sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Couleur Caramelin ripsiväri

Nyt kun siitä meikittömyydestä oli sopivasti puhetta, onkin mitä parhain tilaisuus aivan luontevasti ja ilman minkään sortin epäjohdonmukaisuutta jatkaa puhetta meikeistä. Ja ei siis mitään syvällisiä "meikkaamisen perimmäinen tarkoitus" tai "itsetunto ja meikkaus" -juttuja, vaan ihan vaan meikeistä.

Aloitan jännittävät ja seikkailuntäyteiset luonnonkosmetiikka-arvioni maailman epämielenkiintoisimmasta tuotteesta: ripsiväristä. Ripsivärin tekee mielestäni erityisen tylsäksi se, että sen avulla harvemmin harrastetaan kummempia väri-ilotteluja, eikä eri ripsiväreillä taida olla ihan mielettömiä eroja sen suhteen, miltä ne lopulta silmissä näyttävät. Kyllähän sitä aina kuulee kaikenmaailman väitteitä tuuheutuksista ja pidentämisistä, mutta ainoat ripset, joissa ikinä on kovinkaan poikkeuksellista volyymiä, (niin kuin kait tavataan sanoa), löytyvät mainoskuvissa. Niissä ripset taas ovat aina niin päälleliimatun epäuskottavia, että hohhoijaa. Minua yleensä naurattaa niitä katsellessa - kuinka hemmetin tyhminä meitä oikeasti pidetään? Mainostetaan jotain tuotetta, vaikka päivänselvästi sitä ei edes olla käytetty koko mainoksessa. Tai jos ollaankin, niin ei sitä enää kuvankäsittelyjen ja tekoripsien alta näe.

Nuo mielettömän idioottimaiset mainokset taitavat koskeakin pääasiassa valtavirtakosmetiikkaa, sitä josta eko on kaukana. Epäluonnollisuus kuvissa siis sopii toki teemaan. Mitäs me luonnonmukaisuudella?

Itse en ole vuosiin juuri ripsareita käyttänyt, mutta muutama kuukausi sitten ennen eräitä häitä sain jonkun kohtauksen ja innostuin ostamaan Couleur Caramelin ripsivärin. Sen jälkeen olen käyttänyt ripsiväriä välillä enemmän ja välillä vähemmän - 'enemmän' tarkoittaessa minun tapauksessani paria kolmea kertaa viikossa. Asiantuntijaksi en siis itseäni uskalla ripsivärin suhteen tituleerata. Mutta pari huomiota saatan kyllä jakaa kanssanne.


(Tässä välissä täytyy todeta, kuinka emähölmöltä tuntuu a) ottaa kylppärissä kuvia omasta naamastaan ja b) lätkiä kuvia silmistään blogiinsa. Pistää miettimään, mihin kaikkeen sitä tulee ryhtyneeksi.)

Couleur Caramelin ripsivärillä saa minun mielestäni aika siistin tuloksen aikaiseksi. Omat ripseni ovat luonnostaankin melko tummat, enkä ole ikinä millään ripsarilla saanut mitään järisyttävän suurta muodonmuutosta aikaiseksi. Saa niillä kuitenkin jonkin verran korostettua silmiä, ja verrattuna muistikuviini muista ripsareista tämä CC:n on varsin hyvä.


Yllä ripset ripsarilla, alla ilman.
Valitettavasti tällä ripsivärillä on vain yksi iso miinus. Se sottaa. Ei heti, eikä aina välttämättä ensimmäisten tuntien aikana, mutta ennen pitkää ripsivärit on tarttuneet ympäri silmäluomia ja näytän aivan pandalta.

Ilmeisesti kaikilla ei ole ollut vastaavia kokemuksia Couleur Caramelin ripsiväristä, sillä ripsari on kovinkin kehuttu. Olen alkanut epäillä, että minulla on poikkeuksellisen kosteat silmät, (vettä virtaa kun vähän tuulee, ja kait minä sitten myös liikutunkin vähän väliä), ja mahdollisesti myös jotenkin rasvaiset luomet. Jos joku muu tunnistaa itsensä tästä kuvauksesta, en voi suoranaisesti suositella Couleur Caramelin ripsiväriä hänelle. Mutta jos vettä kestämättömät ripsivärit ovat ennenkin toimineet, sanoisin että Couleu Caramelin ripsiväri saattaa olla oikeinkin hyvä.

Itse ajattelin hankkia seuraavaksi kokeiluun jonkun muun merkin ripsivärin. Luonnonkosmetiikan puolelta kyllä ehdottomasti, en ole vielä tämän kokemuksen perusteella menettänyt toivoani. Eikä tämänkään kanssa nyt niin kauheaa ole, ettenkö aikoisi joka tapauksessa loppuun käyttää. Pitää vain muistaa peilailla aina tarpeeksi, niin että pahimmat tuhot tulee peiteltyä.

Couleur Caramel ripsiväri pitkille ripsille pähkinän kuoressa:

+ helposti nätti ja siisti tulos (ei tee paakkuja herkästi)
+ kaunis ja ekologinen pahvipakkaus
- taipumusta sottaamiseen päivän kuluessa


PS. Tähän aihealueeseen siirtyminen ja tämän postauksen kirjoittaminen oli minulle jostain syystä aika korkean kynnyksen takana. Siirryin todellakin mukavuusalueeni ulkopuolelle. Toivottavasti se sitten tekee hyvää.

