perjantai 6. kesäkuuta 2014

Johan pingotti!

Kiire saa asioita tapahtumaan. Kappas kummaa. Nyt sitten vihdoin aloin kunnolla pingottelemaan uuden pingotussettini avustuksella.


Sinänsä tällä kuvan Harunilla ei ole mikään kiire. En ole luvannut tätä kellekään etukäteen, ajattelin vain antavani tämän lahjaksi eräälle, joka toivon mukaan pitää väristä. Mutta nyt kun tuli hyvä tilaisuus päästä lahjoittelemaan, aloitin pingotuspuuhat (kerrankin) melkein heti neuleen päästyä puikoilta. Hyvä minä!

Ja ei, ilman pingotussettiä tätäkään ihmettä ei oltaisi nähty. 


Tilasin pingotussettini jokin aika sitten Villavyyhdistä. Siihen sisältyy siis lähinnä keppejä ja jokunen neula, mutta loistava hankinta, sanokaa minun sanoneen. Kuvan alusta ei sisälly pakettiin, eikä sitä harmi kyllä löydy tällä hetkellä mistään muualtakaan mistä olen katsellut. Tarvitsisin palasia lisää, kuten kuvastakin huomaa, mutta hitsit kun en ole löytänyt. Olisiko kellään vinkkejä? Ylipäänsä hyviin alustoihin liittyen.

Pingotussettihän ei suoranaisesti säästä näpertelyltä, mutta nopeuttaa minun mielestäni silti hommaa huomattavasti. Eikä ongelmani ole koskaan näpräämiseen liittynytkään, hankaluus on tullut vastaan asentohuimauksen (tai minkä lie huimauksen) kanssa. Kyykkiminen pitkiä aikoja lattian rajassa on ollut minulle aina ongelma, eikä iän lisääntyminen näytä auttavan asiaan. (Ihan todella kummallista.)


Helpointa ja mukavinta Harunin pingottamisessa oli nyt suora alareuna. Sikäli kun saatte kuvasta selvää, voitte todeta, että pingotuskepit (2 kpl) on pujoteltu ainaoikeinreunan silmukoista ja sillä itsessään saatiin jo aikaiseksi suora reuna. Tämän pujottelun tein siis mukavasti sohvalla istuen kärsimättä minkään sortin ongelmista päässä, ellen ehkä ylimääräisistä äänistä, mutta sitähän ei lasketa.


Sitten tulikin kolmion sivureunat. (Matematiikan tunneista on jo niin paljon aikaa, että en nyt kuolemaksenikaan muista, miksi niitä kutsuttiin. Häiritsevää.) Niiden kanssa jouduin miettimään hetken, mutta tajusin, että ainoa järkevä tapa saada aikaiseksi suoria linjoja, oli pujottaa kepakot (2 kpl per puoli) läpi lehtikuvion korkeimmista kohdista ja levittää lehtikuviot kukoistukseensa nuppineulojen avulla sitten lattian rajassa.

Täysin en siis kyykistelyltä ja konttailulta säästynyt, minkä kyllä huomasi päässä, mutta hommaa oli kuitenkin lopulta sen verran vähän, että sitkeyteni riitti. Keppien avulla huivin levittäminen haluttuihin mittoihin ja linjojen saaminen suoriksi ja suht symmetrisiksi on vain niiiiin paljon helpompaa kuin pelkillä nuppineuloilla leikkiessä. Kun muoto oli saatu suht kohdilleen, nuppineuloilla tarvitsi vain levitellä lehtikuviot auki ja siinä ei montaa minuuttia enää mennyt. 

Juu, pingotussetti on pelastava enkeli. Muuten voin sanoa että huivineulominen taitaisi jäädä jo tähän. Vaikka huivien neulominen on vain yksinkertaisesti niin ihanaa.

Suosittelen kyllä pingotussetin hankkimista, jos on päässä vikaa, niin kuin minulla, tai jos on vain laiska, niin kuin minä, ja haluaa päästä vähemmällä.


15 kommenttia:

 1. Kaunis huivi ja ennen kaikkea kiitos,perusteellisesta pingotussetin käyttö ohjeesta.
  Tämä täytyy minunkin hankkia, on meinaten päässä vikaa täälläkin.
  tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kiva että pingotussetin kuvaus oli hyödyllinen. Suosittelen kyllä nuita kepakkoja kaikille, joilla päässä heittää. :D

   Poista
 2. Näyttää kyllä ihan pätevältä setiltä, etenkin noista kepeistä olen kateellinen... nimim. itse käytin pitkiä puikkoja apuna täysin kolmion mallista Lavalette-huivia pingottaessani..! Mutta muuten, kaunis Haruni (tai Hanuri kuten eräs neulova ystäväni sanoi!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, pitkien puikkojenkin kanssa voi tosiaan ähertää. Niissä on toki vähän vähemmän pituutta ja enemmän paksuutta (useimmissa), niin että saattaisin itse turhautua siinä touhussa.

   Ja kiitos, onhan minulla tosiaan nättin hanuri, ei kun siis Haruni.

   Poista
 3. Me huomasin pari viikkoa sitten noita palasia Robinhoodissa, joten varmaan voisit etsiä sieltä tai muista Tokmanni-ketjun liikkeistä.

  VastaaPoista
 4. Vink vink: Biltemasta saa kympillä noita ruutuhyppymattoja. http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Leikki-ja-harrastus/Sisalla/Pelit-ja-palapelit/Ruutuhyppymatto-45879/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpa outoa! Juuri Bilteman sivuilta tuossa pari viikkoa sitten katselin enkä kyllä löytänyt yhtään mistään osiosta. Olenkohan puusilmä vai eikö siellä vain just silloin ollut? Noh, nuita juuri tarvitsisin.

   Poista
  2. Pari päivää sitten oli Kempeleen Biltemassa hyllyssä, sattui silmään :)

   Poista
 5. Kärkkäisellä on noita alustoja. Isompien tavaratalojen lasten leikkiosastoilla voi myös löytää niitä.
  Mutta pingotussetti pitäisi munkin hankkia. Ja hieno on huivi. Löytyykö siitä yhtään virhettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Ja suosittelen pingotussettiä jos yhtään tuntuu, että siitä olisi apua. Itsekin olisin voinut jo aiemminkin hankkia.

   Saattoipa muuten käydä niin hullusti, että huiviin ei edes tullut virheitä. En kyllä varma ole, jos olen itsekin sen missannut eikä siitä ole mitään ongelmia tullut seuraavalla kerroksella. Mutta tiedossa ei ole. Onkohan se paha?

   Poista
 6. Kaunis huivi! Minun pingotuskaapelit ovat liian taipuvaisia, pitäis hommata myös noita ihan oikeita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitä pingotuskaapeleita sulla on? Nämä on kyllä hyviä. Taipuisampia oli setissä mukana neljä, kaikki loput on ihan jämeriä. Toimii hyvin.

   Poista
 7. Pingoitussetti!!! Miksei miulla ole tuollaista?!?

  Kaunis huivi. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin tyytyväinen huiviin.

   Ja pingotussetti kyllä kannattaa hankkia, jos meinasi kateus iskeä. Liputan sen puolesta!

   Poista