keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Arrrgh!

Ei saakeli. Tai joku vähän kauniimpi sana sensuurisyistä. 

Minä olen luullut, että lankojen ja keskeneräisten töiden arkistointisysteemini on ollut suurinpiirtein kohtalainen. Ei nyt niin, että olisi ihan numeroituja laatikoita ja kansioon listattuna missä on mitäkin. (Vaarilla olis ollut.) Mutta että suurin piirtein olisin kärryillä, mistä lähteä mitäkin etsimään.


No, nytpä sitten lähdin etsimään jotain. (Hitsit, yhtäkkiä lyö tyhjää, mitä minä itse asiassa edes etsin. Huolestuttavaa.) Sitä ei löytynyt. Sen sijaan löysin kahdet valmiit sukat, joista toiset ovat muistikuvieni mukaan olleet jossain välissä käytössäkin. Toisista on vain langat päättelemättä. Löysin kaksi keskeneräistä sukkaa, joista toinen tyssäsi joskus kun en oikein keksinyt, miten sitä jatkaisin. Toinen tyssäsi kun loppui lanka. Mutta sain puuttuvaa lankaa joskus myöhemmin. Sitä ei tietenkään löydy nyt. 

Löysin yhden keskeneräisen, lahjaksi aikomani huivin. Aloitettu vuonna... ahaa, vissiin ennen Ravelryyn löytämistäni. Sen langat olivat tietysti aivan sotkussa jonkun puuvillalankakasauman kanssa. Joukosta löytyi melkein valmis virkattu kukkanen. Viimeistelyyn menisi arviolta viisi minuuttia. Ja se on jäänyt kesken?

Löysin yhden valmiin sukan, jolta puuttuu pari. (Kuva yllä.) Arvatkaa, tiedänkö missä langat siihen ovat. 

Ja arvatkaapa huvittaako enää etsiä, kun tökkäsin sormeni vielä yksien keskeneräisten sukkien puikkoon. Puolitoistamilliseen. Meni kynnen alle. Sattuu.

Pitäisiköhän tälle systeemille tehdä jotain?

2 kommenttia:

  1. Pura kaikki jotka ei oo just melkein valmiita ja aloita puhtaalta pöydältä! Joskus tuli tehtyä niin tuossa samassa tilanteessa. Nyt pidän aikas tarkkaa kirjaa tekeleistäni ihan sellaiseen perinteiseen vihkoon. On helppo jatkaa jos joku työ on unohtunut johonkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tai puran varmaan kaikki, joista tiedän, että ei oikeasti kiinnosta tehdä ylipäänsäkään loppuun. Periaatteessa olen kirjannut Ravelryyn kaikki keskeneräiset projektit, (paitsi että olen jokusen unohtanut), mutta jostain syystä sinne ne hukkuu aika helposti. Ehkä perinteinen ruutuvihko auttaisi järjestyksen ylläpitämisessä ja muistamisessa tosiaan paremmin. Tai hyvänä lisänä.

      Poista