torstai 6. joulukuuta 2012

6. joulukuuta: hyvää itsenäisyyspäivää!

Hyvää itsenäisyypäivää kaikille!


Ylläoleva video on taatusti tuttu suurimmalle osalle. Sopii hyvin tähän päivään, ja jos ei muuta, niin on ainakin mahtava esitys. (Loppukommentin voi halutessaan ohittaa, ei ole varsinaisesti ihan ajankohtainen eikä tietysti välttämättä kaikkien mieleenkään.)


Mysteerisukka on jo antanut odottaa itseään, olisikohan aika vihjaista siitä jotain? Tässä ei hirvittävästi yllätys säily, mutta tosi ovelan peittelevästi ja kierrellen ja kaarrellen sanon, että huomenna kannattaa olla paikalla. (Oooo, minä kyllä hallitsen hienovaraisen vihjailun taidon!)

Lienee syytä jo kertoa pari ollenaista seikkaa myysteriohjeesta:

Puikkokoko: 2,25 mm (tai millä tiheyden nyt saakaan)
Tiheys: 36 s ja 40 krs / 10 cm (aikalailla, sukista on yllättävän vaikea laskea)
Tiheyden kanssa ei ole aivan niin justiinsa, jos ette ihan täsmälleen samaa saa, heittipä suuntaan tai toiseen. Neuvon ohjeessa, miten laskea kantapään kiilalisäysten aloituskohta tiheyden ollessa eri kuin ohjeessa. Mutta kannattaa tietenkin etsiä puikkokoko, jolla heitto on mahdollisimman pieni.

Perustin Ravelryn Kahelit KALit -ryhmään oman ketjun mysteerisukille, eli tulkaahan sinne kaikki kiinnostuneet. Jos jollain neulojalla ei ole Ravelry-tunnuksia, suosittelen kyllä muutenkin niiden luomista. Ravelrystä löytyy suunnilleen kaikkea.

Jos sukkien aloittaminen kärjestä on uusi juttu, suosittelen jo tutustumaan Judy's magic cast oniin. Muitakin luontitapoja kärkeen on, mutta itse olen tykästynyt tähän. Knittystä löytyy kuvallinen ohjeistus ja youtubesta ihan videokin. Molemmat ovat englanniksi.

Ja muuten, huomio huomio mysteerisukkalaiset! Tai siis yleensä kaikki Väinämöisen perään haikailleet. Lumoavan Langan joulukalenterissa on tämän päivän ajan tarjous juuri teille.


PS. Vahingossa julkaisin tämän samaisen postauksen jo eilen, ja jotkut ovat saattaneet jo silloin lukea tämän Google readeristä. Pitääkin olla tällainen tumpelo.

Edit: Korjasin tiheyden kerrosmäärän. Anteeksi aiempi virheellinen tieto.

2 kommenttia:

  1. Millään ei malttaisi odottaa huomiseen. Fiilis on niin kuin silloin lapsena, kun odotti joulupukkia ja lahjoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hauska kuulla! :) Nyt ohje sitten löytyy ja minä jännitän, että mitä tykkäätte.

      Poista