tiistai 14. lokakuuta 2014

Sukat. Valmiit. Meni vain kolme vuotta.

Lankalaatikoiden läpikäyminen on tuottanut ihan kohtuullisia tuloksia, vaikka motivaatio hommaan löytyikin vähän epämiellyttävämmästä tilanteesta. Kuten sanottua, jonkinlainen hopeareunus sitä tästäkin löytyi. Parit keskeneräiset sukat on vihdoin tullut neulottua loppuun ja yhdet on työn alla.


Nyt saunotusten jälkeen päätin myös pestä sukat ennen kuin suljen ne ah, niin esteettiseen muovilaatikkoon. Pesin villaohjelmalla kaikki superwash-käsitellyistä langoista tehdyt sukat, (tosin näköjään yhdet käsinvärjätyt lipsahtivat mukaan eikä niille näy mitään tapahtuneen), loput mahdollisesti riskialttiimmat taidan lykätä käsinpesuohjelman huomaan.

Tähän ensimmäiseen satsiin tungin myös vastavalmistuneet, kauan sitten aloitetut Talbot-sukat. En jaksanut panostaa niiden kuivattamiseen siististi enkä edes yrittänyt kuvata niitä jaloissani, mutta esitellään nyt nämä ryppyisehköt versiot sitten.


malli: Talbot, Krista Werbil
Ravelry-projekti: Talbot kirjoneulesukat
puikot: 2,25 mm
lanka: Drops Fabel
langan kulutus: molempia värejä vähän toista kerää (eli yli 50 g)
neulominen: ihan kivaa, vaikka viivästyikin


Eiköhän näille käyttöä tule. Että en turhaan uhrannut aikaani toisen sukan jalkaterään. Olisihan sitä voinut vaan luovuttaa ja heittää roskiinkin. Kun kuitenkin oli niin isosta hommasta kyse. Siis miettikää, kokonaiset viitisen senttiä neulomista.

4 kommenttia:

 1. Koskaan ei saa luovuttaa. Suomalaisella sisulla ja kirosanoilla eteen päin :D

  Mulla odottelee kylppärissä valtava vuori villasukkia, jotka on pakko pestä käsin koska mun antiikkinen pesukone ei ole koskaan kuullutkaan mistään käsinpesuohjelmasta... eiköhän siitäkin taas selvitä muutamalla ärräpäällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hirveästi vaatikin sisukkuutta. :D

   Mun antiikkinen pesukone pääsi ehkä vuosi sitten lopulliseen lepoonsa kun päätti hajota totaalisesti. Uudessa koneessa on selvästi puolensa, käsinpesuohjelma näyttää hellävaraisemmalta kuin oma käsinpesuni. Ja kyllähän tuo laiskalle ihmiselle on aikamoinen ilo.

   Poista
 2. Ufojen loppuun saattaminen on kyllä tämän syksyn trendi! :) Ihanat sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sittenhän mä olen kerrankin trendikäs. Ja kyllä nuista tosiaan ihan mukavat sukat tuli. Tuota sukkaohjetta voisikin suositella sellaisille, jotka haluavat kokeilla kirjoneulontaa, mukavan lyhyitä langanjuoksuja, jäljestä saa melko helposti melko siistiä.

   Poista