lauantai 1. joulukuuta 2012

1. joulukuuta

Jee! On joulukuu! Ensimmäisen kalenteriluukun avaamisen aika. Minun kalenterini alkaakin erään toisen joulukalenterin esittelyllä. Ihan vain jotta joulukalentereita ei tänä vuonna olisi liian vähän.

Katvealueen sarjakuvajoulukalenteri on aina kuulunut joulunodotukseeni. Täytynee tosin tarkentaa, että tässä yhteydessä käytän pikkuveljeltäni oppimaani "kahden esimerkin yleistystä", joka käytännössä tarkoittaa sitä, että mikä tahansa teoria on pätevä, kun sillä on tukenaan nuo vaaditut kaksi esimerkkiä - ja että mikä tahansa asia on tapa tai "ollut aina niin", mikäli se on todistetusti tapahtunut kaksi kertaa. Ja Katvealueen joulukalenteri on ilmestynyt aiemmin jo kahdesti, niin että voin ehdottomasti todeta sen kuuluvan joulunodotusperinteisiini. Ja tänä vuonna se on parin vuoden tauon jälkeen jälleen pyörähtänyt käyntiin!


Katvealueen sarjakuvaa piirtää ja kirjoittaa ystäväni Kimmo, jonka piirrosjälkeä olen aina kadehtinut. (Eli siis ainakin kahdesti.) Parasta Kimmon sarjakuvissa taitaa kuitenkin olla omalaatuinen huumori, joka jostain syystä kolahtaa minuun lujaa - joskus en edes itsekään ihan ymmärrä, miksi.

Katvealueen kaksi edellistä joulukalenteria olivat molemmat omanlaisiaan. Ensimmäinen oli yksitäisistä sarjakuvista koostuva toisen esittäessä pidempijuonisen joulutarinan. Tänä vuonna palataan kuulemma ensimmäisen malliin ja odotan kiinnostuneena, mitä tuleman pitää. Näissä kuvissa onkin nyt vähän esimakua tulevista luukuista.


Jos saan suositella luettavaksi jotain yksittäistä sarjakuvaa edellisistä kalentereista, (paitsi että suosittelen kyllä niitä kaikkia), niin ehdotan, että käytte katsomassa vuoden 2008 ensimmäisen luukun. Siinä muistellaan lapsuuden joulukalenterijännitystä, sitä taikaa mitä lapsuuden joulunodotukseen sisältyi. Samalla paljastetaan syy sille, miksi Kimmo koko kalenteriurakkaan ryhtyi. Tavallaan omallakin kalenterillani on vähän samantyyppistä taustaa. Joulukuusta olen kyllä nauttinut aina aikuisiälläkin, mutta halusin tänä vuonna saada ehkä vielä vähän enemmän irti tästä ajasta. 


Käykäähän siis kurkkaamassa myös Katvealueen tämän päivän kalenteriluukku. Toivottavasti nämä joulukalenterit tuovat omanlaisensa joulunodotustunnelman teillekin. Kyllähän jokaisen joulukuun päivän pitää sisältää vähintään yksi pieni tai isompi yllätys!


5 kommenttia:

 1. Parhautta, en olekkaan pitkään aikaan käynyt katsomassa katvealuetta, mutta heti joulunodotukseni parani huomattavasti. :D

  VastaaPoista
 2. Jes, lisää joulukalentereita. Tämä vaikutti kyllä mielenkiintoiselta, jäin toviksi lukemaan vanhojakin juttuja ja pistin linkin talteen. :)

  Niin, ja jotain kertoo sekin, että sun linkki tuonne vuoden 2008 kalenteriin ei toimi. Kaivoin sen sieltä itse esille. Sitä tapahtuu _harvoin_.

  VastaaPoista
 3. Olipa tuo katvealue hurjan koukuttava, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. No kiitos kauniista sanoistasi, Raiku, ja muutkin tässä kommentoineet, nyt minulle tulee paineita yrittää paitsi ylipäätään piirtää jotain, myös yrittää tehdä niistä jotenkuten hyvähköjä. Mutta luotan siihen, että ainakin kaksi joulukalenterini sarjakuvista tulee olemaan hyviä, että voit sitten jatkossa muistella että ne olivat aina hyviä.

  VastaaPoista
 5. Lisää paineita Kimmolle: pois turha vaatimattomuus ja miksei tarpeellinenkin. Katvealue hakkaa minun kieroutuneessa maailmassani(joka on näköjään periytynyt suoraan alenevalle polvelle)niin Viivin ja Wagnerin, Fingerporin kuin Lassin ja Leevinkin - jotka ovat lähes ainoita sarjksia, joita ylipäätään olen vaivautunu joskus katselemaan/lukemaan.

  trv. Salanimi Päivi

  VastaaPoista