torstai 14. helmikuuta 2013

Kaikesta huolimatta... melkein valmis!

Edellisessä postauksessa pähkäilemäni takki on nyt nappien kiinnitystä vaille valmis. Sanna kävi sovittamassa villatakkia ja se mahtui loppujen lopuksi päälle ihan mukavasti ja näytti vieläpä tosi hyvältä, vaikka itse sanonkin. (Tai ehkä joidenkin päällä kaikki vain näyttää hyvältä... kieltämättä mukava neuloa sellaiselle ihmiselle.) Tiheyden vaihtuminen kesken neuleen häiritsi minua muttei Sannaa, joten tällä mennään.


Nyt sitten odotellaan, että takki kuivuu, jotta pääsen kiinnittämään napit ja organisoimaan takin jotenkin Sannan luokse. Ihan sinne Keniaan se ei taida juuri nyt lähteä, mutta jospa siitä on hänelle iloa sitten sieltä palattua.

Alunperin olin ajatellut, että olisin mielelläni ottanut kuvia takista Sannan päällä, mutta näköjään kaikkea ei voi saada - ainakaan kun itse vetkuttelee. Sanna kuitenkin lupasi otattaa kuvat sitten joskus kun takin saa, ja pitää toivoa, että hän tykkää takista niin paljon, että se vaikkapa silloin tällöin vilahtelee hänen bloginsa päivän asuissa. Se olisi varsin huippua, olen nimittäin nyt mysteerisukan ja muiden omien ohjeideni myötä saanut huomata, että oman käden jälkeni näkeminen jossain muualla ja jonkun muun omannäköiseksi tekemänä on ihan mielettömän antoisaa. Ei sitä osaa edes selittää. Niinpä voin vain kuvitella, miltä tuntuisi nähdä itse suunnittelemani ja neulomani vaate osana toisen ihmisen asukokonaisuuksia...


Mistä tulikin mieleeni, että pitäisiköhän niistä aidoista ja alkuperäisistä mysteerisukistakin nyt vihdoin ottaa kuvat..? Olen tosin nähnyt niin mahtavia toteutuksia mallista, että eihän tässä kehtaa edes omiaan enää esitellä. Mutta ehkä ihmisiä kiinnostaa kuitenkin nähdä, mistä kaikki oikein lähti. Vai..?

Palatakseni vielä kuitenkin Sannan villatakkiin, kysyisin vielä, onko kellään kokemuksia Cascade 220:n kestävyydestä käytössä? Onko lanka nukkaantunut pahasti vai säilynyt nättinä? Neulomiskokemus oli kyllä mukava, mutta ei haittaisi ollenkaan tietää, mitä villatakin suhteen voi jatkossa odottaa.


PS. Ainiin, hyvää ystävänpäivää!

26 kommenttia:

 1. No tottakai ehdottomasti pitää alkuperäiset mystikset nähdä. Ja on kyllä hyvän näköinen takki edelleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitääpä sitten yrittää saada aikaiseksi. Vielä kun jostain löytyisi sopiva pari jalkoja, ettei tarvitse omia vääntäytyä kuvaamaan.

   Poista
 2. Ihana takki!!! Mulla on kestänyt 220 käytössä tosi hyvin, kainalot pikkusen huopuneet, mut en ite pidä sitä kovin pahana juttuna. Pinta on tosi nätti ja siisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hyvältä. Toivottavasti tämän takin kanssa on yhtä hyvä kestävyys. Kainalothan ne aina tosiaan eniten tuntuu hinkkautuneen, mutta eipä ne onneksi hirveästi päälläpäin näykään.

   Poista
 3. Kuvia mysteerisukista, ilman muuta! Oma, kaksi vuotta kovalla pidolla ollut jesaritakki on kestänyt käytössä tosi hyvänä. Kelpo lankaa siis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää nyt koittaa saada niitä kuvia. :) Ja hyvä saada lisää vahvistusta tuon langan laadukkuudesta. Jospa se sit kestää käyttöä.

   Poista
 4. Ukkelille sukat tehnyt ja hyvänä pysyneet vaikka kovalla käytöllä. luulisi siis takkinakin kestävän :) Niin, ja ihana tämä blogi siulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, jos sukkina kestää, niin luulisi tosiaan takkinakin kestävän. Ja kiitos kehuista! :)

   Poista
 5. Kaunis. Nuo puiset napit ovat kuin piste i:n päälle, täydellisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja kyllä, ne napit oli hieno löytö! Tykättiin niistä Sannan kanssa molemmat.

   Poista
 6. Ihana takki ja ihanat napit!! Oon jo ootellut ja ihmetellyt kun ei niistä aidoista ole kuvia ;) Ja Cascadesta on meillä pikkuneidillä villatakki jossa ei ainakaan vielä näy lainkaan käytön jälkiä. Mutta ei kylläkään ole jokapäiväisessä käytössä, että jää nähtäväksi. Itse tykkäsin myös ko. langasta tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, pitäisi vähän ryhdistäytyä kuvien kanssa. On vaan niin vaikea järjestää paikalle yhtä aikaa valoa, edes siedettävä kuvausympäristö ja kuvaaja tai malli. Toivottavasti pian onnistuu.

   Poista
 7. Minä sain jesaritakkini nyppyiseksi hetkessä, mutta siihen oli varmaankin syynä löysä neulepinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm... tuo löysä neulepinta kyllä joskus vaikuttaa, minulla ainakin Huldan takkini kanssa. Pitää toivoa, että tässä takissa on tarpeeksi tiheä pinta - luulisi olevan kun kerta käsialakin on tiheytynyt vaan matkan varrella. :D

   Poista
 8. Kaunis takki! Kiva käyttäjällekin, kun vaatteella on ihan oma tarinansa ("joo, ei tää ole ostettu, kaverini tuosta vaan neuloi", tyyliin. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivottavasti takki saa tarinasta sen oman lisänsä. :) Ja kiitos kehuista!

   Poista
 9. Miulla on takki ja paita 220:sta, molemmat on kestäneet käyttöä oikein mainiosti, vain pikkunyppyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Alkaa olla aika toiveikas olo takin kestävyyden suhteen. :)

   Poista
 10. Tosi kiva, että takki on pian valmis. Kauniilta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja nyt se on tosiaan ihan valmis valmis ja jo matkalla omistajalleen.

   Poista
 11. Minulla on villatakki Cascadesta, pidetty ja pesty. Se on pysynyt varsin hyvänä, nyppyjä on tullut jonkun verran, mutta ne saa helposti ja nätisti poistettua. Neuloin melko tiiviillä tiheydellä, ehkä silläkin on vaikutusta. Ihanan pehmeä ja lämmin lanka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kylä on ihanan pehmeä lanka! (Lämpimästä en vielä tiedä.) Nyppyjä kyllä tahtoo tulla melkein aina villalangan kanssa, joidenkin kanssa vaan enemmän ja toisten vähemmän. Mutta niistäkin taitaa päästä eroon, jos ei ole ihan kauhea tapaus.

   Poista
 12. 220 on neuloutunut takeiksi, puseroiksi, pipoiksi. Ja olenhan kutonut siitä ison pyöreän viltinkin. Tällä kokemuksella en voi muuta kuin kehua! Terkuin Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa. :) Luottamukseni tuota lankaa kohtaan alkaa olla jo vahva kun näitä kommentteja lukee. Hyvä juttu, ja kiitos kun jaoit kokemuksesi!

   Poista
 13. Tiesin että tästä takista tulee mieluinen. Olen onnellinen puolestasi! :)

  VastaaPoista
 14. :) Kiitos ystävällisistä sanoistasi!

  VastaaPoista