maanantai 24. elokuuta 2015

Kirjoneulesukkia tuleman pitää

En sitten tällä kertaa hillinnyt itseäni niin kauhean mallikkaasti. Enkä varsinkaan pitkään.


En itse asiassa ole vähään aikaan ostanut neuleohjekirjoja, eikä ole ollut houkusta ostellakaan, sillä ohjeita löytyy netistä pilvin pimein, ja arvostan e-ohjeita monesta syystä. Ne eivät vie fyysisesti tilaa ja niitä voi lukea sekä tietokoneen ruudulta että kännykästä. Ja jos esimerkiksi ison kaavion takia on tarvis, ne voi myös tulostaa.

Tämä kirja veti minut kuitenki pitkästä aikaa kirjaostoksille. Mallit itsessään tietysti vetoavat minuun kovasti, minkä lisäksi minulla on Puikkomaisterista varsin pätevä kuva ja uskon hänen osaavan ohjeenkirjoitushomman. Mikään ihan kauhean yksinkertaisia perussukkia sisältävä kirja ei oikein vetoa minuun enää tässä vaiheessa, ja on kiva, kun markkinoilta löytyy jo vähän haastavampiakin ohjekirjoja. On hienoa, että neuleohjetarjontaa on nykyään monenlaisille neulojille. Jossain vaiheessa tuntui, että kaupoista löytyi vain aivan alkeistason juttuja, jotain missä opetettiin asiat perussilmukasta lähtien.

Haluan kyllä mielelläni tukea suomalaisten neulesuunnittelijoiden työtä, täällä kun ei käsityötä mitenkään turhan paljon arvosteta, (ainakaan siinä vaiheessa kun pitäisi mennä kukkarolle). On kyllä tosi kiva, että viime vuosina näitä suomalaisten tekijöiden ohjekirjoja on alkanut ilmestyä vähän tiheämmin. Ihan tosi mahtavaa.


Nyt vain pitäisi päättää tämän kirjan kanssa, että mistä sitä aloittaisi. Useampi ohje houkuttelisi kovasti, varsinkin - valitettavasti - polvarit. Jos tekisin polvisukat itselleni, pitäisi varmaan muokkailla aika tavalla, sen verran enemmän minulla on tuota pohjetta kuin mitä ihmisillä keskimäärin.

Mutta valinta on vaikea. Ei pelkästään sukkien, vaan niiden oikeiden lankojen. Liikaa ideoita.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kiitoksista! Toivon todella, että ohjeet vastaavat vaatimustasoasi laadultaan. Huomaa myös, että täydentelen blogissa (sivun koodi on kirjassakin) ohjeita, kun täydennettävää tai korjattavaa ilmenee. Otan kiitollisena vastaan kaikki huomiot! Sukkailoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivätköhän ne vastaa, ja jos eivät, niin minä pistän viestiä. ;) Ja kiitos, sukkailoa kyllä riittää, se on ihan taattu.

      Poista