perjantai 14. lokakuuta 2011

Myssyli

Aikaisemmin vilautin kuvan sukista, joista kirjoitin ohjeen, jonka toivon kelpaavan seuraavaan Ullaan. Vähän sukkien jälkeen valmistui toinenkin omaa suunnittelua oleva neuleeni, myssy samalla palmikkokuviolla. Se ei valitettavasti enää ehtinyt tähän syksyn Ullaan, mutta ajattelin tarjota sitä sitten seuraavaan. 


Vaikka myssy valmistui sukkien jälkeen, se on itse asiassa aloitettu paljon aikaisemmin. Suunnitelmat eivät vain menneet silloin aivan putkeen ja ensimmäinen kokeiluni oli rehellisesti sanoen täydellinen pannukakku. No, vahingoista viisastuu, eikä sitä ensimmäistä versiota voi pitää epäonnistumisena siinä mielessä, että se loppujen lopuksi poiki ne sukat. Totesin, että kuvio toimii epäilemättä sukissa paremmin kuin pipossa.

Nyt olen sitä mieltä, että kuvio loppujen lopuksi toimii kuitenkin myös päähineessä. Tarvitsi vain ratkaista pari pientä pulmaa ja muuttaa vähän alkuperäisiä aikomuksia. Ja ihan hyvä tästä tuli.


Koska aion myssyn ohjetta vasta sitten ensi vuoden puolella ilmestyvään Ullaan, on nyt mukavasti aikaa koeneulomiselle. Ravelryn kautta löysin kaksi ihanaa neulojaa, jotka ystävällisesti lupautuivat testaamaan ohjettani. Lisäksi yksi niistä takiaismaisista ex-kämppiksistäni, joista ei vain pääse eroon, tuli viime viikonloppuna käymään kylässä (yllätyksenä ja pyytämättä tietysti), ja innostui loppujen lopuksi hänkin testineulojan toimesta. Hän onkin ehkä sinä mielessä hyvä testiyleisö, että ahkeraksi neulojaksi hän on neulonut melko vähän ohjeista.


Myssy on tehty Handun BFL-villalangasta. Kyseessä on minun ihka ensimmäinen bfl-kokemukseni, ja täytyy sanoa, että olen hyvin vaikuttunut. Lanka on aivan mielettömän pehmeää, ja mikä vielä parempaa, ei kutita. Vihdoinkin minulla on myssy, joka ei tunnu otsaa vasten ahdistavalta. Ehkä tämä tosiaan on Best Fiber for Life. Tosin en halua allekirjoittaa mitään vielä.

Lankaa päähineeseen meni vähän vajaa 100 g. En ole punninnut, mutta kovin paljon ei yhdestä vyyhdistä jäänyt. Koska minulla on samaa lankaa kuitenkin toinenkin vyyhti, ajattelin tehdä myssylle kaulurin kaveriksi. Olen varsinainen kaulasta palelija, ja olen tullut siihen tulokseen, että jos haluaa pysyä jotakuinkin lämpimänä talvella, on parasta pistää päälle sekä kauluri että kaulahuivi.

No, neulomaan nyt kun on into päällä.

11 kommenttia:

 1. Nätti myssy! Jään odottelemaan ohjetta :).

  VastaaPoista
 2. Hieno on! Ja oli hauska tavata elävänäkin siinä kirjaston edessä ohimennen, kun satutunnilta tulimme. Myssy on hieno myös livenä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis myssy! Minäkin jään odottamaan ohjetta. :)

  VastaaPoista
 4. Hieno, ja loistavan värinen syysmyssy:)!

  VastaaPoista
 5. Ihana myssy! Odotan jo ohjetta, jos vaikka saisi tehtyä vaihteeksi jotain muutakin kin sukkia/lapasia.

  Ja upea kuva sinusta :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis myssy hienolla palmikolla, ja tosi hyviä kuvia! Ullaa odotellessa :)

  VastaaPoista
 7. Hieno myssy! Jään odottelemaan ohjetta.

  VastaaPoista
 8. Lotta: Kiitti! Kiva kun miellyttää. :)

  Tiina H: Kiitos! Ja oli tosiaan hauska tavata yllättävässä paikassa. Hassua että mut tunnistaa huivista. :D Toivottavasti nähdään taas! Meillehän saa vaikka sinne kaupalle tulla neulomaan joskus, jos on aikaa. :)

  Emmanuelle: Kiitos! Tosi kiva, että malli on mieleen. Mielelläni näkisin toteutuksesi siitä.

  Kaisu: Kiitos! Väristä saa tosin kiitellä Ilua. Mutta on mulla vaan hyvä värisilmä, kun osasin tuon sieltä kaupan sivuilta bongata. ;)

  JaaPa: Joo, ehkä sun pitää tehdä tuo mun myssy! Vaikka ei varsinkaan sukissa ole mun mielestä mitään vikaa niissäkään. Ja kiitos, hyviä kuvia tulee, kun on se hyvä kamera.

  Emma: Kiitos kehuista. :)

  Päivikki: Ja sinullekin kiitos. Tosi mukava, että niin moni tuntuu tykkäävän myssystä.

  VastaaPoista
 9. Ihana pipo! Tuo on kyllä pakko neuloa, kunhan ohje vaan julkaistaan! ;)

  VastaaPoista
 10. Roina, kiva kuulla! :) Mä oottelenkin innoissani, että näkisi jonkun muun toteutuksia mun suunnittelemista neuleista. Se on varmasti tosi veikeää.

  VastaaPoista
 11. Kävin nuuskimassa blogiasi tällä kertaa Ravelryn jouluvaihtoparin ominaisuudessa...

  VastaaPoista