sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Sokeakin kana nappaa joskus jyvän

Pieni etäisyys asioihin tuntuu yleensä auttavan. Tällä kertaa tuon huivini kanssa päätin jättää kaikki ratkaisuvaihtoehtojen miettimiset sikseen ja lähdin livohkaan toiseen kaupunkiin pariksi päiväksi. Huivi ei päässyt mukaan. Eilen kotiin palattua mietin sitten asioita hetken, purin päättelykierroksen alkuunsa ja lähdin liikkeelle uudella taktiikalla.


Edellisellä päättelykerralla hyödynsin aiemmin hyväksi havaittua jssbo:ta, eli Jeny's surprisingly stretchy bind offia. Olen todennut sen olevan aika passeli juuri huiveihin. Ja nyt muuten tämän Daybreakini kohdalla totesin, että itse saan siitä vielä siistimmän näköisen korvaamalla oikean käden puikon virkkuukoukulla. Sujuukin melko sutjakkaasti.

Mitään muuta vikaahan tuossa jssbo:ssa ei nyt tällä kertaa ollut kuin se, että se tosiaan kulutti lankaakin vähän reippaan puoleisesti. Toisaalta en halunnut päätellä perinteisellä tavalla, (tai siis sillä, joka minun käsittääkseni on perinteinen, tai jos ei muuta, niin minulle tutuin), sillä se tekee päättelyreunasta kohtalaisen joustamattoman. Kompromissi: kun olin purkanut ensimmäisen yritykseni ja aloitin uudestaan alusta, päättelin silmukat muuten jssbo:lla, mutta noin joka kymmenennen silmukan päättelin normaalisti, eli neulomalla seuraavan silmukan ja vetämällä edellisen silmukan sen ylitse. Vähän mutulla aina silloin tällöin päättelin joka viidennen silmukan siten myös. Ja kappas vain, intuition, valistuneen arvailun tai hullun tuurin avulla lanka riitti juuri sopivasti. Sitä jäi itse asiassa juuri sellainen pätkä, jonka saa vielä kätevästi pääteltyä. Ja reuna on joustava siinä missä edelliselläkin yrityksellä.


Olenko nero or what?*


*Coolimpi englannin kielen viljeley jatkuu yhä.

4 kommenttia:

 1. Upea huivi. Ja onneksi olet niin cool, että selätit ongelmat! :D

  VastaaPoista
 2. Kaunis! :) Ja kikkailu oli niin nokkela että laitan korvan taakse, jos vaikka käy joskus samalla lailla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Hienoa että muutkin ovat samoilla linjoilla cooliuteni kanssa.

  Ja hienoa kans, jos tuo oli oikeasti konsti, josta voisi olla muillekin hyötyä. Kiva kuulla, että meni korvan taakse.

  VastaaPoista