perjantai 2. joulukuuta 2011

No onkos tullut vappu nyt joulun keskelle

Blogi on saanut viettää tovin verran rahtusen hiljaisempaa aikaa. No, hiljentyminenhän tekee ihan hyvää aina silloin tällöin. Tässä tapauksessa se on vain lisännyt intoa.

Sitä voisi kuvitella, että neulomisinto alkaisi jossain vaiheessa hiipua. Ainakin eräs vähän vanhempi nainen, jonka kanssa juttelin tällä viikolla, sanoi että hänen neulomisistaan oli joku hänen miehelleen kommentoinut, että anna neuloa vain, kyllä se siitä loppuu. Tapauksesta on kuulemma jo viitisenkymmentä vuotta, mutta neulominen ei ole osoittanut loppumisen merkkejä. (Minä olin salaa vähän vahingoniloinen, piste neulomiselle, nolla skeptikolle.)


Minulla on koko ajan entistä enemmän ideoita ja suunnitelmia. Ohjeita alkaa olla jonossa enemmän kuin ehdin ehkä ikinä tehdä. Vaikka en sentään joka hetki halua olla neulomassa, neulon tai ainakin ajattelen neulomista hyvin suuren osan päivästä. Eikä minua edes itseäni huolestuta.

Valmistuneita neuleita on vielä blogissa esittelemättä. Pitäisi pingottaa yksi huivi ja yhdistellä villatakin kappaleet toisiinsa. Päätellä parit langat. Ottaa kuvia. Juu juu, heti kun kerkiän.

Jotain voin joka tapauksessa esitellä. Neuloin Vaaka ry:n joulukeräykseen huivin ja lapaset. Lapaset ovat ensimmäinen neuleeni Suvi Simolan ja Mari Muinosen ihanasta Kaikki lähti lapasesta -kirjasta. 


ohje: Suvi Simolan Vappu, Kaikki lähti lapasesta
lanka: Drops Lima, väri 3145
puikot: 4,5 mm
langan menekki: 67 g
fiilis: tosi kiva

Nämä lapaset olivat nopsat ja mielenkiintoiset neuloa. Tykkäsin siitä, että jotakin tapahtui melkein koko ajan, mutta ei mitään niin työlästä tai hankalaa, etteikö olisi voinut samalla ajatella jotain muutakin. Ohjekin oli minusta melko helposti seurattava.


En ole tainnut neuloa näitä ennen kuin yhdet tai kahdet lapaset. Nämä ovat kyllä ehdottomasti mukavammat kuin aiemmin neulomani, sillä nämä ovat napakat ja pysyvät varmasti hyvin kädessä. Varren palmikot estävät lapasta valumasta ja ovat sitä paitsi kivan näköiset.


Lapaset ovat oikeastaan niin mukavat, että voisin vaikka jonain päivänä neuloa samanlaiset itsellenikin. Ehkä tosin jostain eri väristä. Tuollainen haalea vaaleanpunainen ei ole oikein koskaan ollut minun värini, mutta näin joulukeräykseen neuloessa ajattelin irrotella. Minusta väri on kuitenkin sinänsä ihan nätti ja on kiva neuloa välillä vähän muitakin kuin niitä omia värejä. Ja minusta kun kaikki värit voivat olla ihan hienoja, ainakin jos ne yhdistää oikein. En oikeastaan ihan ymmärrä ihmisiä, joilla on todella totalitaarinen värimaailmankatsomus. Ymmärrän sen, että itselle valitsee vain tiettyjä värejä ja sävyjä, sillä kellekään nyt vain ei kaikki sävyt passaa täydellisesti. Lisäksi joissakin väreissä tuntee olonsa kotoisammaksi, kauniimmaksi tai itsevarmemmaksi kuin toisissa. Mutta että jotkin värit olisivat vain absoluuttisesti paskoja, olivatpa ne kenen tahansa päällä tai missä tahansa ympäristössä, sitä minun on jotenkin todella vaikea tajuta. Enkä kyllä oikeasti edes yritä ymmärtää.


Noniin, johan tässä on koneella istuttu näpyttelemässä. Voisin jatkaa taas eräiden sukkien parissa. So long ja silleen.

8 kommenttia:

 1. Tein samasta langasta juuri kaulurin. Lopuista langoista ajattelin tehdä pipon, mutta noi lapasetkin olisi tosi kivat!

  VastaaPoista
 2. No onneksi ei neulominen neulomalla lopu. :)

  VastaaPoista
 3. Vapun palmikot on kyllä hienot, justiinsa tässä selailen samaa kirjaa :D Muikkuset meinasin tehdä ensin...

  VastaaPoista
 4. Väriasenteista samaa mieltä. Minusta jonkun värin tuomitseminen kertoo ennen kaikkea hyyyyyviiin paljon tuomitsijastaan...

  VastaaPoista
 5. Saan siis rauhassa jatkaa kutomistani, ei pelkoa että into loppuisi ;)

  Myös minä olen samaa mieltä noista väriasenteista. Itselläni käytän sellaisia, joista pidän ja joissa tunnen oloni hyväksi. Ja samalla ihailen kovasti toisten värivalintoja, vaikka en itselläni sitä samaa väriä osaisi oikein kuvitellakaan. Mutta kun väri sopii kantajalleen, niin kaunistahan se on.

  Ja tuo kirja on ihan pakko saada, taidanpa kirjoittaa joulupukille...

  VastaaPoista
 6. Mulla on sulle väri! :)

  terv, jouluvaihtoparisi Ravelrystä

  VastaaPoista
 7. Jokaiselle värille löytyy ystävänsä, ja hyvä niin.

  En tosiaan usko, että neulomalla kyllästyisi neulomiseen. Olen muodostanut itselleni pakkoneuloosin, tosiaan neulon kaiken vapaa-ajan ja ajatukset haahuilee lanka-asioihin todella usein. En pidä tätä edes huolestuttavana.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista! :) Tosiaan, se on vain hyvä, että into ei neulomalla katoa eikä jono neulomalla lyhene. Ja hienoa sekin, että värejä on moneen makuun.

  Ja jouluvaihtoparille terkkuja, että nyt minä olen ihan innostuneessa jännityksessä, että mitä sieltä on tulossa!

  VastaaPoista