä sitten lähempänä, maksan kuitenkin alvit myynneistä... Mutta tosiaan, tässä systeemissä on ihan mahdollista ja sallittua tehdä niin, että lataa kaikki vihjeet ja neuloo vasta myöhemmin, ilman maksamisia. Mutta on myös mahdollista tukea minua sillä jokusella eurolla, jos haluaa yhtenäisen ohjeen. :)

   Poista
 2. Uu jee toinen kirjoneule mysteerisukka! Viime vuotiset jäi kesken ku aluks langat ei toiminu ja sit tuli liian pienet. Mut jos tällä kertaa tulis kerralla hyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nyt sulla on kummiskin jo harjoitusta ja vähän tuntumaa, varmaan on paljon helpompi saada oikea koko aikaiseksi tällä kertaa.

   Kiva kun mysteerisukat jaksaa vielä kiinnostaa sinua! :)

   Poista
 3. Aikaa ei ole, mutta kovasti paljon haluaisin osallistua, jos mysteeriohjeen teet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, join the club, aikaahan ei ehkä kyllä olisi. :D Itsekin tässä mietin, että miten saisin vähän tehostettua touhujani. Mysteeriohjeen suunnitteleminen polttelee koko ajan enemmän. :)

   Poista
 4. Juu, juu. Edellisetkin on vielä toista vartta vaille valmiina, mutta jospa toive uudesta sais nuo viimevuotisetkin valmistumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa niin kävisi. :) Kiva kuulla, että on kiinnostusta.

   Poista