keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Mitä sitä tulikaan tehtyä

Vuodenvaihde on aikaa minun mieleeni. Useissa lukemissani blogeissa on ollut nyt koostepostauksia vuoden neuleista, tapahtumista ja ajatuksista, ja sellaisethan kolahtavat minuun. Tiedä sitten miksi, en ole sitä jaksanut analysoida, mutta jostain syystä pidän listaamisista ja koosteista. Omistanikin, olen vain laiska niitä tekemään. Tänään ajattelin kuitenkin itsekin vähän panostaa ja tehdä sen mikä esimerkiksi viime vuonna taisi jäädä väliin. Vuoden neuleet -esittelyn.

No, yritin sitä panostamista hetken. Koetin vääntää jotain hienoja kuvakollaaseja, mutta näin flunssan puolihorteissa menetin hermoni alta aikayksikön. Ei kuvakollaaseja tänne. Tänään mennään helpoimman kautta ja viime vuoden neuleet esitellään tylsinä yksittäiskuvina, sori vaan. Mutta saapahan niistä sitten ainakin jotain selvää.


Tässä siis vuodelta 2012...

sukkia 

Kahdet sukat on vielä kuvaamatta. Toiset niistä ovat suunnittelemani mysteerisukat, joiden kuvaamiseen olin ajatellut joulun aikana hyödyntää pikkusiskon jalkoja. No, se sitten jäi... Toiset taas ovat ensimmäiset sukkani itsekehräämästäni langasta, jotka valmistuivat myös joulukuussa.


huiveja

Voisikohan tässä vaiheessa päätellä, että minulla tosiaan on taipumusta toistoon? Daybreak-huiveja valmistui viime vuonna kolme kappaletta. (Kolmas kuvaamatta kunnolla, myttykuva pääsi tähän.) Sukkakuvista puolestaan voi bongata toiset ja kolmannet Charlotta toiset.


päähineitä

Ja näissä vasta toistolla juhlitaankin. Toinen Charlotta ensimmäinen. Ja kaksi Vappua. Vaalean beigestä löytyy hyviä kuvia, mutta harmaata en ole onnistunut kuvaamaan kenenkään päässä. Miksi aina pitää olla niin pimeää?villatakkeja

Hei, ei kahta samanlaista! Kas vain!mekko

Ja kas vain numero kaksi: jotain mitä en ole muistanut edes esitellä! Mekko, joka meni Lumoavaan Lankaan. Koska ihana työpaikkani on nyt sitten lopettamassa toimintansa, perii ilmeisesti äitini tuon mekon. Sellaista Laura ainakin taisi lupailla äidin käydessä kerran kaupalla ja hinkuessa mekon perään. Jos niin käy, otan parempia kuvia sitten joskus äidin päällä.


koruste (=koru/koriste?)


lelu


lapaset

Niitäkin tuli yhdet, vaikka en ole erityisen rakastunut lapasten neulomiseen. Mutta tiesin erään, jolle sellaiset ovat tarpeen ja tein siksi yhdet joulupukin konttiin. Ja oikeastaan niitä olikin sitten aika mukava neuloa, sillä Chevalier-lapasten palmikot pitivät mielenkiinnon yllä. Jonain päivänä haluan kyllä kuvata nämäkin lapaset. Mutta mikäs kiire valmiissa maailmassa?

kehruita

Vuonna 2012 kehräsin ensimmäiset sadan gramman topsini. Ensimmäisen kehräämiseen meni ikuisuus ja siitä tulikin ohuen ohutta huivivahvuista lankaa. Seuraavan kehräsin vähän paksummaksi ja lopputulos soveltui sukkiin.neuleohjeita

Charlotta ensimmäinen valmistui jo edeltävän vuoden puolella, mutta ohje julkaistiin Ullassa viime vuonna. Ja jouluiset mysteerisukat tietysti julkaistui myös. Niistä haluankin kirjoitella vähän kunhan saan kuvia otettua. Pitäisi vain löytää varajalat, kun pikkusisko ei ole enää kätevästi hollilla.Siinäpä ne taisivat olla. Uskoisin. En kyllä pidä mitenkään epätodennäköisenä sitäkään mahdollisuutta, että jotain unohtui. Olisi peräti tyypillistä.

Viime vuoden neulomuksista eniten käytössä ovat olleet Rocky Coast ja Zora -takit. Zoraan en sitä paitsi voisi varmaan olla enää enempää tyytyväinen. Kivoimpina neulottavina puolestaan mieleen on jäänyt Cookie A:n sukista kaikki paitsi Stalagmitet, (ne siniset sukat tuolla), ennen kaikkea ehkä Bexit. Tässä ihan pari päivää sitten selailin taas ohjeita Ravelryssä, silmäni osui Bexeihin ja ajattelin että vau, nuo tuommoiset minun pitää tehdä - sitten tajusin, että sellaisethan tuli tehtyäkin. Haistankohan ilmassa taas hienoisia itsensätoistamisen mahdollisuuksia?

