keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Lisää marraskuun värejä

Joskus muulla ei ole juuri väliä kuin kauniilla väreillä.


Tai erilaisilla pinnoilla. Kuohkeilla, rouheilla, pörröisillä, sileillä, epätasaisilla...


Visuaaliset elementit. Joskus ne vain merkitsevät paljon. 


Joskus ajatukset ja tunnelmat tarttuvat niihin ja ne ilmaisevat itselle kaiken, mitä ilmaistavissa on.

Neuloskelen mallitilkkua. Taas on uusi neule suunnitteilla. Väriä ei ole vielä valittu, mallitilkku on tekeillä vanhan kerän jämistä. Alan tosin kallistua jo eräälle kannalle - muutamien konservatiivisista mielipiteistä huolimatta. Minä en ilmeisesti vain osaa omaksua tiettyjä kulttuurisidonnaisia sukupuolivärinäkökulmia, koska ne minusta ovat yksinkertaisesti irrationaalisia, mielivaltaisia ja perustelemattomia. Sori. Enkä minä edes omasta mielestäni yritä olla mitenkään coolin rebel, sukupuolineutraali tai mitään muutakaan... minä en vain ihan oikeasti ymmärrä. (Eikä minua edes hävetä olla ymmärtämättä asioita, joille ei ole mitään perusteluita.)

Miksi muuten kysyä ikinä värivalinta-apua sellaisilta ihmisiltä, jotka ei tunne tyyppejä, joille neule on tulossa? Tai jos joka tapauksessa itsellä on joku mielipide, eikä kuitenkaan oikeasti ole ihan kauhean avoin muiden ajatuksille?

No, onhan se tietysti mukava joskus kuulla muitakin kuin omia näkemyksiä, vaikka ne ei sitten itselle oikeita ratkaisuja olisikaan. Mutta jännä silti. Miksi kysyä, jos kuitenkaan ei loppupeleissä välitä siitä vastauksesta?

5 kommenttia:

 1. Jos mä vaikka tänne totean, että tuo kimallehandu on todella ihanan värinen. <3

  Ehkä sitä mielipidettä kysyy ollakseen varma siitä, että oma näkemys on "oikea"?

  Tuli mieleen sun tekstistä se, että perinteisesti tyttövauvoille pitää olla vaaleanpunaista ja poikavauvoille vaaleansinistä. Siihenkään ei loppujen lopuksi ole mitään perusteluja miksi näin pitäisi olla.

  VastaaPoista
 2. Emmanuelle: Joo, voi olla että sitä kaipaa jonkun vahvistavan oman mielipiteen. Mutta kun nyt kerta niin ei käynytkään, pidin siitä huolimatta kiinni omasta näkemyksestäni. Niin että vähän hassua se kysyminen sikäli on.

  Emma: Niinpä! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana blogi sinulla! Tule ihmeessä kurkkaamaan minunkin blogiani, vaikka se onkin aika alkuvaiheessa vielä :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Anni! Täytyypä käyvä vilkaisemassa blogiasi. :)

  VastaaPoista