lauantai 3. marraskuuta 2012

Ideanpoikanen

Pah. Keskellä päivää ei valo riitä. On tämä kyllä taas hanurista ja ihan ihme touhua. Ihan turhaan äänestin kunnallisvaaleissa, mitään muutosta ei tähänkään asiaan ole taas tullut. Joka vuosi sama juttu. Mitä ne poliitikot oikein hommaa, jos ei edes päivänvalosta osata talvisin pitää kiinni?

Kuvia koitin ottaa. Toisaalta eipä niin väliä, vaikkei minun taidoillani enää tässä valaistuksessa kuvatessa pärjää. Ei ollut kummoinen kuvauskohdekaan. Mallitilkku se on. Onko hieno?


Sain erään idean. En ihan tiedä, mitä siitä tulee, voinko toteuttaa sitä semmoisena kuin haluaisin tai jaksanko loppujen lopuksi edes. Haluaisin kyllä, se olisi nimittäin hauskaa. Ja jos siihen ryhdyn, lähtee kaikki tästä mallitilkusta.


Kaivoin kätköistäni parit Väinämöisen jämät. Eipä olisi tullut mieleeni näitä värejä yhdistää, jos olisin mallaillut johonkin varsinaiseen neuleeseen enkä vain tempaissut mallitilkkua varten sitä mitä käteen sattui. Tämä yhdistelmä ei ole sitä perinteistä minua. Eikä näissä ehkä kirjoneuleeseen olekaan tarpeeksi kontrastia. Tai riippuu mitä hakee. Eihän se kuvioiden erottuminen aina välttämättä ole se päätarkoitus. Tässä tapauksessa nimittäin tykkään siitä, miten värit tavallaan vähän häivyttyvät toisiinsa. (Eivät tosin todellisuudessa ihan niin paljon kuin kuvassa, koska todellisuus ei ole yhtä sumea.) Yllätyin itsekin, miten paljon oikeastaan väriyhdistelmästä pidän. Ei se varmaan mallitilkkua pidemmälle nyt pääse, ainakaan tässä projektissa, mutta en sitten tiedä jos vaikka joskus... johonkin villatakkiin ehkä? (Samperin Väinämöiset! Mulla on jo muutenkin ihan liian pitkä lista siitä, mitä kaikkia värejä haluan. Ei tässä enää uusia ideoita tarvita!)

Nyt minä jatkan pähkäilyä ja testailua. Saapa nähdä...

6 kommenttia:

 1. Jännä yhdistelmä. Yksi juttu mitä kannattaa testata on se, että ottaa kuvan ja sitten muuttaa sen kuvankäsittelyssä mustavalkoiseksi. Silloin näkee hyvin, millainen ero väreillä todella on kuvion erottuvuuden kannalta.

  VastaaPoista
 2. Joo, eikös olekin jännä? Tai ei se varmasti kaikille ole, taatusti löytyy niitä tyyppejä, jotka on aina tykänneet tuollaisesta, itselläni ei vain ole aiemmin tullut mieleen ydistellä noin.

  Kiitos neuvostasi, oon kans törmännyt tuohon kikkaan, muistaakseni jossain kirjoneulontakirjoissa. En vain ole vielä koskaan kokenut tarvetta sen hyödyntämiseen, kun minun värikontrastisilmäni on aika harjaantunut. Toistaiseksi ei ole mennyt paljaalla silmällä pieleen. :) Tuo mitä mietiskelin tulevaisuuden varalle nuista kahdesta väristä on nimenomaan sillä mielellä, että kuviot eivät erottuisi mitenkään selvästi vaan tosiaan jossain määrin häivyttyisivät. Tuosta mallitilkusta itsestään tuli siihen vähän visioita ja tuskin mallitilkun lisäksi tarvii testailla muuten. :)

  Nyt tässä tapauksessa nuilla väreillä ei niin juuri väliä olekaan, kun teen mallitilkkua ihan vaan testatakseni mitä tiheyttä tulee nuilla lanka- ja puikkovalinoilla ja vähän kokeillakseni muitakin juttuja. Myöhemmän vaiheen värivalinnat on ihan muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla pelaa värisilmä sen verran heikosti, että kirjoneuleissa menee valitettavan usein metsään, kun en saa aikaiseksi testata etukäteen yhdistelmän toimivuutta.

   Poista
  2. Juu, siinä mielessä tuo kuvankäsittely on loistava apuneuvo. Ainakin näppärämpi kuin vääntää joka vaihtoehdoista mallitilkku!

   Sehän on toisaalta sitten ihan makuasia, että miten suuresta kontrastista ja kuinka erottuvista kuvioista tykkää.

   Poista