tiistai 2. elokuuta 2011

Best Fiber for Life

Alkaa olla lempiaikani kesästä. Se kun valo on pehmeämpää. Kun ilma on lempeämpää. Illat tunnelmallisia, ihmiset rauhallisempia. Syksy lähenee, mutta ei ole vielä täällä.

Vaikka minusta ei olekaan vielä syksy, puikot puhuvat toista kieltä. Eilen illalla eräs BFL-vyyhti muuttui keräksi ja alkoi puikkelehtia puikoillani. Lämmin syyspäähine on tuloillaan. En vain tiedä vielä millainen.


En ole vielä koskaan aiemmin neulonut BFL:ää. Ei ole kovinkaan kauan siitä kun en vielä edes tiennyt sellaisesta kuidusta mitään. Kun tarpeeksi usein kuitenkin törmää johonkin sanaan, (tai kirjainyhdistelmään), on jossain vaiheessa pakko ottaa selvää, mistä kaikki niin kauhkoavat. BFL, bluefaced Leicester, ei Big Fat Liar, jota Google yhtenä mahdollisuutena ehdottaa. Eikä ihan, vaikka lähempänä varmaan liikutaan, Best Fiber for Life, jonka arvauksen esitti The Knit Witsin Rick jossakin heidän podcasteistään.

Jonkin verran nyt neulottuani en vielä osaa ihan tehdä eroa merinovillaan näin näppituntumalla, mutta sen voin sanoa, että erittäin pehmeää ja miellyttävän tuntuista tämä materiaali on. Tätä neuloessa alkaa suorastaan haaveilla syksystä. Tosin minä teen sitä vähän muutenkin. Pikkuisen. En paljon, koska tämä hetki on mukava. Mutta ihan vähän kuitenkin.

Ja nyt tässä muuten mätsätään värejä. Terävimmät jo hoksasivatkin. Se Stripe Study Shawl, josta valittelin, ettei sille oikein löydy kaveria, saa pian yhden. Syksyn tullen voi kuljeskella menemään huivi kaulassa (tai harteilla) ja pipo päässä, täsmävärein.

5 kommenttia:

 1. Langan pehmoisuus välittyy kuvasta tänne asti :)

  VastaaPoista
 2. Aika hyvin pokkarikameralla! :)

  VastaaPoista
 3. Tykkään nimenomaan siitä että on neljä vuodenaikaa ja niistä vaihtumisista. Elokuu on hyvää aikaa, monella tapaa.

  VastaaPoista
 4. Oranssi: Olen samaa mieltä. Tosin talvi voisi olla hitusen lyhempi ja kaikki muut vuodenajat hitusen pitempiä, (ainakin niiden kauneimmat osat), mutta olen ihan tyytyväinen näin. Ja elokuussa on taikaa.

  Judiuni: Tuo on Handun BFL-villalankaa. On kyllä tosi mukavan tuntuista.

  VastaaPoista