keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Sukkien kuvaamisen mahdottomuudesta

Minulla on sukat. Siis uudet. Vastatehdyt. Villaa ja kashmiria. Tuliterät. Mutta en saa niitä kuvattua.

Kyse ei ole pelkästään siitä, mistä puolen vuoden ajan valitetaan kaikissa käsityö- ja muotiblogeissa, valon puutteesta. Kyse on myöskin viitseliäisyyden puutteesta. Voisi kuvitella, että on yksinkertaista vetäistä sukat jalkaan ja näpsäistä niistä pari kuvaa. Juu, ei. Pitäisi ensinnäkin laittaa jalkaan jotkut järkevät housut tai sukkahousut, jotka eivät kupruile tai muuten häiritse sukan olemusta. Sitten pitäisi raivata jonnekin joku järkevä kuvaustila. Pitäisi etsiä kamera. Pitäisi pakottaa joku kuvaamaan, tai vääntyillä itse jotenkin. Ottaa kirkasvalolamppu avuksi. Näpsiä sata kuvaa, siirtää ne koneelle, katsoa ne kaikki läpi, todeta ainoastaan kaksi lähes käyttökelpoisiksi ja valita ne. Muokata niitä mahdollisesti. Ladata ne koneelta nettiin.

Kaikki tämä vaiva, jotta voisin esitellä sukat. Sukat, joissa ei ole ainuttakaan palmikko-, pitsi- tai kirjoneulekuviota. Joissa ei ole edes raitoja. Siis sukat. Tuskin kukaan edes on kiinnostunut koko kuvasta.

Onko paljon järkeä?

6 kommenttia:

 1. Tottakai haluamme nähdä sukkakuvia!

  VastaaPoista
 2. :D Minua vähäsen nauratti ja pikkuisen samaistuin tähän. Tai oikeastaan aika paljon. :D Lisätään vielä, et tämä kaikki pitäis saada tehtyä ilman et joku koko ajan roikkuu jossain jalassa ja vetää sukaa äitin jalasta omaan jalkaan tai haulaa tissiä tai jotain voileipää. :D

  VastaaPoista
 3. Minä en ikinä voi nähdä kyllikseni sukkia, siis itse neulottuja... Mutta valaistus on kyllä melko haaste. Pitäisikö muuttaa jonnekin jossa valoa riittää, mutta tarvitsisiko siellä sitten edes villasukkia :D Tai kyllähän sitä villasukkia ainakin aina tarvitaan, niistä muista en tiedä, niitä en tarvitse Suomessakaan ;)

  VastaaPoista
 4. Judiuni: aijaa.. no kait ne sitten pitää kuvata. :D

  villafani: Juu, se on aina oma operaationsa kyllä. :D

  Minna: Minä jotenkin ajattelin, että ei ketään kiinnosta sukkakuvat, jos sukissa ei ole jotain juttua. Vaan ehkä se itse sukkakin voi tosiaan olla se juttu, varsinkin jos saa neulepinnan kuvattua ja näkee vähän millaista se lanka siinä on. Kun vain saisi sen tarvittavan valon!

  VastaaPoista
 5. Kuvat vaan kehiin!
  Päivät pitenee tällä hetkellä aika vauhtia. Kohta taas saadaan ainakin vaölon puolesta kunnon kuvausolosuhteita.

  VastaaPoista
 6. Juu, laitoin kuvia. :) Päivät tosin ehkä pitenee, mutta meidän asunnossa on aina hämärä, tai ainakin liian hämärä mun kameralle, paitsi ihan tosi tosi valoisina päivinä.

  VastaaPoista