sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Talvikurpitsa

Nyt kiireesti, että saa vielä tämän vuoden puolella esiteltyä. Nimittäin sormikkaat. Ne syksyiset, joista olisi ollut hienoa ottaa kuvia ruskan keskellä, mutta joiden kuvaaminen vähän jäi ja unohtui.


Onneksi sormikkaiden uusi omistaja suostui kuvaamaan käsineet käytössä. Ei tullut syksyisiä kuvia, mutta kyllähän nämä talvellakin ihan sieviltä näyttävät, vaikka itse sanonkin siis. (Sikäli kun on edes kovin eksaktia käyttää ilmaisua "itse sanonkin", ikään kuin minä olisin suunnitellut mallin ja värjännyt langan. Mutta onhan sekin kai jotain, että osaa yhdistää värin ja mallin.)


malli: Miss Sophie's Hands, Julia Mueller
lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen, väri Kurpitsa
puikot: 2,25 mm sukkapuikot
projekti Ravelryssä: Kurpitsasormikkaat


Nämä sormikkaathan on tullut neulottua jo kahdesti. Aiemmat versiot löytyvät täältä ja täältä. Ja arvatkaa tekisikö mieli tehdä vielä yhdet... tai ainakin saada valmiina. Väinämöisestä tuli nimittäin parhaat, pakkohan minun on itsenikin siitä langasta saada. Ärjy olisi aika magee väri. Mutta ehkä sitä voisi harkita jo jotain muuta mallia...

22 kommenttia:

 1. Mitäs pahaa kauniin mallin pakkotoistossa on :-) Tuo väri on kyllä herkullisin ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän se väärin ole. :) Mutta tietty joskus voisi antaa mahdollisuuden myös uudelle mallille.

   Poista
 2. Mitä sitä hyväksi havaittua mallia vaihtamaan? Nää on niiiiiin nätit, eikun vaat toiset puikoille, että saat itsellesikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se kyllä, kai nää nyt täytyy siitä ärjystä Väinämöisestä tehdä itselle. Paitsi että kyllä tuolla Muellerilla on muitakin nättejä malleja, että ehkä sieltä sietäisi jo jotain toista kokeilla...

   Poista
 3. Somat. Nythän muuten kävi niin, että tämän tulevan katastrofaalisen EU-säädöksen myötä, kun digitaalisten ohjeiden verotus menee mahdottoman vaikeaksi, Julia päätti vaihtaa kaikki ohjeensa ilmaisiksi. Että sieltä sen kuin poimimaan seuraavaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdin jo saman tuolta huomata. Toisaalta tietty kiva saada ilmaiseksi käyttöön ihania ohjeita, mutta enimmäkseen mua ottaa päähän tämä ihan hitosti. Pitää se omakin yksi ohje joko ottaa pois myynnistä tai ottaa riski, että joku ostaa sen ulkomailta ja selvitellä se verohommeli sitten siinä vaiheessa. Mutta itsellenihän tämä ei ole olemassa olevien ohjeiden kannalta mikään menetys siinä määrin kuin niille, jotka ovat suunnittelleet ohjeita oikeasti enemmänkin ja heidän puolestaan ärsyttää tuo, että pakotetaan pistämään työnsä tulokset ilmaiseksi jakoon tai pimittämään ne ihmisiltä kokonaan. Ei kellään sivutyönään tämmöistä tekevällä ole aikaa ja resursseja perehtyä tuohon alv-touhuun. :/

   Mutta joo, hyvä uutinen, voin säästää sen nelisen euroa seuraavaa sormikasmallia valitessani. Kai sitä pitää sitten siitä iloita.

   Poista
 4. Aivan mielettömän upeat sormikkaat! Voi vain ihailla - itsellä ei ehkä kärsivällisyys riittäisi sormien neulomiseen (joskus kun pelkät peukalotkin hieman aiheuttavat turhautumista). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei niistä sormista selviä millään muulla kuin sinnikkyydellä. Nehän on kyllä loppujen lopuksi aika nopeasti tehty, ei periaatteessa mikään iso homma, mutta se jatkuva aloitus ja lopetus tekee kyllä tiukkaa. Että tahdonvoimaa se vaatii - ei onneksi kovin pitkään.

   Poista
 5. Tosi kauniit sormikkaat, menee heti muistiin tämä ohje! Väiskin kurpitsa on kyllä väri vertaansa vailla, sitä tässä itsekin juuri blogien lueskelun lomassa tikuttelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihana väri on kyllä! Mukavaa kurpitsaväiskin neulomista sinulle!

   Poista