keskiviikko 29. syyskuuta 2010

SYTYCK-haasteen antia

Vähänkö siistiä! Nimittäin tämä SYTYCK. Olen yhtäkkiä löytänyt ihan hirvittävän monta tosi mielenkiintoista ja inspiroivaa neuleblogia, kiitos haasteen.

Olen ollut tähän asti jotenkin laiska etsimään mielenkiintoista neuleluettavaa netistä ja siksi olen suorastaan ihmetellyt sitä, miten jotkut puhuvat käyttävänsä hirveästi aikaa käsityöblogien lukemiseen. Jostain syystä minä olen törmäillyt pääasiassa neuleblogeihin, jossa tekstiä on vähän, kieli on köyhää, kuvat ovat huonohkoja eikä itse neuleetkaan mitään kovin kummoisia. (Siis jotain sellaisia oman blogini kaltaisia tylsähköjä sivuja.) Pääasiassa ehkä esitellään lankaostoksia, mikä on minusta aika tylsää. Toki pari poikkeusta on, mutta näihin kuvaillun tyyppisiin blogeihin törmäiltyäni en ole jaksanut käyttää aikaani hyvän luettavan metsästämiseen. Ja nyt huomaan, että se on ollut virhe. Niitä hyviä blogeja oikeasti on!

Nyt on mukavasti kulunut hetki jos toinenkin selailemalla SYTYCK-blogin vasempaan sivupalkkiin päivittiyviä blogitekstejä. Ja oikeita helmiä on löytynyt! Osan näistä blogeista olenkin jo lisäillyt lukulistalleni, mutta toivottavasti lisää tulee.

Vai onko kyse vain siitä, että aihe on mielenkiintoinen? Haaste saa ihmiset kirjoittamaan neulomiseen liittyvistä taidoistaan, peloistaan ja haaveistaan paljon luovemmin? Ehkä. Voi se olla osittain sitäkin. Mutta ainakin kivoja tekstejä on löytynyt.

Yksi hyvä blogi ja hyvä postaus on Harmaata arkea, jossa podetaan sukkapelkoa. Sitten taas kilpailun ennakkosuosikkini jo ilmoittautumistekstinsä perusteella on Laika, jolla on hauskan rempseä tyyli kirjoittaa. Aivan upea blogilöytö noin muuten vain on puolestaan Silkkilampaat, jossa on hyviä kuvia, hyvää tekstiä ja hienoja käsitöitä. Villalankasarvikuonolla on ihanan perusteellinen lähestymistapa haasteeseen. Kaikin puolin hienoja blogeja on vaikka kuinka, nämä nyt vain joitakin mainitakseni.

Tässä on nyt se harmillinen puoli, että en varmaan keskity omaan haasteeseeni ollenkaan, kun seuraan muiden juttuja innosta soikeana. Mutta eihän tässä kilpaileminen (ehkä kait vissiin) tärkeintä olekaan, eikä edes se, että saa valmista aikaan tai oppii jotain uutta, vaan se, että viihtyy. Ja minä ainakin viihdyn.

6 kommenttia:

 1. Huomenta! Mulla on sama havainto blogirintamalta. Että yhtäkkiä onkin paljon uutta luettavaa ja se on kivaa! Laikaan olen minäkin ihastunut. Eikä sun blogi ole tylsä, höpöjä puhut!

  VastaaPoista
 2. Olen huomannut saman, että hyvät käsityöblogit tuntuvat olevan kiven alla. Viimeksi eilen yritin löytää uusi blogeja luettavaksi enkä löytänyt yhtään. Niitä löytää joko toisne linkkaamana tai Ravelryn kautta. Lemppariblogeissa on se harmi, että päivityksiä tulee harvoin, mutta toisaalta uusia postauksia jaksaa ihailla pitkään.

  VastaaPoista
 3. Ei sun ploki ole tylsä! Huomasin kans, et SYTYCK-projektin myötä ilmaantui kymmeniä ihania blogeja, ja niitä pitäis ehtii lukemaan kans:). Mut luovia ajatuksia meille SYTYCKin suhteen ja kiitokset kehuista:)!

  VastaaPoista
 4. Outi: Varmaan aika moni lopulta löytää haasteen tiimoilta uutta luettavaa. Ja eihän se haittaa ollenkaan. :) Ja kiva, ettei sun mielestä mulla ole tylsä blogi. Ehkä mä sit vähän liioittelin. Ja sitä on pyöritellyt omia mietteitään niin pitkään päässä, että niihin ehtii kyllästyä ennen kuin blogiin asti saa kirjoitettua. :D

  Emmanuelle: Nyt musta tosiaan tuntuu, että ei ne hyvät käsityöblogit olekaan niin kiven alla kuin olen luullut. Mutta joo, joissakin lemppareissa kyllä päivitellään aika harvoin, ja se on vähän sääli. Onneksi sitten joka postaus on odottamisen arvoinen.

  Kaisu: Kiitos! Niitä blogeja kyllä tosiaan tuntuu riittävän. Mistähän löytäisi ajan kaikkien niiden seuraamiseen? (Varmaan nipistän kaikesta hyödyllisestä, kuten siivoamisesta, sikäli kuin siitä voi enää edes nipistää.) Ja eipä kiittämistä kehuista. Blogisi päätyi heti lukulistalleni. :)

  VastaaPoista
 5. Yksi syy, miksi mie osallistun kaiken maailman neuletempauksiin on juuri uusien blogien löytämisen ilo. Mie seuraan hyvinkin erilaisia ja eritasoisia blogeja. Siun blogi on yksi näistä kivoista löydöistä!

  VastaaPoista
 6. Oo, kiitos, Päivikki! Kiva kuulla! :)

  En ole itse osallistunut vielä kuin kerran SNY:hyn, mutta kyllä näistä tällaisista taitaa saada aika tosi paljon irti. Nyt jännittää jo mitä kaikkea muut saa aikaan. Ja saako itsekin jotain kivaa tehdyksi.

  VastaaPoista