sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Joulusalaisuuksia

"Kyllä sä olet niin jouluhuppana. Ihan höperönä nuihin jouluhommiin." Ai mitä, ai minä vai? Joulun odottaminenhan on ihan normaalia! Kaikkea sitä taas täällä saakin kuulla väitettävän. Ja ihan vain siksi, että vähän esittelin ideaani eilisen mallitilkkuilun taustalta.

Juu, jotain jouluun liittyvää on kehitteillä. Siksi tämä salakähmäisyys. Paljastan kuitenkin sen verran, että kyseessä ei ole joululahja. Toistaiseksi tänä vuonna ei ole puikoilla ainuttakaan sellaista - tiedoksi vain kaikille mahdollisesti jotain omatuotantoista odotteleville.


Yksi asia johti jo toiseen ja mallitilkun jälkeen puikoille hyppäsi toinen testikappale. Kuvasin tänne sen vähemmän salaisen puolen. Miksikö? No minusta on hauskaa ikuistaa eri vaiheita projektin etenmisestä. Minkä lisäksi minun mielestäni joulusalaisuuksia ei sovi puuhata kuitenkaan liian salassa. Mistäs nimittäin siinä tapauksessa revitään se pienoinen jännitys, jota ehdottomasti pitää olla ilmassa näin joulun alla?

Ainiin, nyt on vielä marraskuun alku. Oliko yleisesti hyväksyttyä käyttää tästä ajasta ilmaisua "joulun alla"? 

Hmm. Pitääkö tässä sitten kuitenkin myöntää olevansa jouluhuppana? Voin tulla puolitiehen vastaan ja todeta, että näin neulojana jouluun alkaa usein valmistautua keskimääräistä aikaisemmin. Jotkut neulojat valmistautuvat koko vuoden. (Ne on ne, jotka ovat niin anteliaita kuin nerokkaitakin, hahmottavat työmäärän ja tajuavat aloittaa ajoissa.)
Joulupuuhastelu ja -suunnittelu on kivaa. Yleensä omat puuhailuni ovat liittyneet pääaiassa lahjoihin ja vähäsen ruokiin, mutta nyt keksin tavan tehdä perusjoulunodottelutunnelmoinnistani ehkä vähän konkreettisempaa ja organisoidumpaa. (Kuulostaa sairaalta.) Olenpas vain aika innoissani..! Ja valotan asiaa vielä täälläkin, hitusen kerrallaan. Nyt on pakko pistää hymiö. :)

4 kommenttia:

 1. Joulu on ihanaa aikaa! Meijän suvussa mie olen ainoa, joka nauttii kaiksita valmisteluista sun muista, ja joudun sen vuoksi pitämään jarruja päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, mälsää joutua jarruttelemaan. Ehkä meidän pitää täällä blogimaailmassa ja Ravelryssä pitää yllä jouluvalmisteluhenkeä.

   Välillä mietin, että onko joulussa parasta se valmistelu - lahjojen suunnittelu sun muu tunnelmointi. Mutta on se itse joulu kuitenkin vielä ehkä hienompi, ainakin jos sen saa viettää niin kuin haluaa. Valmistelussa on vain oma tunnelmansa ja juttunsa.

   Poista
 2. Minusta joulussa parasta on tämä odottelu. Saa syödä torttuja, piparkakkuja ja juoda glögiä ihan luvan kanssa. Samalla sitten tekee jouluisia juttuja.

  Minä kuulun niihin, jotka aloittavat ensimmäiset joululahjat jo välipäivinä. Silti ennen joulua tulee se paniikki lahjojen valmistumisesta. Aina ne on valmistuneet silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, juuri kirjoitinkin tuohon ylempään kommenttiin tuosta odottelusta. Kyllä se tosiaan on tosi hienoa.

   Kummallista että se paniikki pääsee iskemään, vaikka aloittaisi noin aikaisin! Mutta kai se on sitten jotenkin vakio? Tai sitten vain jotkut meistä kuuluu niihin ihmisiin, että teki mitä hyvänsä, aina tulee paniikki. En tiedä, jännä juttu. No, onneksi joulumieli ei siitä pilaannu. Pitää pitää siitä aina kiinni.

   Poista