keskiviikko 5. joulukuuta 2012

5. joulukuuta: Pikkusankari-arvonta

Tänään on taas arvonnan vuoro. Tämänpäiväinen arvontalahja onkin aivan toisenlainen kuin viimeksi, mutta varmasti monen mieleen - ja syystä! Ainakin itse kihisen innosta, kun olen saanut kunnian arpoa Pikkusankari-kirjan blogissani. 

Pikkusankari on personoituja lastenkirjoja kustantava yritys, jolle teen tällä hetkellä sivutoimisesti töitä. (Minulla on ollut viime vuosina ihan mielettömän hyvä tuuri kivojen työpaikkojen suhteen.) Kun ensimmäisen kerran kuulin Pikkusankarin ideasta, siitä että lapset pääsevät seikkailemaan kirjojen tarinoihin niiden päähenkilöinä, kiinnostuin yrityksestä heti jonkin verran. Tutustuttuani itse kirjoihin ja kirjailijaankin ihastuinkin sitten aivan tosissani. Kirjojen kieli on vivahteikasta, ei tönkköä tai lapsia aliarvioivaa, tarinat mukaansatempaavia ja herttaisia ja kuvitukset aivan harvinaisen kauniita ja tunnelmallisia. Pidän myös tosissani kirjailija Inga Röningin ajatuksista lapsen identiteetin tukemisesta positiivisten kokemusten ja elämysten avulla.


Saatuani nyt siis näin mainion tilaisuuden pyysin tietysti yhden kirjan arvottavaksi joulukalenteriini. En tiedä, onko blogini mainosmielessä parhaasta päästä, sillä lukijakuntani ei ole ihan Suomen suurinta luokkaa, mutta ainahan tätäkin kautta saattaa joku kiinnostua. (Toivottavasti!) Siinä mielessä olen aivan todella iloinen ja otettu siitä, että blogini joulukalenteri sai näin arvokkaan lahjan.

Tähän arvontaan voitte osallistua kertomalla mikä kirja Pikkusankarin kirjavalikoimasta teitä kiinnostaa eniten ja (jos haluatte kertoa) kenelle sen antaisitte. Olisi myös kiva kuulla, onko Pikkusankari jo ennestään teille tuttu vai ihan uusi juttu. 


Pikkusankarin Joulun sankari -kirjan lukukokemuksesta on juttua Soilen Neulova Narttu -blogissa, käykäähän katsomassa, jos ette ole vielä huomanneet. Minusta oli erityisen hauska saada tietää, mihin Soilen lapsi oli kirjassa kiinnittänyt huomionsa. Muutenkin kirjasta on kerrottu mielenkiintoisesti.

Minun itseni mielestä Pikkusankari-kirjoissa kaikista herttaisinta on mangustiperhe, joka lukee iltasatuja ihmislapsista, taruolennoista, joista ei tiedä aivan varmaksi, onko heitä olemassa. Kirjojen päähenkilönä seikkailee lapsi, jonka nimellä kirja tilataan, ja mangustilapset myötäelävät vahvasti kuunnellessaan ihmislapsen tarinaa - aina joskus pitää vähän keskeyttä iltasadun lukijaa ja kommentoida ihmislapsen tekemisiä.

 
Jos innostuitte Pikkusankarin kirjoista ja teille syntyi joululahjoihin liittyviä ideoita, suosittelen tekemään kirjatilauksen viimeistään 9. päivä eli ensi sunnuntaina. Silloin tilattujen kirjojen luvataan ehtivän jouluksi, sen jälkeen saattaa mennä jo joulun toiselle puolelle, kirjojen saapuminen kun on kiinni niin painosta kuin Itellastakin ja joulunalusaika on tunnetusti aika kiireistä.Tähän arvontaan on jälleen aikaa osallistua yhden vuorokauden verran! Jos siis toivotte voittavanne kirjan itsellenne, tai ehkä todennäköisemmin jollekulle lapsiystävällenne, pistäkäähän heti puumerkkiä kommenttiboksiin. Jälleen kerran yhteystiedot on hyvä olla mukana, jotta arvontapalkinto saataisiin mahdollisimman pian matkaan, mutta mikäli ette niitä halua jättää, kyselen sitten teidän peräänne täällä blogissa.

68 kommenttia:

 1. Pari päivää sitten kuulin koko jutusta ekaa kertaa, tai luin jostain blogista oikeastaan. Nyt pitää ehdottomasti osallistua! Onhan olemassa mummon ja ukin ikioma ihanainen prinsessainen, joka kyllä pian kasvaa kirjojen kuunteluikään. Satupalokunta kuitenkin kiinnosti eniten kun kävin kurkkaamassa, eikä se prinsessakirja.

  VastaaPoista
 2. Pikkusankari ei ollut ennestään minulle tuttu, mutta Neulovan Nartun postauksen jälkeen kulutin nettisivuilla pitkän tovin. Jos minä voittaisin arvonnassa, ei valinta olisi vaikea - antaisin Satupalokunta-kirjan esikoiselleni, pojalle, jonka mielestä palomiehet ovat maailman siistein juttu (heti dinosaurusten jälkeen).

  VastaaPoista
 3. Aivan uusi tuttavuus. Harmi, että omassa perheessä ei ole lapsia. Osallistun toki arvontaan. Joulun sankari voisi olla kiva, tosin muutkin kirjat, kuten tuo Satupalokunta, olisi ehkä ympäri vuoden sopiva. Marja-Liisa

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Tämä on itselleni uusi juttu, mutta valikoimassa oleva Aivan oikea prinsessa sopisi täydellisesti omalle pienelle prinsessalleni <3

  VastaaPoista
 5. Tuo Joulun sankari -kirja sopisi meidän tytölle parhaiten. Hän ei oikein tiedä uskoisiko enää tonttuihin ja joulupukkiin ja tämä tarina toisi taas uuden ulottuvuuden jouluasioihin.

  VastaaPoista
 6. Törmäsin Pikkusankareihin aivan äskettäin eräässä toisessa blogissa. Näin Joulun alla mielessä montakin, joille tällaisen kirjan voisi lahjoittaa. Mutta eräälle pienelle tytölle sopisi Aivan oikea prinsessa. Osallistun arvontaan -Hippu-
  hippu@outlook.com

  VastaaPoista
 7. Moi, minäkin osallistun arvontaan ja eiköhän kirja tulisi kummipojalleni. Yritys itsessään on uusi tuttavuus, mutta konsepti tuntuu kyllä tutulta, hmm :) Ja sanoisin, että valinta osuisi satupalokuntaan.

  VastaaPoista
 8. Minäkin haluan mukaan!
  Neulovan Nartun blogauksen jälkeen kävin tutkimassa asiaa. Olisi ihana tilata kummitytölle tuo Satupalokunta joululahjaksi. Jäi ainakin tänä vuonna vielä tilaamatta.

  VastaaPoista
 9. Pikkusankarit on minulle ihan uusi tuttavuus, tämä pitää muistaa jatkossakin. Yksi kirja olisi oikein oiva kummipojalle ja hänen pikkuveljelleen, osallistun siis mukaan arvontaan.

  VastaaPoista
 10. Mukana! Mie kuulin tästä Lauralta ja tää on ihan loistoidea. Jos ei arvonnassa tärppää niin taidan silti tilata yhdelle ihanalle pikkupojalle tämmöisen :)

  VastaaPoista
 11. Kuulin ideasta varmaan jo silloin kun se lanseerattiin. Pidin ideaa aivan loistavana. Ideanahan tämä on kerrassaan mainio. Kerroin itse ensimmäisen sadun esikoiselleni toissailtana, jossa päähenkilönä oli hän itse. Lapsi tykkäsi jutusta kovasti.

  Ehdottomasti kirja olisi Joulun sankari, ja kirja menisi esikoiselleni. Kuopus saisi omansa myös.

  VastaaPoista
 12. Neulovan nartun blogista luin ensikertaa kirjoista. Omat lapset kasvaneet ohi. Kummitytölleni voisin laittaa joulun sankarin.
  ravelryssa kopmar

  VastaaPoista
 13. Joulunsankari tai Satupalokunta kuulostaisi omalle lapselle sopivalta. En ole kiuullut näistä aikaisemmin. Jännittävä idea.

  VastaaPoista
 14. Mukana, joulutarina olisi ihana omalle pojalle.

  VastaaPoista
 15. Mukana arvonnassa! Ei olla meidän perheessä näihin tutustuttukaan vielä, joten mikä vain kirja olisi varmasti mieluisa :)

  VastaaPoista
 16. Mukana arvonnassa. Kirjan saisi kummitytön pikkuinen poika. Idea ei sinänsä ole mulle mikään uusi, omat pojat saivat hoitotädiltään vastaavat kirjat lahjaksi n 15 vuotta sitten, firma vaan oli eri.

  VastaaPoista
 17. Ihana arvonta♥ Aivan oikea prinsessa -kirja on suosikkini:) Olen kuullut näistä kirjoista aiemmin, nyt vasta tarkemmin tutustuin postauksesi kautta, kiitos!

  VastaaPoista
 18. Ihanan näköisiä kirjoja! En ole näihin ennen törmännyt. Jos arpaonni suosisi, taitaisi valintani osua Satupalokunta -kirjaan. Se olisi varmasti neljävuotiaan poikani suosikki.
  Nimimerkkini ravelryssä on asteri

  VastaaPoista
 19. Ehkäpä ottaisin tuon Satupalokunnan omalle pojalle. Ei hän (1v4kk) taitaisi aivan vielä siitä niin paljoa ymmärtää mutta äkkiähän se aika kuluu ja ymmärryskin kehittyy entisestään ;)

  VastaaPoista
 20. Voi, nämähän ovat aivan ihania kirjoja! En ole näistä ennen kuullutkaan. Ehdottomasti olemme mukana arvonnassa: kirjan antaisin tyttärelleni, jonka kirja-innostus tuntuisi vain kasvavan. Satupalokunta tuntui erityisen hauskalta. Pikkusankari-kirjat olisivat varmasti aivan erityisen hyviä kaksikieliselle lapselle :)

  SannaT-T

  VastaaPoista
 21. Minu tyttäreni on oikea pikku-sankari, vaikka onkin jo 20v. Hänelle minä tämän joulu-kirjan haluaisin lahjoittaa. Hän voisi aikanaan lukea sitten omille lapsilleen tätä kirjaa. :)

  VastaaPoista
 22. Kuulin näistä kirjoista jo aiemmin ja sitten Neulovan Nartun blogikirjoitus palautti ne mieleeni. Satupalokunta sopisi oikein hyvin siskonpojalleni. Rhian nimellä löydyn Ravelrystä.

  VastaaPoista
 23. Satupalokunta -kirjan voisin antaa kummipojalle synttärilahjaksi. Aika mukava idea noissa kirjoissa.

  VastaaPoista
 24. Todella viehättäviä kirjoja!
  Minut löytää ravelrystä nimellä Lankakaaos.

  VastaaPoista
 25. Tämä olisi ihana joululahja veljentytölle. Justiinsa Soilen blogista bongasin ja ihastuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edit lisää, että kirjoista valitsisin tuon Aivan ihana lapsi.

   Poista
 26. Kiva juttu, hyviä lastenkirjoja ei ole mummilassa koskaa liikaa, ihan mikä tahansa sopii mummilan kirjahyllyyn kun lastenlapsiakin on jo täysi tusina

  VastaaPoista
 27. Hei, osallistun ja toiveeni olisi Joulunsankari -kirja. Vaikea valita parasta toivetta, On mielenkiintoisia kirjoja...
  Minut löytää Ravelrystä nimellä Helenafin

  VastaaPoista
 28. Personoidut sadut ovat ennestään tuttu juttu, mutta ääh, miksi unohdin sellaisten olemassaolon taas! Joululahjat on jo tälle vuodelle hankittu, mutta Satupalokunta olisi ihana pienelle paloautoista kiinnostuneelle kummipojalle.

  VastaaPoista
 29. Neulovan Nartun blogissa törmäsin Pikkusankareihin ensimmäisen kirjan. Valintani olisi Joulun sankari kuopuksellemme.

  MinnaV

  VastaaPoista
 30. Minulla on kummityttö, jolle meiluusti tuollaien antaisin. Törmäsin myös jossakin blogissa juuri tähän ja minusta tuo on aivan ihana idea.

  VastaaPoista
 31. Ehdottomasti Satupalokunta ja antaisin sen omalle erityislapselle, jolle kirjat on kaikki kaikessa. Hänellä on kauttaltaan ongelmia kommunikoinnissa, joten kuvat ja niiden käyttö on ehdottoman tärkeää.

  Harkitsin jo aikasemmin vastaavantyylistä, henkilökohtaista satukirjaa, mutta se ei niin miellyttänyt. Pikkusankarin kuvat vetivät nyt kyllä puoleensa. Päihittävät harkinnassa olleen valmistajan mennen tullen. :)

  VastaaPoista
 32. Olen kuullut näistä kirjoista, mutta yhtään en ole nähnyt. Vaikuttavat tosi hyviltä lastenkirjoilta kuulemani perusteella ja siksi osallistun mielelläni arvontaan. Haluaisin tuon Aivan ihana lapsi -kirjan, jonka antaisin kummityttäreni aivan ihanalle Hannalle.

  VastaaPoista
 33. Joulun sankari-kirja näytti kivalta.En ole tiennyt näistä kirjoista,omat pojat ovat aikuisia,niin lasten kirjat ovat vähemmän luettuja tällä hetkellä.
  Omaan hyllyyn ottaisin ,onhan niitä joskus pikkuisia joille lukea.
  tyttik.

  VastaaPoista
 34. Ihania kirjoja! Minä antaisin kirja tyttreni kummilapsista toiselle. Hän saisi itse valita kirjan. =9

  VastaaPoista
 35. Minusta ihanin olisi tuo joulutarina, tietty toisena vuodenaikana ehkä joku muu;-) Tämä on loistava idea, luin siitä Soilen blogistakin. Jouluisen tarinan antaisin omalle tyttärelleni lahjaksi, hän kun on juuri oppinut lukemaankin ja on niin innoissaan uudesta taidostaan:-)

  VastaaPoista
 36. Ehdottomasti mukana ihanassa kirja-arvonnassa.
  Mieluilisin valikoimasta Aivan oikea prinsessa- kirja.
  Kirjasarja ei ole tuttu ennestään, kirjan kuvitustyyli kiehtoo.
  Kirjan antaisin joululahjaksi omalle tyttärelleni. Voi, tuo Jouluinen tarinakin on kyllä niin ihana :)

  VastaaPoista
 37. Aivan uusi tuttavuus. Kiinnostavia kirjoja. Näistä lähipiirille sopisi parhaiten Aivan ihana lapsi, mutta luulenpa, että parhaat ovat vielä edessäpäin ja julkaistaan tulevaisuudessa, vaikkapa sellaiset, kuin "Isonveikan kirja" (niille isoveljille, jotka kokevat syrjäytyneensä, kun vauva saapui taloon) tai "Tuulen tuoma pikkuneiti" (lapselle, jota kukaan ei halunnut, ei omat vanhemmat, ei sijaishuoltajatkaan). Vahinko, ettei näitä kirjoja osteta niille, jotka eniten tarvitsisivat, vaan niille, joilla on jo rakkautta ja huolenpitoa.

  VastaaPoista
 38. Olen kuullut näistä kirjoista, mutta koskaan ei ole käteen osunut. Koskapa täällä asustelee kolme prinsessessaa ja heidän tukitavallinen äitinsä, olisin kiinnostunut Aivan oikea prinsessa -kirjasta. Lahja menisi pienimmälle prinsessalle.

  VastaaPoista
 39. Uusi tuttavuus minulle nämä kirjat, mutta saattaapa olla että kummitytön joululahjapaketista moinen löytyy, tekivät kyllä hetkessä vaikutuksen. Joulun sankari -kirja vaikutti oikein kiinnostavalta ja varmaan jommalle kummalle omista sankareista sen omistaisin.

  VastaaPoista
 40. Ensin ajattelin, etten ole kohderyhmää, mutta sitten muistin veljen lapset. Lumi-tyttärelleen sopisi prinsessakirja (mutta sitten pitäisikin tilata Kuura-pikkupojalle oma Aivan ihana lapsi, varmaan). No, arpa kehiin, katsotaan kuinka käy.

  Nartun blogissa näistä ensi kerran kuulin.

  VastaaPoista
 41. Kuulin ensimmäisen kerran näistä kirjoista Soilen blogissa, eli melko tuore tuttavuus minulle. Satupalokunta- ja Joulun sankari -kirjat sopisivat Tiitus-kummipojalleni. Ehkä joku noista tulee hänelle joskus hankittua, kunhan vähän kasvaa.

  VastaaPoista
 42. Pikkusankari-kirjat eivät ole minulle aiemmin tuttuja, mutta näyttivät tosi kiinnostavilta. Töissäni lasten parissa varmaan kirjalla olisi varmaan paljon käyttöä

  VastaaPoista
 43. Prinsessakirja olisi ajaton ja omalle tytölleni. Nämä ovat minulle uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
 44. Veikkaan, että isompi poikani (oikea lukutoukka) osaisi arvostaa Satupalokuntaa:)

  VastaaPoista
 45. uusi tuttavuus lasten kirjoissa.lasten Mummon pienet ihanat 6v ,3v ja 2v r

  akastavat satuja heille antaisin ja myös lukisin ,kuvituskin näyttää kivalta tuula mummo

  VastaaPoista
 46. Onpas herttaisia kirjoja. <3 Minä antaisin kummitytölleni (jota näen valitettavan harvoin :/ ) tuon prinsessa-kirjan. Tai nyt kun on sukuun tulossa uutta pikkuväkeä, antaisin ristiäislahjaksi tuon vauva-kirjan.

  VastaaPoista
 47. Minä antaisin kolmivuotiaalleni Prinsessa-kirjan. Ja tiesin etukäteen, koska Soilen blogipostaus aiheesta on tullut luettua.

  VastaaPoista
 48. Mukana. Palomieskirjan antaisin ihanalle kummipojalleni.
  Jonna12(ravelry)

  VastaaPoista
 49. Ihan uus tuttavuus tämä Pikku-sankari. Ihanan kuullonen ja tosi upia idea! Oisinpa määki varmana kakarana ollu äärimmäisen ilonen ja otettu jos ois ollu ihkaoma kirja oikeen painettuna:)
  Määhän tietenki antasin tämän pienimmälle kummipojalle, Niilolle, ja sillon sois se Palomieskirja.

  VastaaPoista
 50. Olen näihin törmännyt ennenkin. Ovat aika ihania. Kirjan olisin oikeastaan halunnut antaa omalle tyttärelle (ja se olisi prinsessakirja), mutta sitten ajattelin, että sittenkin haluaisin ilahduttaa piristystä tarvitsevaa ystävää ja tämän lapsenlasta, joka viettää paljon aikaa isovanhempiensa luona, tuolla joulukirjalla tai prinsessakirjalla, riippuen siitä, milloin kirjan saa perille. Ravelrystä löytää minutkin.

  VastaaPoista
 51. Tuo Satupalokunta ois mahtava lahja kummipojalle. <3 Aiemmin en näistä kirjoista ole kuullut.


  VastaaPoista
 52. Soilen blogissa luin tästä ensimmäisen kerran. Ihana idea. Meidän pojat voisivat tykätä Satupalokunta-kirjasta. Ja kunhan rakkaiden ystävien kotiin viimein saapuu kauan odotettu ja kaivattu adoptiolapsi, tiedän jo mistä tilaan lapselle ensimmäisen kirjalahjan!

  VastaaPoista
 53. Satupalokunta ainoalle kummitytölleni :)

  -Hilleri

  VastaaPoista
 54. Pikkusankari ei ole entuudestaan tuttu, mutta onpa hellyyttävä idea ja ihania kirjoja! Aivan oikea prinsessa ois hyvä lahja siskontytölle, joka kovasti rakastaa prinsessoja.

  VastaaPoista
 55. Soilen blogista tuttu eli äsken vasta törmäsin. Ihana idea! Meillä tykätään kovasti paloautoista, joten Satupalokunta olisi varma hitti.

  VastaaPoista
 56. Aivan ihana idea! Kummityttö voisi saada aivan ihanan lahjan tästä. Koska kummityttö on pieni, niin Aivan ihana lapsi voisi olla se mun valintani.

  VastaaPoista
 57. Olen toisesta blogista lukenut näistä kirjoista. Kummityttöselle tulisi tämä kirja. Aivan ihana lapsi -kirja olisi ainakin osuva, tai sitten Satupalokunta.

  VastaaPoista
 58. Ihana kirjasarja ja ihana työpaikka! Osallistuisin arvontaan haaveena Joulunsankari:)

  VastaaPoista
 59. Luin neulovan nartun tekstin aikaisemmin viikolla ja ihastuin kyllä ideaan. Mietin josko kummilapsoset tykkäis kirjasta, molemmat kun tykkää lukea. Tällöin kiinnostaisi joko Prinsessahommat tai palokuntakirja.

  Tuli voitto tai ei, lähivuosina harkitsen kyllä vakavasti hankkivani noille ihanille vekaroille tuommottisia kirjoja.

  VastaaPoista
 60. Jos arvonnassa tärppäisi, niin omille muksuille olisi kiva saada Joulun sankari -kirja.
  Entuudestaan nämä kirjat minulle ihan vieraita. Mutta näissähän on kiva idea!

  -HeissuV-

  VastaaPoista
 61. Ihania kirjoja! Ehkä pitäisi ostaa joku niistä veljentytölle joka on myös minun ja mieheni kummityttö. Oma tyttö on vielä liian nuori noille (6 viikkoa vanha). Satupalokunta-kirja olisi varmaan mieluisin.

  VastaaPoista
 62. Täälläkin bongattiin nämä ensimmäisen kerran Soilen blogista, mutta edelleen olen sitä mieltä, että onpa ihana idea. :D

  Siskontyttö rakastaisi prinsessakirjaa, mutta myös joulukirjat ovat aina tähän aikaan todellisessa suosiossa. :D

  VastaaPoista
 63. Antaisin voittaessani kirjan nuorimmaiselle lapselleni, todella reippaalle ekaluokkalaiselle pojalle. Aihe olisi Joulun sankari. Hyvä idea kirjoilla, laittaa lapsi pääosaan. Kuulin eka kerran Soilen blogissa... T. Nintsu

  VastaaPoista
 64. Palosankari olisi juuri tehty kummipojalleni. Näyttää tosi mielenkiintoiselta kirjalta.

  VastaaPoista
 65. Joulun Sankari -kirjaan törmäsin pari päivää sitten Soilen bloissa ja sitä kautta kävin toki kurkkimassa yrityksen sivuja ja kirjavaihtoehtoja. Ehkä tuo kyseinen Joulun Sankari olisi kuitenkin tähän vuoden aikaan mieluisin vaihtoehto. Antaisin sen ehdottomasti omalle viisi vuotiaalle pikkusankarilleni, joka juuri tänään kertoi, että meidän täytyy auttaa Joulupukkia lahjojen antamisessa.

  Olisi minulla kehitysehdotuskin (jos ei jo jopa ole huomioitu). Olisiko kirjoista mahdollista saada versiota, jossa koko sisaruskatras olisi sankareina. nimim. neljän pojan äiti?

  VastaaPoista
 66. Jos vielä pääsee mukaan, niin Palosankari taatusti ilahduttaisi 3v pikkupoikaani kovasti.

  VastaaPoista