tiistai 8. lokakuuta 2013

Sumun ja harmaan kirkastaja

Harmaa ja sumuinen syyspäivä, sellainen jollainen juuri tänään on, on minusta hyvinkin kaunis ja tunnelmallinen.


Joissakin puissa on enää muutamia lehtiä, osa vielä sinnittelee. Enää ei voi puhua väriloistosta, mutta väriläiskistä sentään.

Vaikka pidän harmaasta ja pidän sumusta, kaipaan sen keskelle piristystä. Siksi koin viikonloppuna, että oli aika korkata vähän kuplivaa.


Kuplia

 

malli: Kupla-lapaset, Soile Pyhänniska
lanka: Louhittaren luolan Pohjan akkaa sävyissä sammal ja antiikki, saatu Portissa
puikot: 4 mm, pyöröt (tein magic looppina, kun ei ollut noin paksuja sukkapuikkoja)
langan kulutus: vajaa 50 g molempia värejä
juttua mallin synnystä: Neulovan Nartun blogissa
fiilis: <3
En ole ihan varma, mutta minusta tuntuu, että nämä ovat ensimmäiset itselleni neulomani lapaset. Lapasia olen neulonut muutamat, yhdet keräykseen, muuten kavereille. Kaikki on olleet ihan kivoja neuloa, mutta en ole mikään lapas-fani, (paitsi käyttämisen puolesta), enkä ole tainnut tarttua yhteenkään lapasohjeeseen puhtaasti mallin innoittamana. Toisin oli tällä kertaa.

Joo, palloja. Ehkä vähän tylsää, niinkö? Ei kyllä muuten ole. Ei sen enempää neulomisen kuin lopputuloksenkaan kannalta. Lapaset oli helpot neuloa, mutta eivät missään tapauksessa tylsät. Ja lopputulos... no, en itse asiassa tiedä, mikä siinä viehättää, mutta viehättää. Pallojen muhkeus tekee lapasista tosi lämpimän näköiset. Vielä en ole ehtinyt testata kunnolla käytössä, mutta lapasista tuli sen verran väljät, että alle mahtuu kyllä tarpeen vaatiessa toiset ellei kolmannetkin. Ja kerroslapastautuminen on ollut minun ratkaisuni talvipukeutumiseen monena aikaisempanakin vuonna.

(Jos joku miettii, mistä minä niitä lapasia olen aiemmin kiskonut, niin kerrottakoon, että mummi on ollut erittäin hyödyllinen sukulainen tässä asiassa.)


Jopa talvi saa nyt tulla. Olen valmis.

2 kommenttia:

 1. Nämä lapaset ovat niin kauniit! Mulla katosi googlereaderin loppumisen myötä seuraamani blogilista, joten enpä ollut täälläkään käynyt vähään aikaan. Olispa kiva nähdä! Tulettekohan vuosijuhliin kuun lopussa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi samoin tuon Google readerin jälkeen... Käytän feedlyä mutta se on jotenkin tosi ärsyttävä ja monien blogien lukeminen on sitten vähän jäänyt.

   Olisi kyllä kiva nähdä! Olen viime aikoina monta kertaa miettinyt, että pitäisi kyllä soitella tai pistää viestiä, mutta koko ajan tuntuu että on jotakin tai ei vain saa aikaiseksi... Nuista vuosijuhlista en vielä tiedä, pitäisi varmaan päättää pian. Mutta voisi kyllä nyt pitkästä aikaa nähdä ihan muutenkin!

   Poista