perjantai 17. tammikuuta 2014

Talven kimallus kehruussani


Itse omalla rukilla kehrätty ihana lanka. Talven kuulasta kylmyyttä ja hangen kimallusta. Pehmeässä paketissa. 

Kohtalon ironiaa, että nyrjäytin nilkkani. Oikean tietysti. Kehruutauko tuli juuri kun into oli (ainakin luultavasti) korkeimmillaan.

Eipä sillä, ei minulla ole tarpeeksi villaakaan. En ole hamstrannut kovin kummoista varastoa, koska vauhti värttinällä ei ole päätä huimaava. Nyt pitäisi päästä kunnon kuituapajille. Missä on parhaat?


kuitu: BFL/Silk/Firestar, Louhittaren Luola
paksuus: noin 180 m ja 97 g
säikeitä: kolme
kertaus: navajo (mun eka)

Mutta mitä minä raskisin tästä langasta neuloa? Ihan heti en tietysti mitään, pitäähän tätä saada ihastella ja silitellä. Mutta sitten myöhemmin. Mikä olisi kyllin upeaa?

Olen vähän huono asusteiden kanssa. Tai no, ainakin lapasten ja pipojen kanssa. Jumitan käyttämään yksiä ja samoja, niitä on turha tehdä kauheita määriä. Lisäksi lapaset nuhjaantuvat nopeasti, en kyllä mitenkään raski uhrata tätä tapausta millekään niin kuluvalle ja arkiselle.

Pikkusisko äänesti sitä pipoa. Tällä hetkellä se tuntuu parhaalta idealta. Ja ehkä minulla onkin eräs pieni idean poikanen. Antaa sen hautua hetken.

Mutta on tämä vain niin kaunis! <3

5 kommenttia:

 1. Kaunis, se on juuri oikea sana tuolle vyyhdille! Pipo tai kauluri kuuluu mun ääenstys käyttötarkoituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä se pipo taitaa sitten olla... mutta aika näyttää, jos nyt näin kliseisesti halutaan asia ilmaista. :P

   Poista
 2. Upea lanka! Kuvan välitykselläkin tekisi mieli silitellä. Olet todella taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tässä vähän tullut värttinällä jo aiemmin harjoiteltua. Mutta kyllä tuo vain rukki on vähän monimutkaisempi, (vaikkakin lopulta myös helpompi ja nopeampi), siksi olen ihan ylpeä onnistumisestani. Antaisin kyllä mielelläni vyyhdin siliteltäväksi, harmi kun netissä ei ole sellaista tunnusteluominaisuutta.

   Poista
 3. Hei! Tupsahdin tänne Mevrouw Walviksen Viikon neuleet -postauksen kautta, jonka kommenteissa sanailitte että "tiedä mitä tästä vielä syntyy". No mie innostuin ideasta niin, että heitin Taidon ja käsityön viikon -facebook yhteisöön tällaisen haasteen: "Haluan haastaa jokaisen Taidon ja käsityön viikolla täyttämään somen Päivän asu -kuvilla joissa on käsityötä olevia elementtejä! Idean tähän sain Valaan villapaita -blogista jossa viikon aikana käytetyt neuleet on kuvattu piirtäen. http://valaanvillapaita.blogspot.fi/2014/01/viikon-neuleet.html
  Idea on heitetty ilmoille Outo lintu linnassa -blogissa viime keväänä http://outolintulinnassa.blogspot.fi/2013/05/yhdistykaa-toverit.html"

  Kiitos! Ja aah ihana mikä lanka! Juuri noita sävyjä jotka tuntuvat juuri nyt kaikkein herkullisimmilta!

  VastaaPoista