lauantai 30. kesäkuuta 2012

Eriparivillasukat

Viikonloppu. Kesä on harmaa niin kuin tähänkin asti. Oloni ei ole mikään parhain, mutta tällä hetkellä nautiskelen siitä, että jaksan istua. En tiedä, onko blogi oikea paikka valittaa turhautumistaan migreeniin, niin että jätän pidemmät ininät väliin. Pieni valittaminen kuitenkin sallittakoon, kun viime päivien sisältönä on ollut lähinnä huono olo. Tosin olen jaksanut emännöidä yhden Silmukkaseuran torstaina ja ex-kämppikseni oli täällä yhden illan, yön ja aamun pitämässä minulle seuraa, mikä on ollut oikein mukavaa.


Nyt sitten kuvailin aikani kuluksi parit sukat. Tosin en jaksanut vetää niitä jalkaani ja alkaa kieppua ihmeellisissä asennoissa, jotta saisin edes jossain määrin järkevän näköisiä kuvia. Olen myös alkanut huomata tiettyä hitaanlaisuutta kuvien otattamisessani, niin että luultavasti parempi esitellä tällaisia kuvia heti kuin mukamas parempia kuvia puolen vuoden päästä. 

Bexit valmistuivat keskiviikkona. Ne etenivät kyllä todella vauhdikkaasti ottaen huomioon, että suurimmaksi osaksi ajasta en ole jaksanut juuri neuloa. Ilmeisesti näiden kanssa oli innostus korkealla ja jokainen neulomiskykyinen heti tuli hyödynnettyä.

Charlottat sen sijaan etenivät hitaasti. Aloitin ne kai joskus maaliskuussa tarkoituksenani viedä ne töihin mallikappalesukiksi. Kolmas kerta sanoo kenties toden, mutta saman mallin neulomisessa se myös ehkä vähän vie innon. Ei Charlottaa siis ihan vähään aikaan, sen voin sanoa. 


Näiden sukkien kuvaaminen yhdessä todisti taas erään asian. Vihreä ja violetti on ihana pari! Tai vihreä ja violetinpunainen. Minulla on ollut jo pidempään varattuna langat vihreä-viininpunaiseen mekkoon, mutta sen aloittaminen on koko ajan lykkääntynyt. Tämän kesän tavoitteenani on saada se ainakin kunnolla aluilleen. Tosin minulla on tälle kesälle ehkä vähän liikaakin neulomistavoitteita. Kuinka realistista on neuloa mekko ja pari villatakkia kesän aikana? Varsinkin kun jotenkin automaattisesti aloitan aina uudet sukat entisten valmistuessa. Ja ottaen huomioon sen, että sitä neulomisaikaa tuntuu terveydellisistä syistä olevan kohtalaisen rajatusti. Vaan pitäähän sitä ihmisellä nyt tavoitteita olla!


Tarkempia tietoja sukista voi halutessaan käydä katsomassa Ravelrystä, sieltä löytyvät niin Bexit kuin Charlottatkin. Jos joskus intoudun ottamaan lisää kuvia, saatan rustailla tänne jotain vähän valaisevampaakin. Nyt joudun menemään taas hetkeksi lepäämään.

9 kommenttia:

 1. Ihania sukkia! Sä oot ollut tosi ahkera.

  Kävin maanantaina akupunktiossa, ja sen jälkeen ei ole ollut ollenkaan pää kipeä! Siis koko viikko ilman päänsärkyä. Menen ensi viikolla toisen kerran, raportoin sitten taas miten menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sulla on ollut parempi olo nyt. Ilmeisesti se oli sitten se akupunktio, joka auttoi? Olen itse joskus kokeillut sitä, mutta siitä on jo aikaa ja se ei auttanut kovin pitkäksi aikaa, minkä jälkeenpäin olen tajunnut johtuneen todennäköisesti siitä, että kävin päivittäin homeisessa rakennuksessa jossa oli surkea ilmanvaihto ja joka aina provosoi migreeniäni. Ehkä pitäisi kokeilla sitä uudestaan, kun ei tästä tunnu tulevan nyt taas yhtään mitään...

   Niin ja kiitos sukkakehuista!

   Poista
 2. Oi, miten kauniita sukkia! Toivon pikaista toipumista migreenistä, se on kyllä kamala tauti. Ja niitä kauniita kesäpäiviäkin olisi kiva nähdä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eilen jo olo onneksi illasta koheni ja tällä hetkellä on hämmentävän hyvä olo. Täytyy pitää peukut pystyssä, että nyt olisi edes jonkun aikaa normaalipäinen olo.

   Poista
 3. Ihanat sukat molemmat. Ja arvaas mitä? Jos nuo ois samalla kuviolla ja jos ne ois mun neulomat, niin mun teinit löis ne heti jalkaansa, edellyttäen että olisivat just noilla väreillä. Koko viime talven tuntui nuorison keskuudessa olevan kuuminta hottia se että sukat ovat eri väriä moloemmat. Samoin lapaset oli toisessa kädessä musta ja toisessa punainen lapanen. Siinä tuli pidetyksi kaikki paripuoletkin sukat ja lapaset. Minusta se oli ihanaa.
  Ps. Joko teille on tullut lankakauppaan sitä turkoosia ja oikeaa vihreää ja tummaa liilaa Dropsin Baby Merinoa? Tietäis suunnata ostoksille, kunhan tässä taas matka suuntautuu sinne päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, keskenään eriväriset mutta samankuvioiset sukathan on ihan mahtava idea! Mutta onko eriparisuus nyt jotenkin sitten muotia? Eräs kaverini taitaa olla edelläkävijä. Ainakin yhteen aikaan hänellä oli aina eriväriset sukat jalassa. Minullakin on aina joskus, mutta yleensä vahingossa.

   Uusia Baby Merinoita ei ole tainnut vielä tulla, mutta jos vain suinkin muistan, voin käydä huikkaamassa blogiisi, kun niitä on tullut. Ja mahdollisesti tiedottelemme uusista väreistä Sekaisin silmukoista -blogissa. Toivottavasti saadaan niitä pian!

   Poista
 4. Aivan ihania sukkia molemmat :) Itselläni on ollut suunnitelmissa neuloa myös nuo bexit. Osaatko yhtään sanoa metreissä, paljonko noihin meni lankaa? Minulla on yhtä ulkomailta ostettua sukkalankaa, josta haluaisin nuo neuloa, mutta sitä on vain 400 metriä. Ja kun ohjeen silmukkamääriä katselin, alkoi vähän mietityttämään, että mahtaako se riittää...

  -Veera-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :) Punnitsin äsken sukat, ja niihin on mennyt tuota käyttämääni lankaa n. 140 g, joka minun laskelmieni mukaan tekee metreissä noin 430. Toisaalta minulla on aika paksut jalat ja tein vartta paksummalla puikkokoolla kuin nilkan ja jalkapohjan kohdalla. Kengänkokoni on 39, eli jos sinulla on kapoisemmat ja pienemmät jalat, saattaa se 400 metriä hyvinkin riittää. Ja mitä katselin Ravelryssä, monella muulla langan kulutus on jäänyt alle 400 metrin. Oliko tästä apua?

   Poista
  2. Oli, paljonkin. Kiitos :)

   -Veera-

   Poista