sunnuntai 16. elokuuta 2015

Palmikkopilvi

Pitkähkön harkinnan jälkeen tilasin kesän alussa itselleni Titityyn arjen luksusta -lankapaketin. Vähän mietitytti, että kannattaako upottaa niin paljon rahaa siihen, että ostaa sikaa säkissä, mutta loppujen lopuksi päätin kokeilla. Välillä on vaan kiva saada yllätyksiä, ja kun kerta kukaan muu ei niitä minulle järjestä, (hint hint), niin itsehän se sitten pitää.


Klubipaketteja tuli kaksi, ensimmäinen heinäkuussa ja toinen nyt pari päivää sitten. Ja tästä elokuun paketista muototui pipo ennätysnopeasti.


Lankapaketti oli vallan ihana, vielä paljon parempi kuin edellinen, sillä tämän värit kolahtavat minuun lujemmin. (Paketin värimaailmanhan sai valita etukäteen, joskin kuvaukset olivat tarkoituksella vähän epätarkkoja ja suuntaa-antavia.) Tuo vasemmanpuoleinen sukkalankavahvuinen silkki-villa ihastutti paljon enemmän, mutta jostain syystä tämä Gilliatt otti ja hyppäsi puikoille ihan itsestään. Tai suurin piirtein itsestään. Mitä nyt puikot piti käydä varta vasten hankkimassa, että niille voisi hypätä, mutta siis käytännössä itsestään.


Sopivaa myssymalliakin piti kyllä pikku hetki etsiskellä ja yhdessä välissä kävi mielessä, että tämä se on ärsyttävää puuhaa silloin kun haluaisi saman tien päästä neulomaan ja kun sitä aikaakin on valitettavan rajallisesti. Kun mitään aivan huippua mallia ei sattunut silmään tarpeeksi nopeasti päädyin tällä kertaa luovimaan tieni itse. Muutamasta mallista sain vähän osviittaa siitä, minkä tyyppistä halusin ja jo tokalla yrittämällä löytyi sopiva silmukkamäärä ja miellyttävä tiheys. (Mallitilkkuahan siis en tehnyt. Ei ollut aikaa.) 

Nämä kaksi mallia olivat ne eniten silmääni mielyttävät, mutta jotka eivät kuitenkaan aivan olleet sitä mitä hain: Jared Floodin Rosebud ja Veera Välimäen Here and there. Jälkimmäisen tosin aion kyllä vielä joku päivä tehdä, vähän modatun version vain. Minä tarvitsen resorikohdan kaksinkertaisena, muuten mun korvat ei talvea kestä.malli: omasta päästä
silmukkamäärä: 88
puikot: 4,5 mm ja 5,5 mm
lanka: De Rerum Natur Gilliatt


Tästä langasta on sanottava, että nyt tuli kyllä Titityystä ihan paras paksu merinolanka, ihanin johon olen törmännyt. Jotenkin napakan kuohkea, joustava lanka, en osaa sen paremmin tätä kuvailla. Pehmonen päässä, miellyttävä neulottava ja jotenkin semmoinen muotoonsa palaava. Pitempiaikainen käyttö tietysti saattaa löysyttää lankaa, se jää nähtäväksi, mutta nyt kyllä tuntuu päässä jotenkin niin hyvältä. Tavallaan jämäkältä, muotoonsa palautuvalta.

En ole mitenkään nimenomaisen innostunut pipojen neulomisesta, mutta pipoihminen minä kyllä olen. Herkät korvat vaativat pipon käytön vähänkin kylmemmällä ja muutenkin olen vähän palelevaa sorttia. Hyvä myssy on napakka korvien kohdalta ja löysä muualta, lämmittää ja hengittää. Gilliatista neulottu palmikkopipo tuntuu tekevän sen kaiken.


PS. Myssyn väri on aivan mielettömän kaunis, mutta jotenkin mietityttää, että passaako tää nyt mulle. Näytänkö liian punakalta? Onks tää paha? Voiko tätä käyttää? Näytänkö ihan pöljältä? Pitäisikö pitäytyä värikkäämmissä väreissä, mitä mä oikein yritän?

14 kommenttia:

 1. Just hyvä. Kehtaa käyttää. Ehdottomasti.

  VastaaPoista
 2. Mä kun kattelin, että on niin kaunis nainen kuvissa ja pipo on just bueno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitti! Olen kyllä tyytyväinen tähän pipoon, ja jos tuo väri ei tosiaan näytä mun päällä huonolta, niin eiköhän tämä käyttöön mene.

   Poista
 3. Tuo on kyllä just ihana, passaa sulle tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. :) Joskus tarvii ulkopuolisen mielipiteen, ja kait se sitten pitää uskoa, että voin tätä sävyä käyttää.

   Poista
 4. Todella ihana pipo. Just sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malli kyllä onnistui yllättävän hyvin ja kokokin passaa, vaikka vähän summissaan tein.

   Poista
 5. Voit käyttää! Tai jos et voi, niin mä voin kertoa osoitteen, johon voit tän lähettää. :D Älyttömän hienon mallin kehittelit. Mäkin tahdon. Ja miten ei oo mulle ikinä tullut mieleen, että kaksinkertainen resori voisi pelastaa mun jäätyvät korvat? Duh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuule tuo kaksinkertainen resori on nykyään ainoa vaihtoehto, suosittelen lämpimästi ja lämpimiksi. Mutta en mä ehkä tätä raski sulle lähettää, kun saitte minut uskomaan, että tää on mulle ihan passeli. :D Mutta kirjoitin sulle semmoisen epämääräisen ohjeen tyngän, jos oikeasti haluat itsellesikin neuloa.

   Poista
 6. Et näytä punakalta vaan ruskettuneelta tämän kovin aurinkoisen kesän jäljiltä :D Kaunis piponen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon tosi ruskettunut! :D Normaalistikaan muhun ei mitenkään hulluna kesällä väri tartu, mutta nyt ei ole aurinko edes saanut oikein tilaisuutta yrittää. Mutta kiitos, pipo pääsee kyllä käyttöön, kunhan tästä syksy suvaitsee saapua.

   Poista