tiistai 14. toukokuuta 2013

Päättelytyötä ja lisää cliffhangereitä

Vaikka lankojen päättely on ehkä suurin piirtein tylsintä maailmassa, ja vaikka sormikkaissa sitä riemuahan riittää, vakuutan että en ole tällä kertaa tahallani venyttänyt urakkaa. Minä vain olen autuaasti unohtanut. En nytkään tarttunut neulaan riemusta kiljuen, mutta tässähän tämä homma menee. Tylsää, sitä se on, sitä en voi kieltää, mutta ei sentään vastenmielistä. Ja kieltämättä minua jaksaa motivoida ajatus siitä, että sormikaskelejä on ainakin minun ääreisverenkierrollani varustetulle ihmiselle vielä hetkeksi. Minulle vihjaistiin jokin aika sitten, että voisin koittaa levittää neulomisintoa vähän muillekin. Jäin pohtimaan, tursuanko tosiaan ideoita ja innostusta, niin kuin väittämä kommenttiboksissa kuului, vai olenko vain onnistunut säteilemään jotain valheellista reippautta. Tajusin itseni yllättäen, että kyllähän täällä tosiaan ideoita piisaa. Ja halukkuutta toteuttaa. Jokin flow tai sellainen iskee aina kun saan hetkenkin rauhan. 
 
Ehkä tällä kertaa lankojen päättelemisen unohtaminen kertoo juuri siitä. Että niin paljon on mielessä ja meneillään, että ei kaikkea voi muistaa. Koska mielessä ja meneillään on tosiaan paljon. Jotain todella mielenkiintoista.

Sen takia olen jaotellut neuleeni. Toiset ovat niitä, joita teen rentoutuakseni ja muuten vain. Toiset ovat niitä, joilla on jokin tavoite. Esimerkiksi kuten Sannan takki, tai juuri nyt sen oma kappaleeni. Tähtäimessä on myyntiin tuleva neuleohje. Sitten on toisaalta ne keväiset Twisted Flower sukat. Niitä on vain niin kiva neuloa. Malli ja väri... ah! (Uteliaille tiedoksi, että lanka on Wollmeise Twiniä värissä Zarte Knospe. Juu, olkaa vain rauhassa kateellisia.)


Mutta miten jakaa tätä intoa muille? Kas sen kun keksisi. Auttaako se, jos joka neuleen kanssa vain hehkuttaa - heiluttelee kuvia muiden nenän edessä onnellisesti rallatellen? Vai onko se nimenomaan ärsyttävää? Yleensä aivan ylenmääräiset ihkutukset ja vouhotukset saavat vastareaktion aikaan. Ainakin minussa. Ja tiedän että eräissä muissakin. Sellaisissa henkilöissä, jotka ovat joskus nuoruutensa hulluudessa kieltäytyneet lukemasta Ylpeys ja ennakkoluuloa vain koska minä sitä niin suuresti suosittelin. (Tiedät kuka olet!)

Jos jollakin on muuten syystä tai toisesta kyseinen kirja lukematta, niin piru vie nyt luette! Tämä on käsky.

Mutta luulen, että jos innostusta voi tosiaan jotenkin toisiin tartuttaa, paras keino on vain jatkaa itse innoissaan olemista. Vaikka käskeminen on tietysti paljon hauskempaa. Mutta jostain hämmentävästä syystä harvoin kovin tehokasta. (Ehkä jos minulla olisi yhtään auktoriteettia..?)

Siispä. Tietäkää että minulla on aluillaan eräs todella mielenkiintoinen ja hauska projekti. Ja vaikka näistä cliffhangereistä jo vähän huomauteltiin, en kerro vielä mikä. Kerron pian.

Siihen asti näkemiin!


12 kommenttia:

 1. Ylpeys ja ennakkoluulo on ihana kirja. Samoin Twisted flower ihana sukkamalli joka odottaa vuoroaan jonossa (ja jotain ihanaa lankaa.)

  Itsellänikin innostusta riittää, mutta inspiraatiota saan blogeista ja muiden töistä. Kuten nytkin alkoi tuo Wollmeise Twin juurikin tuossa värissä houkuttelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuo väri on kyllä ihana. Itsekin sitä pitkään kuolailin ennen kuin sain käsiini.

   Blogit on kyllä melkoinen inspiraation lisääjä. Välillä melkein kannattaisi olla lukematta, että ei tulisi liikaa ideoita, heh.

   Poista
 2. Twisted Flower on niin ihana malli! Äidille tein yhden parin ja ittellekin haluaisin, mutta sain siitä mallikuviosta inspiraation josta muodostui paita ja sen jälkeen houkutteli hieman keväisemmät työt ja kesäisemmät työt ja, ja, ja... tekis mieli tehdä niin paljon kaikennäköistä, mutta aika ei vaan riitä! Terv. kesälomalainen, jonka pitäisi parhaillaan valmistella esitystä neulebloggaamisesta ja -suunnittlusta... eikä surffailla netissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tähän asti tuo on kyllä tuntunut varsin mukavalta mallilta neuloa. Onneksi teen jo valmiiksi itselleni, niin ei käy niin kuin sulle. ;) Paitsi että on vähän käynyt jo. Aika ei todellakaan riitä kaikkeen.

   Eikö tuo netissä surffailu ole ihan pätevää taustatyön tekemistä sitä esitystä varten..? Minusta selvästi on.

   Poista
 3. Minulla odottelee tuossa palapeitto päättelemistä. Vaikka noin 1/4 langanpäistä on jo päätelty, ei homma innosta juuri yhtään. Kirjoneuletakkia päätellessä huomasin, että paras tapa oli ottaa takki esille illalla ennen nukkumaanmenoa ja päätellä niin monta lankaa kuin jaksaa ja sitten mennä nukkumaan (ja hyvin nukutti sen jälkeen). Täytyy käyttää samaa taktiikkaa tuohon peittoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, voisihan tuotakin kokeilla. Lankojen päättely on kuitenkin sen verran mielenkiinnotonta, että aivot varmaan alkaa siinä mennä sopivasti lepotilaan. Langan päättelyä unilääkkeenä? Hmm...

   Poista
 4. Olispa intoa neuloa sormikkaat! Näin asiakkaalla KLL:n Väiskin Usva-sävystä neulotut ja oi että ne oli ihanat :)
  Onnea projektille, lueskelin tänään ennen sulkemista siitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;)

   Neulotut sormikkaat on kyllä sen verran ihania, että ovat ihan vaivan arvoisia. Niin väitän.

   Poista
 5. Eiköhän neulomisinnostus leviä tehokkaimmin niitä kuvia väläyttelemällä. Ennen pitkää tulee kaikille neulojille se odoteltu 'pakko saada'-olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se toki olla niin. Itselleni ainakin käy blogeja lukiessa niin, että neulejono vaan kasvaa. Se on melkein ongelma. :D

   Poista
 6. Joo, kyllä nuo kuvat ovat paras tapa innostaa! <3 Voih, kova into ja flow olisi täälläkin päällä, mutta työ haittaa harrastustoimintaa. Mitä kovempi stressi, sitä suurempi tarve neuloa, jännää. Ylpeys ja ennakkoluulo ja tuo sukkamalli täytyy pistää jonoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä harmillista, kun ei saa neuloa niin paljon kuin haluaisi. Varsinkin kun neulominen tosiaan saattaisi lievittää sitä stressiä.

   Mutta hienoa että Ylpeys ja ennakkoluulo pääsi jonoon! Ja voin vähän suositella tosiaan nuita sukkiakin. :)

   Poista