keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Vaatimattomasti...

Olen tässä pohdiskellut. Mikä olisi ylivertaisen upea, lyömätön ja joka hermoon iskevä täydellinen huivimalli Louhittaren Luolan bfl-silkistä kehräämälleni langalle? Tuntuu höpsöltä pantata lankaa laatikossa, mutta en ole myöskään halunnut tehdä kohtalokasta virhettä ja valita väärää mallia.


Vaikeuksia valinnan kanssa ovat aiheuttaneet niin minun nirsouteni kuin pelkoni siitä, että lanka loppuu kesken. Pelko ei kuitenkaan ole hyvä lähtökohta, (toisin kuin nirsous), joten ehkä asiaa pitäisi lähestyä aivan toisesta suunnasta. 

Ehkä pitäisi tehdä jotain aivan totaalisen yksinkertaista? Perus pitkula kaulahuivi? Langan väri ja silkin siihen tuoma kiilto tekevät jo niin paljon, että tarvitseeko välttämättä muuta? Uskoisin asusteesta tulevan kauniin. 

Silti vähän jännittää. Tämähän on minun ensimmäinen ihan itse kehräämäni lanka. Siitä pitäisi tehdä upea muistomerkki, jotain mitä säilytän kalleimpana aarteenani ja joka pistetään lopulta mukanani arkkuun - tai vaihtoehtoisesti säilytetään kuolemani jälkeen perintökalleutena, jota jälkipolvet vaalivat ja ihailevat ja josta kerrotaan tarinoita. 

Olenkohan ladannut liikaa odotuksia tälle huiville..?

14 kommenttia:

 1. Noin kauniista langasta ei voi tullakaan kuin jotain todella kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen vähän samaa mieltä... mutta saas nähdä. :)

   Poista
 2. Ihan realistisia reunaehtoja huiville... ;) Peruskaulahuivi on aina hyvä, mutta harkitse myös pientä hartiahuivia. :) Ihan vaan, että neulepintaa on riittävästi esillä ja ihailtavana; siitä tulee varmaan kau-nis-ta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että muutkin ovat sitä mieltä, että olen pelkästään realisti kaikkine odotuksineni.

   Hartiahuivissa varmasti pääsisi värit oikeuksiinsa, mutta en oikein tiedä, osaanko kovin käyttää sellaisia - ainakaan tällaisia todella ohuita. Aloitin sitten lopulta rinkulahuivin, saa nähdä mitä tulee.

   Poista
 3. olen pähkäillyt saman kysymyksen kanssa itsekin ja päädyin viimeksi neulomaan Cladonian (laitan blogiini piakkoin) ja siitä tuli kyllä tosi ihana! Komppaan Pitkoa siinä että hartiahuivimallisessa lanka pääsee paremmin oikeuksiinsa! Tuo on niin ihanaa lankaa että sääli olisi laittaa mihinkään muuhun kuin itselle täydelliseen malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt näkyikin löytyvän jo kuvia Cladoniastasi. Tosi upea! Alkoi melkein harmittaa, että en itse nyt lopulta lähtenytkään sille linjalle. Mutta jostain toisesta langasta sen vielä joskus kyllä teen. Ja jotenkin tuntuu, että tälle langalle se ei nyt vain ollut oikea valinta, sen verran monta asiaa voisi olla Cladoniaa ajatellen paremminkin.

   Poista
 4. Ihan oikeanlaiset odotukset. Kyllä mäkin noista läksin liikkeelle, kun ensimmäisen oman kehruuni neuloin huiviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että en ole yksin! Vaatimattomuus ei suinkaan kaunista, vaativuus sen tekee.

   Poista
 5. No tee se Cladonia! Tuo lanka näyttää siltä että se sopis upiasti siihen! Ja otat kaveriksi jotain toista lankaa raitoihin niin ei tarvi pelätä kesken loppumista. Siitä tulis aarre!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olisi värin puolesta sopinutkin ihan mahtavasti Cladoniaksi. Minua vaan epäilytti vahvasti tuon lankani paksuuden vaihtelut, minkä lisäksi varastoistani ei nyt juuri löytynyt oikein mitään kaveria langalle. Ja itse asiassa minulla on eräät ihanat Hopeasäikeen langat olleet jo vähän mielessä Cladoniaa varten. Mutta idea olisi kyllä muuten ollut ihan varteenotettava.

   Poista
 6. Minulla on myös muutama lanka, joita ihailen säännöllisesti ja mietin, mikä olisi langan arvoinen ohje. Blogikirjoituksen myötä tartuin haasteeseen ja korkkasin Noro Silk Garden Sock - langan. Aloitetaan siitä helpommasta, nimen mukaisesti sukkaa tulossa. Vielä olisi muuta muu ihanuus, joita ei raaskisi tuhlata.

  Ihanissa langoissa on kuitenkin yksi hyvä puoli - ei niistä voi tulla muuta kuin ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on! :) Ihanista langoista tulee hyvin luultavasti jotain tosi ihanaa, ja neulominen ainakin on todella nautinnollista. Värien ihailu neuloessa on ihan parasta.

   Poista
 7. Oikean mallin tunnistaa kun se tulee vastaan. Tästä langasta tulee varmasti nättiä jälkeä. Jännityksellä odotellen mitä sieltä tulee... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, kyllä sen tunnistaa. Jos ei muuten, niin antamalla asian vähän aikaa hautua.

   Minulla alkoi vahvasti tuntua siltä, että langasta tulee ihan perus tuubihuivi. Ja toistaiseksi vaikuttaa siltä, että tulee sitä mitä pitääkin. :)

   Poista