maanantai 29. lokakuuta 2012

Palelevan sekapossun tunnustukset (kaunisteltuna versiona). Ja haaste!

Miltä minun pääasiallisessa neulomispisteessäni, olohuoneen sohvalla, itseasiassa näyttää? (Sehän se kaikkia kiinnostaa.) Parhaimmillaankin, silloin kun olen ihan juuri siistinyt paikkoja ennen vieraiden tuloa, täällä näyttää siltä kuin pari päivää sitten. Otin kuvia. Kerrottakoon niistä jotain.


Mytty. Välillä palelee, välillä ei. Rocky Coast Cardigan on jäänyt siihen, mihin viimeksi sen päältäni laskin. Eihän sitä voi kauas viedä, kohta kuitenkin palelee taas. Downton Pulloverin keskeneräinen hiha odottelee viimeistä kerrostaan ja päättelyä. Illalla menin nukkumaan juuri kun olisin päässyt loppusuoralle eikä vielä tässä vaiheessa ole tullut uutta intoa tai tilaisuutta tarttua toimeen. Siinä se odottaa. Koska kohta varmaan otan puikot käteeni.

Uusin Daybreak odottelee taustalla, että joku tulisi ja päättelisi langat. Aiemmin se odotteli erään tuolin selkänojalla, mutta pelatessani ystävien kanssa lautapeliä minua alkoi palella ja käytännöllisesti katsoen valmis Daybreak oli sillä hetkellä lähin ja sopivin apu ongelmaan. Kun se myöhemmin valui harteilta ja minä häivyin, se jäi siihen odottelemaan.
Daybreak ei ole jäänyt yksin. Zora on nakattu selkänojalle sen viereen. Miksi kyseinen villatakki ei ollut ratkaisuni paleluun pelatessa? Oliko se liian hidas heittää päälle? Enkö huomannut sitä? Eikö se ollut vielä silloin siinä? Mistä se on tullut? Mihin se on menossa?

Projektipussukassa odottelee Downton Pulloverin ensiksi valmistunut hiha. Alla peitto. Peitto ei koskaan poistu sohvalta. Milloin tahansahan saattaa palella vieläkin enemmän.


Tämän siistimpänä ei sohva pysy. Jos tällaisenakaan. Hyvin usein sohvalla on ainakin yksi kasa täynnä lehtiä, kirjoja, lankoja, kaukosäätimiä... höystettynä ehkä jopa kameralla tai kitaralla. Miten sohva muka voi pysyä tavaravapaana ja salonkikelpoisena? Mahdoton tehtävä.

Haluaisin tietää, miltä muiden neulomis- tai yleensäkin harrastuspisteissä näyttää. En kai minä ole ainut sekapossu? Ainut jolla on joka puolella ripoteltuna huiveja, takkeja ja peittoja siksi että joko palelee, on palellut tai tulee todennäköisesti palelemaan kohta?

Ei ole koskaan tullut mieleeni pistää pystyyn blogihaastetta. Nytpä pistän. Kertokaa miltä siellä teidän nurkassanne oikeasti näyttää. Oletteko pieniä vai suuria sotkupellejä - vai vielä pahempaa, neuroottisia siivousfriikkejä? Vai voiko sitä oikeasti olla muka jotenkin siltä välitä? Jotenkin niin kuin normaali? Tervehenkinen? Tasapainoinen? (En usko.) Onko teillä hienoja järjestelmiä langoille, neuleille ja ohjeille? Tai inspiraatiokollaaseja seinällä?

Haastaisin teidät kaikki tänne harhailleet, mutta silloin kukaan ei kuitenkaan reagoisi mitenkään. Niin että nimeän ja sormella osoittelen sitten muutamia. Tiinanit, Taina, Outi, Adelheid, kottby, Essi. Tunnustakaa! Ja/tai pistäkää eteenpäin.

Sääntöjä en jaksa vääntää. Olkoot ne samantyyppiset kuin yleensäkin näissä haastehommeleissa. Soveltakaa vapaasti. Kukaan ei nirhaa, vaikkette tekisikään niin kuin kait vissiin tavataan. Minä nyt vain olen utelias...

26 kommenttia:

 1. Hah! Tämähän nyt on vielä oikein siisti tapaus neulomissohvaksi. :D

  VastaaPoista
 2. Mun neulepisteessä ei näy jälkiäkään neulomisharrastuksesta. :D Tai no ehkä joku villapaita tai villasukat saattaa lojua sohvalla. Keskeneräiset neuleet ja langat pysyttelee tiiviisti jossain suojassa, ellen halua langan olevan mytyssä, poikki, rikki. Kissat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, kissat. Ne lisää halukkuutta pitää paikat siistinä neuleista. :D Täällä ei ole samanlaista painetta.

   Poista
 3. Kääk! ISO kääk! Mulla on ihan kamala siivo, kun olen tehnyt täällä remppaa ja nakannut rojuja vaan joka paikkaan. Ihan varmasti kuvaan vasta viikonloppuna siivouspäivän jälkeen. Ihan varmana. Mutta joo, otan haasteen vastaan.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Ehkä sun pitää ottaa ennen ja jälkeen kuvat? :D

   Poista
 4. Minusta näyttää kovin tutulta. Pitäisiköhän itsekin kuvata sohvansa. Vaikka minua ei haastettukaan (ei olisi voinutkaan, kommentoin hävettävän harvoin...), niin ihan huvin vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteen ottaminen vastaan on toivottavaa, vaikkei nimeä mainittukaan. Nimesin tuohon nyt muutaman ekan mieleen tulleen, ettei ihan hirveää listaa tulisi.

