keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulukuun ensimmäinen

Mitä ihmettä? Missä välissä iski joulukuu? Voieivoieivoievoiei..! Katastrofi!

Ei siis sillä. Lahjat on ihan hyvässä vaiheessa. Tai... ainakaan ne eivät ole sen pahemmassa vaiheessa kuin ennenkään tässä vaiheessa vuotta. Mutta minulla ei ole joulukalenteria!

Tässä sen taas näkee, miten käy kun kuuntelee sitä saman talouden niin sanotusti järkevää ja hillittyä asukasta. Olisi pitänyt tehdä niin kuin minä olin jo tekemäisilläni, eli ostaa joulukalenteri silloin lokakuun puolessa välissä kun sellainen ensimmäisen kerran iski silmäään kaupassa. Miten tässä taas kävi näin? Ei ollut ensimmäinen kerta!

No, pakko myöntää, että jos jokin on turhaa roinaa ja roskaa, niin joulukalenteri. Siis periaatteessa. Ei sitä tietysti varsinaisesti tarvitse. Sitä vain... niin, sitä vain kaipaa. Ja toisaalta pitäisi tehdä niin, että ostaisi jonkun nätin ja hyvälaatuisen kalenterin, ja käyttäisi sitä sitten tulevinakin vuosina. Ei mitään suklaakalentereita. Samat suklaat saa ostamalla levyn ja syömällä palan päivässä, roskaa vain tulee vähemmän.

Eikä tämä päivä sentään tämän takia aivan myttyyn mennyt. Avopuolisoa on ehkä syyttäminen siitä, että joulukuun ensimmäinen aamu humahti ohi ilman joulukalenteria, mutta toisaalta eräästä toisesta asiasta ropisee paljon pisteitä.

Olin juuri keittämässä iltapäivän mansikkateetä, kun postiluukusta kuului kolahdus. Jee, sieltä tuli Interweave Knits! Sain aiemmin syksyllä synttärilahjaksi IK:n tilauksen ja nyt tuli sen tilauksen ensimmäinen lehti.

Koska olen tänään ollut ahkera,* voin huoleti ja hyvin omintunnoin käpertyä sohvalle toisen teemukillisen kanssa selaamaan neuleohjeita ja lukemaan artikkeleita. Yhdellä läpisilmäilyllä löytyi jo pari kivaa juttua, ja ylipäänsä äkkiseltään sisältö näyttäisi paremmalta kuin viime numerossa. Aion varmaankin tehdä ainakin yhdet sukat. Ainakin.

Toinen kysymys on tietysti, että milloin...

Jotta kukaan ei jäisi tyystin joulukalenteritta, niin tietäkää, että netistä löytyy Mielensäpahoittajan joulukalenteri. Olen kuunnellut Mielensäpahoittajan tarinointia äänikirjana, ja suosittelen muillekin. Ihanan valloittavia ja ah niin negatiivisia ajatuksia maailman menosta.

Ja vaikken yleensä mainostakaan, niin nyt mainostan. Oma joulukalenterinsa on myös Lumoavassa Langassa, josta löytyy joka päivälle jokin tarjous jouluun asti. Vielä ehtii neuloa pehmoisia joululahjoja. Fiksuimmat meistä aloittaa aaton aattona.*ahkera siis omasta mielestäni

2 kommenttia:

  1. Mä ostin ajoissa sen perinteisen (muumi)suklaakalenterin. Mutta kun koko kalenterissa on 75g suklaata, niin eihän se mihinkään riitä. Kävin tossa viimeinen päivä marraskuuta kaupassa ja vilasin samalla joulukalenteri tarjontaa. Oli semmonen kivan näkönen joulusukan mallinen kalenteri jossa oli oikein suklaakonvehteja. Hinta 9,90. Niitä oli siinä sen verran iso pino, että ajattelin vaan, että huomenna tuo on puoleen hintaan. Olin jo unohtanut koko asian, mutta onneksi sitten muissa asioissa kuitenkin piipahdin siellä kaupassa. Se mun puoleen hintaan oli vähän väärin arvioitu. Se olikin -80%, eli 1,95. Se tuli jo suht halvaksi. Mutta on mullakin yhtenä vuonna käynyt niin, että unohdin asian ja ensimmäinen päivä myytiin sitten jo eioota. Ettei siihenkään kannata luottaa, että vähän myöhässä sais halvalla.

    VastaaPoista
  2. Kohtuu kallis tuommoinen 9,90 maksava kalenteri. En kyllä ostais. Kait. Tosin taaskaan en muista, minkä hintaisia kalenterit sitten keskimäärin on.

    Tosin voisin kyllä maksaa kympin jostain nätistä ja laadukkaasta kuvakalenterista. Mutta suklaakalenterista se tuntuu vähän pöhköltä, kun suklaata saa halvemmallakin ja se loppuosa kuitenkin on vain pahvia sun muuta, joka lentää roskiin.

    Ei tosiaan pitäisi jättää kalenterin ostoa viime tippaan. Mutta sama pää kesät talvet... eihän sitä lopultakaan sitten mitään muista.

    VastaaPoista