lauantai 4. joulukuuta 2010

Joulukuun neljäs, mietteitä

Tänään on ollut ihan mukava päivä, mutta jostain syystä väsyttää tosi paljon. (Todella mystistä, eihän se, että valvoo myöhään ja herää aikaisin voi vaikuttaa asiaan.) Juon pitkästä aikaa kahvia. Eikä edelleenkään ihmetytä, miksi sen jokapäiväinen juominen vain jossain vaiheessa loppui. Sehän maistuu aika pahalta.

Olen koeneulenut erästä neuletta. Ensimmäistä kertaa ikinä. Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi, enkä sitä kadu. Tämä on ihan avartavaa. Tässä oppii kunnioittamaan neulemallien suunnittelijoita ja ohjeen kirjoittajia aivan uudella tavalla, ohjeen kirjoittamisessa on epäilemättä paljon hommaa. Myös koeneulomisessa on, mutta ei se silti mitään vastenmielistä puuhaa ole vaan ihan mukavaa. Pitää vain olla tavallista tarkempana neuloessaan ja ohjetta lukiessaan, koska vastaan voi tulla virheitä ja omia aivoja on pakko käyttää. Pitää osata huomata.

Olen ajatellut, että minun ehkä pitäisi kirjoittaa ohje onteloneulehuiviini. Kun kerta sen itse suunnittelin. Voisin siis kokeilla, luontuisiko ohjeen tekeminen minulta. En kylläkään tiedä, kiinnostaisiko ketään neuloa samanlaista, mutta ainahan jotakuta saattaisi. Huolisikohan Ulla ohjeen?

7 kommenttia:

 1. Hihi, mulla on vielä joku korkea kynnys tässä asiassa. Kun en ole koskaan ohjetta kirjoittanut. Että ei voi tulla hyvää. Mutta ei se kyllä tässä tapauksessa voi niin vaikeaa olla, se on herran jestas rinkulahuivi. Ehkä voisi yrittää. Jospa ne Ullasta sanoo, jos ohjeesta ei saa mitään tolkkua.

  VastaaPoista
 2. Hei, mä utelen että minkä pituinen tuo "rinkula" on? Mulla hautuu päässä idea yksinkertaisesta rinkulasta, jonka voi kiepauttaa kaulaan kaksinkeroin ja tarvittaessa vetästä se toinen puoli korvien suojaksi... mutta ei hajuakaan että mikä olisi hyvä pituus. Ja tuo näyttää aika kivan pituiselta?!

  VastaaPoista
 3. Totta kai lähetät sen ohjeen Ullaan ja totta kai muita kiinnostaa neuloa samanlainen! Mie ymmärrän kyllä siuta. Itse on usein liian kriittinen omia töitään kohtaan, näkee vain puutteet, muttei huomaa hienoa kokonaisuutta.

  VastaaPoista
 4. adelheid: Se rinkula on noin 125 cm pituinen. Nyt se on käytössä ihan ihan pikkuisen venähtänyt, eli se alussa oli ehkä lähempänä 120 cm. Tuo on minustakin just hyvä pituus, tähtäsin tosiaan siihen, että sen saa kaulan ympäri kaksi kertaa melko napakasti. Ihan aluksi valmistumisen jälkeen tuntui, että jaa, ois toi voinut pikkasen löysempikin olla, mutta on se kuitenkin ehkä paras näin. Pitää hyvin kylmää.

  Päivikki: Aijaa, no kiva kuulla! :) Ja se on varmaan totta, että itse näkee omat tuotoksensa aika eri tavalla kuin muut.

  VastaaPoista
 5. tuo sun banneri on kyllä niin ihana! :) mitäs sinne kuuluu?

  VastaaPoista
 6. Ai, kiitti! :)

  No, mitäs tänne. Joulunodotusta tietty, ja aika paljon neulomista ja sen semmoista. Ulkona on lunta, mutta vain murto-osa siitä, mitä oli Helsingissä, kun siellä käytiin. Saisi olla enemmänkin. Ihan hyvää siis, noin pääosin. :)

  VastaaPoista