   Poista
 5. Okei, haaste vastaanotettu! Ja toi sun sohva näyttää suht siistiltä. Ainakin nyt, kun eilen repeilin Essin postaukselle aiheesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, odottelen postaustasi! No, Essi ei ollut tosiaan yhtä ovela kuin minä ja esitellyt neulomispistettä nimenomaan siisteimmillään.

   Poista
 6. Harhailin tänne otsikon houkuttelemana ja harmittelen nyt kovasti, että siivosin viikonloppuna, kun minulle tuli vieraita. Siitä sohvasta olisi saanut kovasti jutunjuurta.

  N. 5 keskeneräisen neuleen lisäksi siinä oli mm. yksi neulehippo puoliksitäytettynä, mallineulekirja, mallitilkku kerineen ja puikkoineen, sekä 3 kk sitten ostamiani lankoja, odottelemassa, että etsisin niille varastointipaikan. Kaiken huippuna yksi iso kartonki ;) Siinä sai sitten olla tarkkana, ettei vahingoittanut mitään, jos halusi sohvalle istua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että... siivoaminen on selvästi aina huono ratkaisu. Tai ainakin joskus. Ehkä sun pitää odottaa, että paikat sotkeentuvat taas ja päästää sitten kamera kehiin.

   Tuo sun kuvaus kuulostaa kovinkin tutulta. Vaikka nyt kuvasinkin sohvan niin siistinä kuin se ikinä voi olla, normaali tila on vähän toista luokkaa. Tosin en ole ihan varma, onko koskaan sohvalta löytynyt kerralla viittä keskeneräistä työtä. Kolme kyllä varmasti ainakin. Mutta viisi tai sinnepäin on jo lahjakasta!

   Poista
 7. Mietiskelen tässä, pitäiskö ottaa panoraamakuva niin että näkyis lastenkin panos neulomishuoneen (jota muu perhe kutsuu tv-huoneeksi) viihtyisyyteen, vai keskittyisikö rouvan harrastuvälineistön dokumentoimiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, panoraamakuvahan olisi loistava! Tulisi ainakin kattava kuva - kaikessa karuudessaan, jos minun ympäristöstäni puhutaan. Minä vaan sievistelin ja otin kuvat mahdollisimman edullisista kulmista. Niillä on niin kätevä ihan vähäsen hämätä.

   Poista
  2. Ei riittänyt lopulta pokka mullakaan. ;-)

   Poista
 8. Näyttää niiiiin kotoisalta. Tuosta puuttuu vain nukkuva koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Itse viihdyn, kun ympärillä on asioita ja tekemistä. Koirakin olisi jees.

   Poista
 9. Hehee, hauskaa! Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan ja laitan kiertoon, kunhan osun kotosalle valoisan aikaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma! Näitä postauksia on ollut yllättävänkin hauska lukea, niin että odotan innolla mitä sulta tulee. :)

   Poista
 10. Haaste otettu vastaan... toteutus voi viipyä, kun ei ole tietoa milloin olisin siellä neulepisteellä valoisaan aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hienoa! Ja jospa se ei nyt olisi niin päivän päälle... tämän kerran. Näissä blogihommeleissa kyllä huomaa aika selvästi päivänvalon vähyyden.

   Poista
 11. minä nappasin tämän haasteen, vaikket minua haastanutkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Pari muutakin on niin tehnyt, ja se on vain hyvä. Aattelin vaan tuota silloin kirjoittaessani pessimistisesti, että jos haastaa yleisesti kaikki, niin kukaan ei kuitenkaan uskalla ottaa sitä vastaan. :D

   Poista
 12. Minäkin tunnustan tarttuneeni tähän haasteeseen. Ja pari vuotta sitten löytyi viimein se keino joka sai mut pitämään sohvan tyhjänä ainakin niistä keskeneräisistä neuleista, nimittäin pieni sinkoileva ja sohvalle hyökkäilevä lapsi :D. Sen jälkeen en olekaan enää istunut yhtään puikkoa katki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että tartuit! Ilmeisesti tosiaan tuo taktiikka toimii monella - pakko vaan siivota neuleet jonnekin turvaan, jos haluaa pitää puikot ja lapset ehjinä. Kissatkin vissiin toimii.

   Poista
 13. hah! minullapa sohva on siisti! paitsi jos siellä jotain on, on se miehen jättämä. mutta. mahuuhuoneessa leveässä sängyssä on juuri ja juuri paikka minulle nukkua. mies kun nukkuu kuorsauksen takia toisessa huoneessa, minä illalla neulon sängyssä ja katson televisiota. sängyssä on hyvin tilaa useammalle keskeneräiselle neuleelle/virkkaukselle, sinne mahtuu tarvikkeet, kirjat, lehdet, usempi kerä lankaa, tulostetut ohjeet ym. - eikä tarvitse siivota vieraiden takia. eri juttu sitten on jos tulee yövieraita...minulla ei ole blogia, joten kuvia ei tiedossa. /sarene

  VastaaPoista