7 kommenttia:

 1. Kiitos postauksesta!
  Minulla on todella herkkä iho kasvoissa ja erityisesti silmät ovat arat meikeille ja kasvorasvoille. Tavallisia markettituotteita en voi käyttää ollenkaan kasvojen alueelle ja ne harvat apteekki-/kemikaaliotuotteet ovat olleet pettymyksiä.
  Tämän postauksen ansiosta päätin googlailla erilaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä ja -tuotteita. Ehkäpä minäkin uskallaudun testaamaan jotain. :)
  Harkitsin 2in1 meikkipuuteria tai jotain vastaavaa. Jos vaikka uskaltaisin tilata itselle jotain sellaista. Tiedä vaikka tilaisin ripsivärinkin jossain vaiheessa...
  Kiitos siis kannustavasta tekstistä ja kuvista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Tosi kiva, että tekstistä oli oikeasti ainakin sen verran hyötyä, että inspiroi vähän tutkimaan asiaa.

   Meikkipuuteripuolella olen itse ihastunut mineraalimeikkeihin, paria olen kokeillut, mutta niiden soveltuvuudesta herkälle iholle en uskalla sanoa mitään. Olen kyllä lukenut, että esimerkiksi Barefaced Beautyn mineraalimeikki sopisi atoopikoille, mutta en tiedä kenenkään tosi herkkäihoisten oikeita kokemuksia. Barefaced Beautylta saa ainakin tilattua minipurkkeja näytteeksi sävyn valintaa varten ja muutenkin testailuun, (esim. verkkokauppa Greenlipsistä), joten kannattaa hyödyntää kokeilumahdollisuus. Ja tottakai kannattaa myös kysyä - sain itse Greenlipsistä tosi ystävällistä palvelua sähköpostitse.

   Pitääkin ehkä seuraavalla kerralla postata mineraalimeikkikokemuksistani. Ja tiedän myös, mihin vähän pätevämpiin blogipostauksiin linkittää. :)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä. Täytyy googlailla tuota tuotetta. Jos vaikka uskaltautuisi testaamaan. :)

   Poista
 2. Hei tää on hyvä aihe ja minulle myös ajankohtainen. Olen pikkuhiljaa siirtymässä kemikaaleista luonnon kosmetiikkaan. Aloitin siirtymän hiusteni kanssa ja ostin hennaväriä! Nuo ripsivärit mua on mietityttäneet seuraavaksi, mutta tässäpä on hyvä vinkki. Myös kosteusvoiteet yms sellaiset kiinnostaa. Ripsivärin lisäksi en itse hirveästi meikkejä käytä muuten kuin satunnaisesti, jos inspis iskee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että täällä on oikeasti kiinnostuneita! Omakin siirtymäni luonnonkosmetiikkaan alkoi hiuksista. Ja suihkugeelistä myös. Ja ihan alunperin kemikaalien vältely lähti siivousaineista. Ex-kämppikseni esimerkin kautta kiinnostuin Elokuu-merkin puhdistusaineista, ja tälläkin hetkellä käsitiskiaine ja pyykinpesuaine ovat Elokuuta. Lähdin sitten kokeilemaan myös Elokuun shampoota ja suihkugeeliä ja sen kautta luonnonkosmetiikka alkoi hitaasti mutta varmasti kiinnostaa.

   Poista
 3. Minun täytyy esittää vastalause: olen huomannut aika suuriakin eroja eri ripsivärien välillä. Omat ripseni ovat hyvin pitkät ja tuuheat mutta niin vaaleat, etteivät juuri erotu ilman ripsiväriä. Joillain ripsiväreillä vaikutelma jää todella latteaksi, esimerkiksi eräs Lumenen ripsiväri sai aikaan oudon hämähäkinjalkaefektin, jolloin näytti siltä että ripseni olivat tosi pitkät mutta että niitä oli tosi harvassa. Toisaalta parhaimmillaan tulos on sitä luokkaa, että minulta kysellään, olenko laittanut tekoripset.

  Minulla on tuo sama ongelma, että ripsiväri sottaa. Se on yksi syy siihen, etten jaksa meikata läheskään joka päivä. En ole keksinyt ratkaisua, ja waterproof-ripsivärit sottaavat ihan samalla tavalla. Eipä auta muu kuin pitää pumpulipuikkoja mukana ja muistaa tarkastaa tilanne peilistä aina välillä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, arvasin muuten, että joku sen vastalauseen esittää. Koska tiedän tietysti oikeasti, että erilaisia ripsiä on, ja toisilla ripsivärit ylipäänsä muuttavat enemmän ilmettä kuin minulla, minulla kun on kauttaaltaan tummat ripset. Mutta lähinnä oikeasti tarkoitin niitä överimainoskuvia, joissa ei ole millään tasolla uskottavia kuvia ripsistä - sellaisia ripsikuvia, joiden lopputulosta ei voi saada aikaan edes yhdellä tekoripsisetillä. Niitä mainoksia on yllättävän paljon.

   Tuo sottaamisongelma on kyllä aika hanurista. Itse tällä hetkellä koitan toivoa ja luottaa, että se seuraava kokeilu säästäisi tältä riesalta. Minulla on taipumusta unohtaa se peilin tarkkailu, ja en nyt ihan joka paikassa halua esiintyä ripsivärit poskilla. :D

   Poista