sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Miltä tuntuu?

Minut on pitkästä aikaa vallannut valtava neulomisinto. Ero normaaliin ei niinkään näy neulomismäärässä, se nyt vaihtelee niin monen muuttujan myötä jatkuvasti muutenkin. Mutta miten paljon sitä jaksaakaan ihminen kuluttaa aikaa suunnittelemiseen, ohjeiden selailuun, uusien lankojen kuolaamiseen ja muuhun yhtä hyödylliseen.


Olen siis toki myös oikeasti neulonutkin, en pelkästään suunnittellut ja ajatellut sitä. Enkä pelkästään hipeltänyt uusia villatakkilankojani. On tullut neulottua jopa hartiat jumiin, mitä ei yleensä hevillä tapahdu. 

Tai no tiedä sitten, mistä jumi johtuu. Jos se onkin se villatakkiohjeiden selailu, kun pitää tunkea naama näyttöön ja tutkia tarkkaan, mikä olisi paras ohje. Tai se just tähän hetkeen tarkoitettu ohje. Ei taida silloin olla ideaali istuma-asento.

Oireelliselta tämä neulomisfiksaatio alkaa tuntua siinä vaiheessa, kun aina se seuraava projekti pyörii mielessä ja tuntuu Siltä Oikealta. Joltain, mitä haluaisi aloittaa heti. Vähän niin kuin alkoholismi, luulen. Se seuraava ryyppy houkuttelee edellisen ollessa vielä kesken. 

Pitäisikö tälle siis tehdä jotain? Vierottaa itseään? 


Tai ehkä sitä vain pitää pysähtyä nauttimaan siitä, mitä parhaillaan tekee. Osaan minä senkin. Vaikka suunnitellut projektit pyörivätkin mielessä ja tuntuvat joltain ylimaallisen hienolta, voisi silti välillä keskittyä siihen, miten hienoa juuri nyt on. Kun tuntee pehmeän langan kiertyvän puikolle, juuri oikeanlaisena. 

Se neuletuntuma. Kun se on hyvä, se on hyvä. Ja huonon tuntuinen ei yleensä etene. Siitä ei oikein saa mitään, jos lanka nitisee käsissä. Siksi kai minusta on tullutkin lankojen suhteen vähän snobi. 

Siis ihan vähän.

3 kommenttia:

  1. Joo tunnistan tuon, että miettii jo seuraavaa fixiä, kun edellinen on vielä kesken :D Miettii mistä langasta ja minkä ja millä puikoilla ja ah, miltä se tuleekaan näyttämään...

    mut hei, nautitaan vaan siitä :)

    VastaaPoista
  2. Toi on niin parasta! Koko ajan tuntuu tarvitsevan" just nyt heti juuri tuon neuleen", ja sit heti perään ton toisenkin... Mun pitää yleensä oikein kirjoittaa paperille, missä järjestyksessä teen, että en mee ihan sekaisin. Ja kesken on tietty monta neuletta yhtä aikaa... tietty!

    Ja mitähän tuosta kuvan neuleesta on tulossa...!? Kivalta näyttää, ja mielenkiinnolla odotetaan lopputulosta!

    VastaaPoista