sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Rypälesukat

Sukkaa pukkaa ja silleen. Ihan käsittämätön sukkaputki. Minulle ainakin. Mikä lie naksahtanut korvien välissä?

Tällä kertaa tällaista. Lanka on samaa kuin viimeksi, väri vain eri, (minkä nerokkaimmat ehkä pistivätkin merkille). Malli puolestaan on bongattu alunperin Villalankasarvikuonolta tuossa ihan vasta ja heti oli pakko päästä kokeilemaan.


projekti: Rypälesukat
malli: Show-off Stranded Socks (Ravelrys), Anne Campbell
lanka: Ilun Handun kashmirsukkalanka
kulutus: n. 82 g
puikot: 2,25 mm KnitPron 15-senttiset sukkikset
fiilis: yleisesti kiva, kantapään suhteen suorastaan valaistunut


Syy tälle heti pakko päästä kokeilemaan -tunteelle oli kantapää. Katsokaas nyt sitä. Oletteko ennen kokeilleet? Minä en ollut. Judiuni kuvaili tätä kantapäätä veikeäksi ja kehoitti kaikkia seikkailunhaluisia kokeilemaan, niin että olihan se sitten pakko. Minua ei kylläkään mitenkään ärsytä kiilat tai kantalaput, mutta silmukoiden poimimisesta oli kyllä kiva päästä. Se on se osa sukasta, jonka aikana on pakko tuijotella neuletta eikä voi vain neuloa menemään. Ei mitenkään vastenmielistä, mutta ei siinä mitään kivaakaan ole.

Nämä sukat ovat jotenkin hassun malliset kun niitä katsoo ihan näin tasossa vain. Jotenkin sen näköiset, että epäilyttä niiden istuvuus jalkaan, ihan niin kuin Judiunikin blogissaan totesi. 


Hyvin ne silti istuvat, eivätkö istukin?


Minusta varsin kivan näköiset. Tämäkin pintakuvio menee monivärisen langan kanssa oikein mukavasti yhteen. Tosin minun monivärisistä langoista neulomiskiintiöni taitaa olla hetkeksi täynnä. Eipä niitä onneksi omissa varastoissani taida enempää ollakaan. Ihan kivaa vaihtelua näin välillä, ja neuloessa suoranaista väriterapiaa, mutta tykkään kuitenkin yksivärisemmistä lopputuloksista yleensäottaen vähän enemmän.
Joka tapauksessa onnistuneet sukat. Tykkään näistä. 

12 kommenttia:

 1. Kiitti! Ja näitä oli myös tosi mukava ja joutuisa neuloa. :)

  VastaaPoista
 2. Hienot! Sukan varsinaisesta istuvuudesta käytössä en osaa sanoa mitään, kun sukat eivät ole päässeet omistajalleen, mutta kai sekin selviää aikanaan. Tuota kantapäätä kokeilen jossain muuallakin. :)

  VastaaPoista
 3. No mä olen tykännyt kyllä istuvuudestakin nyt tähän mennessä. Ja aion kans kokeilla kantapäätä vielä uudestaan. :)

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on hienot :). Täytynee kokeilla, sekä neulepinta, että kantapään malli kiehtoo kovasti!

  VastaaPoista
 5. Komeat on, upea väri langassa. Täytyypä kokeilla tuollaista kantapäätä joskus...

  VastaaPoista
 6. Maikki: Kiitti! :) Kokeile ihmeessä, suosittelen lämpimästi.

  Emma: Kiitos! Ja olen samaa mieltä, langan väri on aika mahtava. Ja kantapäätä kannattaa kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Miten tuon sukan kantapään kavennukset tehdään? Enkun taitoni on niin huono etten ymmärtänyt sitä ohjeesta. Lisäykset onnistui.

  VastaaPoista
 8. Smaa kyselen kuin edellinenkin. Löytyiskö ohjetta suomennettuan. Multa kun tuo lontoo taipuu varsin huonosti,tuskin ollenkaan....

  VastaaPoista
 9. Oho, mä en ollut huomannutkaan edellistä kommenttia jostain syystä.

  En nyt tähän hätään osaa sanoa, löytyykö ohjetta suomeksi. Mutta voin kyllä vakuuttaa, että heikommallakin englannin kielellä varustettu ihminen pärjää kyllä tuon ohjeen kanssa, kun käyttää apunaan neulesanakirjoja, joita löytyy netistä useampiakin, yhtenä esimerkkinä tämä: http://www.ullaneule.net/ullakko/englanti.html Ja muitakin löytyy! Ne englannin sanat, joita listasta ei löydy, on todennäköisesti aika perusenglantia, jonka kaikki suomalaiset kyllä enemmän tai vähemmän hallitsee. :)

  VastaaPoista
 10. Upeasti sopii yhteen neulepinta ja värit sekä näissä että tiikerikissasissa! :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos! Sattui kyllä hyvät neulemallit löytymään nuille monivärisille langoille. :)

  VastaaPoista