maanantai 21. toukokuuta 2012

22 kysymystä

Kaikenmaailman haasteita taas pyörii blogimaailmassa. Tällä hetkellä in tuntuu olevan 11 kysymystä, jossa vastataan kysymyksiin ja keksitään itse kysymyksiä seuraaville haastettaville. Tulee ihan mieleen jotkut lapsuuden ystäväkirjat ja itse väsätyt ystävävihkot. Niillä oli jotkut tosi oudot nimet niillä vihkoilla... mitähän ne oli?

No, oli miten oli, minua pyydettiin vastaamaan Mossycoat Crafts -blogin yhteentoista kysymykseen, ja lisäksi huomasin, että Sohvi kuttoo -blogissa haaste heitettiin kaikille oululaisille ja koska minä olen oululainen, olen ilmeisesti velvoitettu. 

Sohvin kysymykset:

1. Aiotko osallistua tänä kesänä KesäYön Hullutukseen eli KYHiin? En edes vahingossakaan. Kokeilin viime vuonna ja ei ollut kyllä minun juttuni. 

2. Minkä tyyppistä lankaa omistat eniten? Villalankaa? Vai millä lailla minkä tyyppistä. Sukkalankavyyhtejä taitaa löytyä eniten.

3. Pidätkö tarkkaan kirjaa projekteistasi ja/tai langoistasi? En kovin tarkkaan. On minulla Ravelryssä lähes kaikki projektit talletettuina, mutta lankojani en ole jaksanut kaikkia listata. En koe, että siihen olisi järin suurta tarvetta, vaikka kyllähän kaiken listaaminen ja kirjanpitäminen on tavallaan aika hauskaa.

4. Jalkapallon EM-kisat vai olympialaiset? Saakohan tähän vastata, että ei kumpikaan? Jos jompaakumpaa olisi pakko katsoa, niin olympialaisia sitten. Penkkiurheilu on minulle kohtalaisen yhdentekevää. En pidä vastenmielisenä katsoa jotain urheilua, jos sellainen tilanne tulee eteen, mutta itse en todellakaan  seuraa mitään. Tavallaan se mihin penkkiurheilu tuntuu perustuvan on minusta aika naurettavaa. En ymmärrä, miksi suomalaisen pitää kannattaa suomalaista tai miksi se on jotenkin Suomen kansan voitto ja ansio, jos joku suomalainen pärjää. Ja kaikkein vähiten ymmärrän sellaisia kommentteja tai yleensä puhetyyliä, jossa arvostellaan pelaajia tai urheilijoita, niin kuin "mitä nuo oikein nyt pelleilee tuolla" tai vastaavaa. Ööö... koska on siis jotenkin noloa, jos pelaa välillä vähän huonommin? Ja kaikkien suomalaisten pitää sitä hävetä? A) Menkää itse pelaamaan paremmin ja B) toivottavasti joku tulee haukkumaan teidän työskentelyänne ja ratkaisujanne teidän työpäivienne aikana.

Joo, urheilu sinänsä on hieno juttu, ja urheilun seuraaminenkin on minusta ihan harrastus sinänsä, mutta penkkiurheilun ympärille kytkeytyy niin paljon aivan kummallisia asioita, että en voi pysyä aivan neutraalina ja viileän coolina itsenäni sitä miettiessäni.

5. Mikä on lempineulekirjasi? Vaikea sanoa. Mitään erityistä lempparia ei juuri nyt ole. Minulla on muutama hyvä sukkakirja, joiden malleista tykkään, mutta toisaalta niissä ei ole juuri luettavaa. Knitting Around the World ja Sweater Design in Plain English ovat toistaiseksi olleet todella mielenkiintoisia, mutta en ole vielä syventynyt niihin, vain selaillut vasta.

6. Minkä neulemallin olet tehnyt useampaan kertaan? Oman Charlotta toiseni. Ja Daybreakin.

7. Miten säilytät lankojasi? Laatikoissa.

8. Mikä on paras TV-sarja ikinä? Paha sanoa. Nämä paras- ja lempikysymykset ovat minulle aina vaikeita. Ei kahta erilaista TV-sarjaa voi vertailla, jos ne ovat hyviä ihan eri tavoilla. Mutta sanotaan vaikka How I met your mother.