Mitä tulee neulottuihin grammoihin ja metreihin, niistä minulla ei ole hajuakaan. Olen vähän hämmentyneenä lueskellut joitakin kokoelmapostauksia, joissa langan ostoista ja kulutuksista on gramman tarkkaa tietoa ja aloin ihmetellä, onko jotenkin outoa, kun ei laske niitä. Haluaisin itse asiassa tietää, miksi niin monet pitävät niistä kirjaa. Mihin se liittyy?

Mutta nyt sitten kohti vuoden 2013 neuleseikkailuja. Miltähän vuoden päästä näyttää taaksepäin katsellessa? Olenkohan saanut aikaan lisää neuleita, joista on tullut ehdottomia luottovaatteita? (Toivottavasti!) Tuliko neuleohjeita? Tapahtuiko värimaailman suhteen radikaaleja muutoksia? Innostuinko jostain ihan uudesta..?

Jännittävää.

22 kommenttia:

 1. Ihan uskomattoman paljon olet ehtinyt tehdä ! Ei voi kuin ihailla. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! :) Saa toki ihailla, vaikka ehkä se ei ole mikään huikea saavutus, että on tehnyt tosi paljon sitä mistä sattuu tykkäämään. (Tai ehkä se oikeastaan on nykyaikana saavutus.)

   Poista
 2. Näyttää ihanilta. Ja nyt yhes koos :O)
  Ite en oo jaksanut koostaa. On niin sekalaista seurakuntaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Ja joo, enpä minäkään ole jaksanut joka vuosi koostaa. On siinäkin oma hommansa. Silloin koostetaan kun sattuu huvittamaan, vai mitä? :)

   Poista
 3. Vaikka ja mitä mahtui siis vuoteen 2012! Kauniita asioita neuloit. :)

  Mäkin yritin joskus punnita kaikki neuleeni, ihan voidakseni merkitä Ravelryyn tarkan langanmenekin, jos siitä jollekin toiselle olisi sitten apua. Mutta määh, enpä ole taas aikoihin jaksanut. Enkä todellakaan halua pitää kirjaa siitä, minkä verran kotiutan lankaa! Tieto lisää tuskaa, ja silleen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minäkin itse asiassa punnitsen kyllä neuleeni (tai lasken kulutetut lankakerät) Ravelryyn merkittäväksi juuri tuosta mainitsemastasi syystä. Mutta enpä ole koskaan alkanut ynnäillä kaikkien neuleiden grammoja yhteen. Se ei ole tullut itse asiassa mieleenikään.

   Poista
 4. Voi mahdoton, miten hieno tuo mekko on! Minusta ne kulutetut grammat on kiva laskea siksi, kun siitä näkee, miten paljon on taas saanut aikaan. Ja kai sekä osaltaan puolustaa langanostoa, kun sitä kerran kuluukin..?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tykkään itsekin tuosta mekosta. Oli helppo neuloa ja lopputulos on mukavan simppeli. Hyvällä tavalla siis.

   Niin, kaipa siitä grammojen laskemisesta on tuo hyöty, näkee miten paljon on saanut aikaan. Minä ehkä hahmotan eri tavalla, nuo valokuvat saivat paljon konkreettisemmin näkemään aikaansaannosten määrän. Tässä taitaa tosiaan olla pitkälti kyse siitä, millä tavalla ja minkä avulla kukin asioita hahmottaa.

   Poista
 5. En pidä kirjaa ostetuista langoista, koska ostan vain tarpeeseen enkä hamstraa. (Tosin minun olisi varmaan syytä jossain vaiheessa inventoida kertyneet jämälangat, jotta saisin niitä hyötykäyttöön.) Langankulutuksen sen sijaan merkitsen sekä Ravelryyn että Excel-taulukkoon. Ehkä tärkeimpänä syynä on, että monissa neuleohjeissa langanmenekki on annettu varsin ylimalkaisesti ja on helpompi arvioida, paljonko lankaa tarvitsee, kun on vähän tilastotietoa aiemmista samantyyppisistä projekteista. Mutta toki on myös kiva nähdä, paljonko on kunakin vuonna onnistunut neulomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langanmenekin tarkistaminen on toki kätevää. Itse tarkistan yleensä Ravelrystä muiden vastaavista neuleista. Omatkin kulutukseni merkitsen sinne, mutta en minnekään omiin kirjanpitoihini. Ja tosiaan mitään vuosittaista kokonaiskulutusta en ole ynnäillyt.

