sunnuntai 23. elokuuta 2015

Vettä elefanteille ja vieroitusohjelma neulojalle

Tämän kesän suuri sukkasaavutukseni on pääasiassa automatkojen aikana neulotut norsusukat. Nämä olivat ihan järjettömän koukuttavat neuloa, ja rakastuin totaalisesti malliin, minkä ehkä huomaa siitä, että kuviakin tuli otettua... no, noin triljoona.


malli: Water for the elephants, Rose Hiver
lanka: Nettle Sock, Onion
puikot: 2,5 mm
kulutus: valkoista vajaa kerä ja pinkkiä vähän toista
Ravelryssä: täällä


Kirjoneuleet on kyllä vaan niin ihana asia olemassa. Melkein turhankin hypnoottista tekemistä. Meditatiivista varmaan kans. Huonona puolena juuri se, että muu elämä tahtoo vähän kärsiä, kun pitäisi saada neuloa vielä yksi rivi. Ja vielä yksi. Ja vielä... oho, hups, meni puoli kaaviota. 

Että nyt vähän mietityttää. Uskaltaisiko hankkia tämän syksyn hittisukkakirjan vai ei. Puikkomaisterin sukkakirja houkuttelisi, sattuneista syistä, mutta onko se ihan turvallinen hankinta? Meneekö kaikki rahat sukkalankoihin ja olenko sekaisin koko talven?

Kirjoneuleohjeisiin pitäisi suhtautua huumausaineena, sitä minä olen mieltä.

Niskatkin menee jumiin.
13 kommenttia:

 1. Oih! Miten söpöt!
  Mä kyllä lähtisin suosittelemaan sitä Puikkomaisterin huumekirjaa. :D Itse sen ostin ja on se aika ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mä ehkä tällä kertaa... ei kun hups, ostin jo! :D Pitkään kyllä hillitsin itseäni.

   Poista
 2. Kivat sukat!
  Neulonta on vaaratonta huumetta, mutta aiheuttaa riippuvuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä aika pahaakin... mutta kai sitä sitten pitää johonkin koukuttua. Ehkä neulonta on parempi kuin moni muu huumaaja.

   Poista
 3. Nämä on ihanat. Ohje on ollut mun Ravelry- kirjastossa helmikuusta 2013.. .oliskohan aika neuloa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis! Tai ainakin minusta nämä oli ihan tosi ihanat neulottavat. Tässä mallissa ei ole juuri yhtään kovin pitkiä langanjuoksuja, eli siistiä jälkeä saa melko helposti.

   Poista
 4. Tämä malli oli kiva neuloa. Erityisesti tykkäsin sivujen raidallisista kiiloista. Jos sukkakirjan hankit, niin mallit ovat sen verran hitaita neuloa, etteivät lankakulut kovin suuriksi kasva. Kalliimpaa on neuloa paksujen lankojen ohjekirjasta, kun valmistuvat niin nopeasti. Eivätkä mahdu kaappiin ne neuleet.
  Yksi tämän kesän paita Holst paita tuli kyllä supistettua kirjopyykissä 140 cm kokoon. Että turha enää sinne omaan kaappiini tunkea.
  Ja minulla ei automatkoilla vieläkään neuleet edisty. Onko se neulominen luvalllisempaa kuin kännykkään puhuminen ajon aikana?
  t. M #

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Puikkomaisterin sukkakirja on varmasti paljon vähemmän lompakolle käyvä kuin joku paksulankakirja. Mutta jos niin pahasti pääsee koukuttumaan kuin minä näiden sukkien kanssa, niin ei siinä kyllä silti ihan kauheasti aikaa mene yhteen sukkapariin. Pitää tehdä vaan niitä polvareita?

   Ja siis ei kait missään laissa ole kielletty neulomista ratissa? Ainakaan erikseen nimeltä mainiten, eihän? Pakko olla luvallista. Ihan hyvinhän siinä neuleet etenee, ei kait tietä ole pakko koko aika katsoa, sehän ois jo neurottista. Kyynärpäillä ohjaa.

   Poista
 5. OI miten hurmaavat ja vielä tuollaisina herkun värisinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä värit kyllä valitsivat ihan itse itsensä. :D

   Poista
 6. Vaude, upeat sukat! Ja tosi kiva blogi sinulla, kiva kun kuvasi ovat tarkkoja ja laadukkaita. Menee lukulistalleni :)

  VastaaPoista