keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Eräs arkinen unelma. Ja nyt se on toteutunut.

En palannutkaan asiaan eilen. (Pitihän se arvata.) Enkä palaa tänäänkään. (Niinpä tietysti.) Palaan kuitenkin pian. (Ihan varmasti.)

Ihan niin hiljaiseksi ei vetänyt, ettenkö olisi saanut ajatuksiani kootuksi eiliseksi tai viimeistään täksi päiväksi. Kävi vain niin, että eilisestä sukeutui varsin puuhakas ja vahingossa suorastaan tehokas päivä. Kaikkea sitä pääseekin tapahtumaan kun ei ole varuillaan.

Tänään nautiskelen eilisen työni hedelmistä, eli istuskelen upouudessa työhuoneessani ja olen hyvin, hyvin työteliäs. (Hyvin, hyvin työteliäs tarkoittaa sitä, että koneella on useampi tekstidokumentti auki. Sen suhteen en sano mitään, kuinka laadukasta niiden sisältö on.) Työhuoneprojekti on ollut pitkään vireillä, enimmäkseen tosin suunnittelutasolla. Jotain etenemistä on tapahtunut muutaman kuukauden sisällä, esimerkiksi silloin kun hankin pari hyllyä Lumoavasta Langasta kaupan lopettaessa toimintansa. Hyllyt sinänsä olivat jo piristävä askel kohti todellista päämäärää, sillä sain vihdoin lankoja, kankaita, kirjoja, lehtiä ja epämääräisiä tarvikkeita lajiteltua jotenkin järkevästi. Siitä huolimatta huone on pystynyt palvelemaan lähinnä varastona.

Nyt vihdoin projekti eteni kunnolla. Kompromisseja on täytynyt tehdä, järjestelyhommia olisi vielä jäljelläkin. Mutta huone on käyttökelpoinen! Jonain päivänä saattaisi viitsiä ommellakin, toisin kuin pitkiin aikoihin, kun se työtilojen puutteellisuudesta johtuen on ollut suhteellisen hanurista. Ja kun tietokone ja virallinen työpiste on nyt muualla kuin olkkarissa, on hitusen helpompi orientoitua siihen, että koneella voi tehdä muutakin kuin selata nettiä.

Olen tietysti ehtinyt siivouksen ja järjestelyn jälkeen jo levittäytyäkin. Pöytä jonka järjestelin ja pyyhin pölyistä on nyt kuorrutettu kirjoilla, kynillä, muistivihkoilla, kameralla, neuleella ja kahvikupilla. Mahtuu tähän silti. Ja kun eihän seepra raidoistaan pääse. Taidan olla paremmin elementissäni kun ei ole liian siistiä. Kunhan nyt edes on sitä työtilaa. Ja mahtuu kävelemään.  

Olen hyvin tyytyväinen. Nyt on hyvä miettiä valmistuneita ja tulevia projekteja. Ja ennen kaikkea toteuttaa niitä.

2 kommenttia: