torstai 8. marraskuuta 2012

Neuleohjekirja Pipo on pääasia tutkittu - ja jono sen kuin kasvaa


Aktiivisena räveltäjänä olen tiennyt Pipo on pääasia -kirjan ilmestymisestä jo jonkin aikaa. Minusta oli ihanaa kuulla, että taitavat neulesuunnittelijat ja ahkerat Ullan pyörittäjät olivat päässeet toteuttamaan noin hienoa projektia, mutta sen kummemmin en kirjasta etukäteen osannut intoilla. En ole itse neulomismielessä kovin päähineihminen, vaikka pipo minulla onkin havaintojeni mukaan päässä huomattavasti keskimääräistä suuremman osan vuodesta. (Minulla jäätyy korvat hetkessä, siis sisältä, niin että niihin sattuu, eikä pakkanen sitten taas tee hyvää migreeniherkälle päälleni.) Minä vain en tule neuloneeksi paljon pipoja, koska en osaa oikein käyttää useita pipoja vaihdellen, vaan vakiinnun helposti yhteen ja samaan. Juu, olen siis tylsä.

Pipo on pääasia oli tietysti tarkoitus joka tapauksessa jossain vaiheessa hankkia käsiini selattavaksi, mutta vasta bongattuani Käsillään -blogista Tainan neuloman upean Annan hoksasin, että kirjaan kannattaa ihan oikeasti pian tutustua. Käännyin kirjaston puoleen, hain kirjan lainaan ja nyt olen loppujen lopuksi ihastellut mallia jos toistakin ihan oikeasti sillä silmällä.

Melkein kaikki malleista kelpaisivat minun päähäni. Ongelmaksi alkaa muodostua, mikä päähineistä olisi paras. Mitenkäpä nimittäin seepra raidoistaan pääsisi - tuskin kannattaa odottaa, että kovin nopeasti oppisin käyttämään useita pipoja.

Olen onnistunut rajaamaan ehdottomimmat lempparini kolmeen: Annaan, Almaan ja Fölisiin. (Fölikseen?)


Hanna-Kaisa Hämäläisen suunnitteleman Annan etu on onteloneuleella aikaansaatu kaksipuolisuus. Yhtenä päivänä voisi käyttää yhtä väritystä, toisena päinvastaista. Onteloneuleen huono puoli taas on sen hitaus tai ainakin hitauden tunne. Ei sillä, tuskin pipon tekemiseen nyt kauaa menisi silläkään tekniikalla. Ja tulos palkitsisi. Niin oli Kirahvintäplähuivinikin kanssa. (Ohje löytyy blogin sivupalkin kuvasta klikkaamalla.) Kyllä se kaksipuolisuus vaan minuun vetoaa.


No entäs Kristel Nybergin Alma sitten? Ihanat, pienet palmikot vetoavat kyllä myös johonkin syvempään tässä tytössä. Jälleen lopputulos yksistään voisi motivoida mallin toteuttamiseen, mutta kun pikkupalmikoiden neulominen on vieläpä ihan mielettömän koukuttavaa touhua.


Sitten vielä se Kristel Nybergin Fölis. Tästä tulee niin mieleen pohjoisuus, lumi ja ulkoilu, lumityöt, aurinkoinen pakkaspäivä ja ulkoa sisälle kaakaolle siirtyminen. Kävisiköhän minulle tällainen päähine?

Vaikkei kävisikään, niin Fölis päässäni haluaisin mennä mummolan pihalle, käydä ehkä kävelyllä ja palata sisälle kahville.

4 kommenttia:

 1. Tuo Alma on upea! Pitää minunkin tuo kirja hankkia itelle jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan on upea. En tiedä, pitäisikö kans taipua ostamaan kirja, kun jo noin moni malli houkuttelee...

   Poista
 2. Alma ja Anna on minunkin ykkössuosikit tuosta kirjasta. Anna olis tarkoitus toteuttaa kunhan muut kiireellisemmät projektit on ohitettu, kiva oppia samalla onteloneulettakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onteloneuleella saa kyllä mahtavan tuloksen aikaiseksi, niin että sen opettelu kyllä palkitsee. Varsinkin jos neuloo jotain Annan kaltaista.

   Poista