keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Reissun jälkeen: lankaa ja neuleita!

Jeesh, olin lomalla! Se oli oikein mukava, vaikka loppuikin lyhyeen. Kiitos migreenin, piti aika paljon aiottua aikaisemmkin suunnatta kotiin. Ja eilen piti sitten mennä töihinkin, koska kukaan muukaan ei tunnu juuri nyt olevan terve.

Reissatessa tein lankaostoksia. Kävin tutustumassa Titityyhyn ja alennusten villitsemänä hankin pari ennestään tuntemattomampaa tapausta.


Entäs reissuneule sitten? Eräs sukka on ollut vailla paria jo jonkin aikaa. Se oli reppana unohtunut käsityökorin pohjalle. Nyt sattumalta törmäsin siihen ja päätin, että eiköhän sille pidä tehdä kaveri. Tosin meinasi se jäädä kotiin.

Autossa käyty keskustelu muutaman rivin neulomisen jälkeen:

"Onpa hyvä, että otin neuleen mukaan!"
"M-hm."
"Meinasin nimittäin jättää sen kuitenkin kotiin."
"Oho! Mitä? Miksi?!"
"No mä aattelin, että en mä varmaan tarvi nyt semmoista."
"No olipa kummallisesti ajateltu!"

Joillakuilla suvussani on huhujen mukaan taipumus pakata liikaa tavaraa mukaan. Joillakuilla näyttää taas olevan taipumus pakata liian vähän ja ainakin jättää kaikki olennainen kotiin, koska jossain kumman mielenhäiriöissä sitä unohtaa oman peruspersoonallisuutensa ja kaikki muutkin ominaisuutensa. Esimerkiksi taipumuksen paleluun.


Kotiinpaluukin oli loppujen lopuksi mukava. Täällä sentään odotteli kehruuprojekti. Puolet on nyt kerrattu, kasteltu, kuivattu ja vyyhditty. Puolet odottelee vielä värttinällä. Valmistuminen on vähän hidasta, kun jaksamista ja voimia ei oikein ole, mutta kyllä se siitä etenee. En vain malttaisi odottaa... katsokaa nyt miten ihanaa lankaa siitä on tulossa!


Pari päivää sitten kutsuin serkkuni kylään ja yritin tehdä hänet kateelliseksi tällä vyyhdillä. Ei se kyllä häneltä ihan henkeä salvannut niin kuin olin odottanut... mutta sain sentään pari ihan säällistä kehua kalastettua. On se sekin jotain.

Kun nyt kerta matkan aikana tulin tehneeksi keskeneräiset perussukat valmiiksi, oli eilen sitten pakko aloittaa heti uudet. Töissä eräs lanka on huudellut minulle hyllyltä jo pidempään ja ei se auttanut kuin taipua pakon edessä. Ja mitäs elämä olisikaan ilman keskeneräisiä perussukkia? 


11 kommenttia:

 1. Ihania lankavyyhtejä! Ja tuo ite kehrätty... oi oi. Täällä ruudun puolella tekisi mieli ottaa vyyhti syliin ja silitellä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri tämäntyyppistä reaktiota langalleni odotin. :D

   Kyllä sitä vaan ihan tosissaan jaksaa iloita tuollaisestakin asiasta kuin itsekehrätystä ihanasta langasta.

   Poista
 2. Ihanan näköisiä lankoja! Pääsisimpä hiplaamaan. Mitä ostit Titityystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa mieltä. :) Nuo ylimmän kuvan langat on Titityystä, keskellä on Madelintosh Lace ja toiset on Shibui Sockia.

   Poista
 3. Onpas houkuttelevan väristä lankaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, äkkiä pitäisi kyllä päästä siitä neulomaan!

   Poista
 4. Moi, sulla on tosi kiva blogi, oon jääny ihan koukkuun (vai pitäiskö sanoa puikkoon:D) ja lueskellu alusta asti, 2011 tammikuussa menossa tässä vaiheessa.

  Siellä jossai 2010-vuoden aikana vilahti kuvissa turkoosi tunika, jossa oli jotain ruutuja, ilmeisesti siskollesi tekemä. Onko malli omasta päästä vai ohje jostain, ja mitä lankaa tuo on? Houkutelisi tehdä itselle ehkä jotain samantyyppistä, olisi hauska tietää siitä hieman lisää..

  Näin kipeänä ollessa Muumit (joo:D aloin kattoo, ku jossain postauksessa mainitsit Muumimamman ja poliisin serkun neulontatyyleistä, nehän oli sitten pakko tarkistaa..!) ja uudet blogit, lähinnä neuleblogit, ovat tosiaan piristäneet. Kiitos inspiraatiosta ja hauskoista teksteistä! :)

  -Lukion aloittava neulehullu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot tykännyt! :) (Ja kai se koukkukin käy, kyllä mä aina joskus silloin tällöin virkkaankin, vaikkei se läheskään yhtä kivaa ole kuin neulominen.)

   Olisikohan se turkoosi tunika se, joka on neulottu tällä ohjeella: http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=113&d_id=1 Käytin siihen ihan tuota ohjeessa suositeltua lankaa eli Dropsin Muskatia. Se on muuten nyt tämän kuun loppuun asti tarjouksessakin, vissiin kaikilla jälleenmyyjillä, myös Lumoavassa Langassa, jossa itse olen töissä. Tosin ei se ihan hullun kallis lanka ole normaalistikaan ja muitakin lankoja voi tietty käyttää.

   Jos kaipaat lisää neuleblogeja luettavaksi, niin voin suositella ainakin nuita mitä tuossa blogini sivupalkissa on, kannattaa käydä tutustumassa. Ja varsinkin Kirsikka-aika ja Eriparivillasukka on minusta hauskoja. :)

   Toivottavasti Muumit auttaa paranemissa, (minua ne ainakin aina auttaa), ja kannattaa muuten lainata kirjastosta Muumi-sarjiksiakin, niitä Janssonien tekemiä, ne on hauskoja. (Sanon vaan varulta, jos eivät vaikka ole ennestään sulle tuttuja.) Mukavaa lukion alun odottelua! :)

   Poista
 5. Pakko kyllä vielä lisää, noi siniset/turkoosit vyyhdit on ihania! :)

  -sama kuin edellinen:D

  VastaaPoista
 6. Ihana toi sun käsinkehräämä! Upea, oon tosi kade koska mun tänään kertaamani vyyhti on kaukana tuosta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tuon kanssa kyllä vierähtänyt tovi, että sietää ollakin upea. :D

   Poista