   Minäkään en pidä kirjaa ostetuista langoista(kaan). Olen jotenkin ajatellut, että sehän menee ihan omalla painollaan. Ostan lankaa riippuen rahatilanteesta, siitä kuinka kovasti sitä haluan, kuinka pian uskon alkavani siitä neulomaan, kuinka paljon on säilytystilaa jäljellä, kuinka paljon on muita juttuja jo jonossa... En ole määrännyt itselleni mitään saldoa, kuinka paljon lankaa saa olla. Sitä saa olla just niin paljon kuin tuntuu hyvältä :)

   Poista
 6. Hienoja tuotoksia! Jos sitä saisi itsekin ensi vuonna aikaiseksi jonkun koosteen kun on mitä esitellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinulla ei tosiaan taida olla vielä (ainakaan blogissasi) kuvia kaikista vuoden aikana tehdyistä töistäsi. Ehkä ensi vuonna siis! :)

   Poista
 7. Tosi kauniita neuleita olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
 8. Mul itel on lähes pakkomielle laittaa ylös kaikki lankojen ostot ja kulutukset. Ehkä masokistinen luonne, jos tietäisitte kuinka paljon täältä löytyy lankaa ja kuinka paljon niihin on uponnu rahaa ;) Toisaalta sieltä taulukosta on helppo myöhemmin tarkistaa kuinka paljon menis lankaa vaikka vauvan sukkiin yms. Exelissä mun tiedot asustaa...

  Kiva kooste, mä oon ollu niin laiskanpuoleinen päivittäjä et kuvat jäis melko vähälle, nippelitietoo löytys kyl ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, laitatko sinä taulukoihin lankojen hinnatkin? Se ainakin kuulostaa jo masokistiselta.

   Tosiaan, tuo menekkien tarkistamisen tajuan, itse vain käytän siihen aina Ravelryä ja muiden tekemiä neuleita. (No, joskus toki omianikin.)

   Mutta meistä on tosiaan moneksi. Toiset jaksaa kerätä nippelitiedot, toiset jaksaa kuvata. :)

   Poista
 9. Mä kans luulen että toi grammojen punnitseminen tulee ihan luonteesta, muutenkin joissain asioissa pitää olla niin pakkomielteisen järjestelmällinen. Ja kai se on kiva tietää paljonko sitä lankaa oikein on varastossa, eikä vain tietää että "paljon" ;)

  Tosi hienoja neuleita olet kyllä tehnyt, ja paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taita tosiaan olla luonnekysymys. Olen nimittäin ollut tosiaan tosi ihmeissäni, että miksi niin monet tuota määrien listaamista harrastaa. Minulta taitaa vaan puuttua se joku tietty luonteenpiirre.

   Kiitos kehuista!

   Poista
 10. Kauniita neuleita, ihania värejä!

  Minä tykkään ynnäillä grammoja koska... noh, tykkään vaan :). Olen miettinyt, että itseasiassa metrien ynnäily olisi ehkä järkevämpää, esim. puoli vuotta puikoilla ollut pitsihuivi saattaa painaa saman, minkä saa tikuttettua paksua lankaa parissa tunnissa. Vai pitäiskö alkaa laskemaan silmukoita... ?

  Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Näköjään toiset vaan tykkää siitä grammojen ynnäilystä. Taitaa olla luonnekysymys, kuten tuolla yllä todettiin. Ja itse asiassa nyt kun mietin, niin tavallaan tajuan sen. Edelleenkään itseäni ei niin paljon innosta tuo ynnäily, että alkaisin sitä tehdä, mutta jotenkin tajuan sen piirteen, että joitakin asioita vaan pitää saada listata. Ne metrit saattaisivat tosiaan olla paremmin toisiinsa verrannollisia kuin grammat - mutta mikäs estää laskemasta molempia? ;) Silmukoiden laskemista en sitten enää kykenisi ymmärtämään... :D

   Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 11. Onko tuolle kukkakoristeelle jotain ohjetta? :)
  Ja mukavaa loppuvuotta sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onhan sille. Jos et ole tässä välissä sattunut metsästämään sitä itse, niin täältä löytyy: http://www.ravelry.com/patterns/library/lilja

   Kyseessä on siis Jatta Saukon suunnittelema Lilja. Ohje on maksullinen, mutta ei pahan hintainen. Sen maksaa ihan mielellään toisen tekemästä suunnittelutyöstä, vai mitä?

   Samoin mukavaa loppuvuotta! :)

   Poista