maanantai 1. heinäkuuta 2013

Eräs etappi - kerrankin melkein sanattomana

Apua. En tiedä, mitä kirjoittaa. Kun istuin koneelle tutkimaan kuvia Sannalle ja itselleni neulomistani takeista, kun kirjoittelin sähköpostia kuvien ottajalle ja Sannalle, kun vielä äsken mietin prosessia taaksepäin, silloin tuntui, että minulla on enemmän asiaa kuin yhteen blogipostaukseen kehtaa kirjoittaakaan. Mutta nyt kun sitten kädet näppäimistöllä aloin pohtia mitä sanoa ja mistä aloittaa, päässä alkoi kuulua vain tyhjää huminaa. Aivan kuin kuuntelisi särisevää radiokanavaa, jonka puheesta ei aivan saa selvää.

Villatakin neulominen ei ehkä ole mikään suuri saavutus ihmiselle, joka on harrastanut neulomista vuosia. Villatakin suunnittelunkaan ei luulisi olevan mikään valtavan tunnereaktion aikaansaava mullistus. Mutta juuri nyt tuntuu, että olen suorastaan sanaton. (Tai siis niin sanaton kuin minä voin koskaan olla.)

Kun nyt pysähdyin miettimään, tähän projektiin liittyy paljon asioita, joiden ei oikeastaan olettaisi sisältyvän prosessiin tai lopputulokseen, asioita joita vain kerääntyi matkan varrelta. Ei ehkä ole ihme, että minun täytyy pysähtyä kokoamaan ajatuksiani. Vaikka ohje on vielä koeneulonnassa ja julkaisen sen osin siksi vasta myöhemmin, tämä kuvien katsominen sai asian jotenkin todellistumaan mielessäni. Ja kaikki siihen liittyvä alkoi pulpahdella mieleen. Nyt täytyy ehkä vain hiljentyä hetkeksi.

Annan siis kuvien puhua puolestaan ja palaan asiaan huomenna tai ainakin pian. Olennaiset tiedot, semisyvälliset pohdinnat ja kylmät faktat pöytään sitten silloin.

Tässä Hearts&Minds Cardigan.

 


  


Kuvat: Tauno Räsänen

27 kommenttia:

 1. Mulla päällä on tapana tyhjentyä myös aina kun pitäisi saada tekstiä jotenkin järkevään muotoon… varsinkin jostain laajemmasta projektista, jossa kaikki liittyy jotenkin kaikkeen ja ajatukset on yhtä sillisalaattia. Nyt olen ottanut tavaksi pistää ”varastoon” postausten aiheita, joskus ihan vaan pelkillä ranskalaisilla viivoilla. Mulla on koneella jemmassa ihan oma kansio blogipostauksille, jossa valmiina tällä hetkellä varmaan jotain viisi aihetta – kaikki hieman kesken vielä ja joissain jopa itse projektikin kesken, lisäilen tekstiä sitä mukaan kun projektit edistyy ja tulee mieleen jotain oleellista mitä ei saa unohtaa.

  Olohan on aina vähän ”tyhjä”, kun saa jonkin isomman projektin päätökseen. Ollaan taidettu vaihtaa tästä aiheesta joskus ennenkin ajatuksia ;D

  On kyllä niin tyylikäs takki! Ja toi hihan pikku juju on takin ”se” juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä sama vaiva, pää meinaa tyhjentyä ihan vaan ylipäänsä kun pitäisi kirjoittaa. Mistä hemmetistä se johtuu? Onko kyseessä vain joku ramppikuumeen tapainen itse luotu henkinen kynnys, vai joku selittämätön black out?

   On taidettu tosiaan puhua tuosta tyhjästä olosta saavutusten ja isompien projektien jälkeen. Tämän projektin en kyllä olisi luullut kuuluvan nuiden joukkoon, mutta se olikin yllättäen isompi juttu kuin oletin.

   Ja kiitoksia kehuista. Taisi siitä ihan hyvä tulla. :)

   Poista
 2. Upeita - odotan innolla ohjetta :) Inkku

  VastaaPoista
 3. Nainen, sä osaat! Hihat on parhaimmat ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hihat onnistuivat omastakin mielestäni, tosin täysin tyhjästä ne eivät mieleeni tulleet. Joskus olen jossain vaatteessa nähnyt peukaloreiät ja nämä hihat kehkeytyivät sitten saman idean ympärille.

   Poista
 4. Upeat neuleet, upeat mallit ja upeat kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ja kiitos! Tai kiitos myös kuvaajan ja Sannan puolesta, siinä missä itsenikin. :)

   Poista
 5. Hitsit, miten ihania kuvia teistä molemmista. Onnistunut takki kerta kaikkiaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että ohjekin vielä täyttää laadukkuuden vaatimukset. :)

   Poista
 6. Onpa kyllä tosi kaunis takki! Tällaista vilukissaa ihastuttavat erityisesti nuo hihat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on vilukissa suunnittelemassa ja toinen vilukissa käyttämässä, taitaa tietyt vaatimukset täyttyä. :D Kiitos kehuista!

   Poista
 7. Tää on todella kaunis takki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäät. Varsinkin kun sulla on neulomiesi mallien perusteella varsin hyvä maku. Ainakin minusta! :)

   Poista
 8. Nainen- sinä olet tähti! Aivan ihanat villatakit. Mä kanssa odottelen ohjeen julkistamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa, mutta myös vähän paniikkia aiheuttavaa, että ohjetta odotellaan. Onpahan paineita koittaa tehdä mahdollisimman ymmärrettävä ja tasokas ohje. :)

   Poista
 9. Nyt vei takki mennessään! Ei voi muuta sanoa. Jos tarviit testineulojaa niin oon valmis tarttumaan puikkoihin vaikka heti :D Onnittelut tosi kauniista takista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Testineulojat on jo löytyneet ja neuloneetkin, mutta jos olet valmis testineulomaan englanniksi, voisi se olla mahdollista. Olen suunnitellut tämän kääntämisen ja testineulonnan vähän pöljästi tällä kertaa ja siksi englanninnos ei ole vielä edes valmis... Onneksi tästäkin varmaan oppii. :)

   Mutta ilmoittele jos englanniksi neulominen kiinnostaa. Voimme sitten vähän yhdessä miettiä aikatauluja.

   Poista
  2. Englanniksihan sitä enimmäkseen tulee neulottua, joten kiinnostaa kyllä :) Mulle voi laittaa postia osoitteeseen keltainen.ilvesATgmail.com niin mietitään asiaa tarkemmin!

   Poista
 10. Upeaa työtä! Niin kaunista jälkeä että ihan kateus iskee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosin ei nyt sentään kateelliseksi kannata heittäytyä. :) Sullakin on blogissa vaikka kuinka upeita luomuksia!

   Poista