tiistai 17. toukokuuta 2011

Kuin auringonlasku

Tänään fiilistelen värejä. Tai ainakin joitakin värejä. En tiedä miksi oranssista on tullut minulle viime aikoina niin ihastettu väri, onkohan sille joku psykologinen syy? Juuri nyt se vain lumoaa tavallista enemmän.


Tämän kuvan bongasin Hopeasäikeen Etsy-puodista. Lanka on sieltä jo kadonnut, mutta nappasin kuvan talteen ja kysyin saanko laittaa sen blogiin. (Sain luvan.) Ihan vain siksi, että haluan tuon värin talteen ihasteltavaksi.

Lueskelin huvin vuoksi vähän väriterapiasta. Mielenkiintoista. Totta tai tarua, tuommoisia on joskus hauska lukea. Olen tavallaan aika skeptinen ja kyyninen ihminen, mutta elämä tuntuu mukavammalta silloin kun ei ota kaikkea turhan vakavasti. 

Linkkaamani tekstin mukaan oranssista saa elinvoimaa. Juuri nyt kyllä uskon sen aivan tosissaan. (Mutta pieni osa minussa toteaa, että eikö mikä tahansa väri tai asia, josta pitää ja josta saa mielihyvää, anna elinvoimaa. Vaan ei sen väliä.)

Jos joku haluaa ilahduttaa ja piristää minua, niin saa lähettää minulle lankaa, sukat tai huivin tuossa värissä. Mielellään pian. Kiitos.

4 kommenttia:

 1. Ihana oranssi lanka. Mulla on puikoilla oranssia puuvillaa, tuntui kanssa jotenkin tarpeelliselta nyt juuri.

  VastaaPoista
 2. Se on jännä, miten jonain aikoina jotkut värit vaan vetoaa niin kovasti. Ja on se kivakin, ainakin jos osaa nauttia siitä - elämän pienistä iloista.

  VastaaPoista
 3. Tulee nyt vaan mieleen, että ihminen on ennen kaikkea psykofyysissosiaalinen kokonaisuus, ja koska värit vaikuttavat psyykkeeseemme eri tavoin sen mukaan, miten värejä tulkitsemme, niin ne vaikuttavat myös fyysiseen puoleemme. Jos siniset värit ovat kylmiä, niin sinisessä huoneessa tulee kylmä. Kuka helvetti keksi, että siniset värit ovat kylmiä? Miten niin ovat? "Kylmän" värin määritelmä tuntuu olevan "sinertävä" väri, ja "lämpimän" värin "punertava" väri, joten miksi liittää niihin nuo lisämääritelmät, jotka eivät tuo mitään uutta? Koska ihmisistä nyt vaan tuntuu siltä.

  Mikäli värit eivät merkitse ihmiselle yhtään mitään, luulen että ne eivät silloin vaikuta ihmiseen yhtään mitenkään. Muussa tapauksessa vaikuttavat, ja aika paljonkin.

  VastaaPoista
 4. Oho, unohdin vastata tähän kommenttiin aiemmin. Niin, olet kyllä varmaan oikeassa. Kyllähän psyykkiseen puoleen vaikuttavat asiat vaikuttavat fyysiseenkin, ja toisaalta toisinpäinkin.

  Mä olen kans vähän aina ihmetellyt näitä kylmiä ja lämpimiä värejä, en oikeastaan ole tajunnut niitä. Monesti joku minusta lämpimältä vaikuttavaa väriä on kuvailtu kylmäksi. Eikä värit minusta yleensä edes välitä kylmää tai lämmintä...

  VastaaPoista