perjantai 24. elokuuta 2012

Sukat, Veera ja vaatteet

Tänään minulla ei ole mitään kovin huikaisevaa esiteltävää, ei mitään nokkelaa sanottavaa. Tulin vain esittelemään sukat, aivan tavalliset sukat, jotka olen neulonut, ja jakamaan pari linkkiä teksteihin, jotka olen lukenut. 


malli: ihan perus, ylhäältä alas, 72 s
lanka: Drops Fabel
puikot: 2,5 mm ja 2 mm, vaihdettu joskus varressa

Toissapäivänä luin Kottbyn blogista, että aamun Helsingin Sanomissa oli ollut juttu neulesuunnittelija ja vuoden käsityöläinen Veera Välimäestä. Olihan se sitten pakko käydä kirjastossa lukemassa ja nyt myöhemmin löysin tekstin myös netistä. Olipa Välimäki ennestään tuttu tai tuntematon, kannattaa juttu lukea, sillä se on mielenkiintoinen ja ihanan innostava. Minullakin on kesän hittihuivi jonossa odottamassa, kuten jo jokin aika sitten kirjoittelinkin, ja reilu vuosi sitten neuloin viimeksi eilen käytössä olleen Stripe Study Shawlin. Lahjakkaan suunnittelijan malleja on kyllä ilo neuloa ja käyttää - puhumattakaan toisten toteutuksien ihailemisesta, (käykääpä vaikka vilkaisemassa niitä Kottbyn Color Affectioneita).


Toinen teksti, jonka tulin linkittämään, koskee sitten taas vaateteollisuutta. Lukekaapa siis myös "Anteeksi, onko joku kuollut tämän paidan takia?".

Tässäpä mietteeni tänään. Toivottavasti linkatut tekstit herättävät toinen innostusta ja toinen ajatuksia.

10 kommenttia:

 1. Hah, tunnistin heti tutun langan! Hyvät sukat tuli. :)


  T. Sista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpas nero. ;) Kiitos, olen ihan tyytyväinen sukkiin, oli kivan väriset neuloa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Juu, niin minustakin. Mukavaa neulottavaa. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään lopputuloksesta. Kivat sukat pienellä vaivalla. :)

   Poista
 4. Yht'äkkiä tuli sellainen tunne että pitää kertoa yksi juttu: tykkään blogistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Onpa kiva kuulla, ja hauska että sulla tuli nyt juuri sellainen tunne, kun minulla on jostain syystä ollut vähän siipi maassa. Kiitos kun piristit. :)

   Poista
 5. Kivat sukat! Täytyy kyl kiittää, et linkkasit noi artikkelit! Hyvä, et Taloussanomat on tarpeeks riippumaton julkasemaan teollisuus- ja kulutuskritiikkiäkin. Ite oon sillä linjalla tällä hetkellä, et olen kuluttajana vastuussa, koska muuten en pysty kontrolloimaan tuotantoketjun rikoksia: näin ollen siis ovat kaikki ketjuvalmistetut vaatteet jääneet kauppaan kohta viimeiset 5 vuotta. Onneks Vihreät Vaatteet (http://www.vihreatvaatteet.com/) listaa eettisiä valmistajia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja eipä kestä! Joo, periaatteessa kuluttajina meidän pitäisi olla valveutuneita. Minusta on vain älyttömän perseestä, että se vastuu on sälytetty meille, joilla on vähiten vaikutusmahdollisuuksia - tottakai voimme suosia niitä eettisempiä liikkeitä, joo, mutta kun minun mielestäni kyse ei pitäisi olla siitä, että on tarjolla eettisiä ja epäeettisiä vaihtoehtoja, joista kuluttajat valitsevat, vaan että tarjolla saisi olla vain eettisiä ja vielä eettisempiä vaihtoehtoja.

   Vihreät Vaatteet -blogi on tosiaan tosi hyvä ja itsekin seuraan sitä. Voisikin muuten lisätä sen tuonne sivupalkkiin, se ei vissiin ookaan siellä.

   Poista