9. Onko sinulla jokin lanka, jota haluaisit (neuloa), mutta jota et syystä tai toisesta ole vielä itsellesi saanut? Ei kait. Ei nyt ainakaan tule mieleen.

10. Onko sinulla neuleharrastuksen lisäksi muita harrastuksia? Tietenkin! Tai siis luojan kiitos kyllä. Minun on jotenkin tosi vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka pyhittävät koko elämänsä vain yhdelle asialle ja oikeastaan niitäkin, joita kiinnostaa harrastaa vain yhtä asiaa, mutta jotka sentään työkseen tekevät jotain muuta. Maailmassa on niin monia mielenkiintoisia asioita, että jos aikaa ja jaksamista olisi, harrastaisin varmaan tuhansia asioita. Sääli kyllä nuo resurssit ovat rajallisia.

11. Minkä käsityötarvikkeen omistamisesta haaveilet? No ehkä rukin. Tai en varsinaisesti haaveile, mutta se olisi kiinnostava.

Sitten Helena Katarinan kysymykset:

1. Haluaisitko käydä avaruudessa? En. Haluaisin sen kokemuksen, mutta tiedän, että tällaisena ihmisenä tässä elämässä en luultavasti uskaltaisi.

2. Epäonnistunein ruokakokeilusi? Voit kertoa joko syöjänä tai kokkina. Apua, ei mulla tule mitään mieleen! Olen varmaan epäonnistunut niin usein, että mikään tapaus ei ole jäänyt erikoisesti mieleen.

3. Mitä mieltä olet tatuoinneista? Pienet tatuoinnit on yleensä minusta kivoja, mutta jotenkin kauhean isot ei esteettisesti vetoa. 

4. Mihin lapsuutesi maisemaan kaipaat? Varmaankin ensimmäisen kunnolla muistamani kodin pihalle.

5. Kestätkö yksinäisyyttä? Tämä on aika vaikea kysymys. Yleensä en yksinollessani koe oloani yksinäiseksi eikä yksinolo siis ole minulle vaikeaa. Mutta toisaalta olen kokenut todella rajuja ja ahdistavia yksinäisyydentunteita pari vuotta sitten pikkuveljeni kuoleman jälkeen ja ne tunteet olivat läsnä koko ajan, yksin ja seurassa. Ne tunteet myös jatkuivat aika pitkään, lievenivät vähän kerrallaan. Ja juu, periaatteessa kestin sen, koska olen edelleen hengissä, mutta sellaista yksinäisyyttä en haluaisi kokea enää koskaan. Se yksinäisyydentunne oli niin kamalaa, ettei sitä voi sanoin kuvailla.

6. Milloin viimeksi sanoit jollekulle, että rakastat häntä? Tänään. En muista kellonaikaa.

7. Viimeisin näkemäsi elokuva. Mikä se oli ja oliko se hyvä? Our idiot brother. Oli se minusta hyvä. Se oli jotenkin sympaattinen.

8. Lempihedelmäsi ja/tai marjasi? Omena ja mustikka.

9. Suolainen vai makea? Suolainen.

10. Muistatko unesi? Yleensä aina! Ja muistan monia niistä pitkään. Joskus iltaisin nukkumaan mennessä minulla nousee mieleen muistoja joistakin vanhoista unistani. Lähinnä tunnetiloja ja ympäristöjä. 

11. Uskotko keijukaisiin/puiden henkiin jne. En oikeastaan ihan oikeasti. Mutta tavallaan jossain mielessä ja joihinkin juttuihin.

Kukaan ei ole kuitenkaan lukenut tänne asti, joten kannattaako tässä enää vaivautua itse kyselemään? 


2 kommenttia:

  1. Oisko ne ystävävihkot ollu slämyjä tai slämäreitä tai muuta vastaavia? Meillä ainaki jossain vaiheessa semmosia oli. 8)

    VastaaPoista